×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
ПлевритПлевритът представлява възпаление на лигавицата на белите дробове (плеврата), което причинява остри болки в областта на гръдния кош. Заболяването е свързано с натрупване на течност между двата слоя на плеврата. Симптомите на плеврита са кашлицата, болките в гръдния кош и задъхване.

Причините за плеврита са разнообразни и могат да включват:

·        инфекции – бактериални, гъбични, паразитни, вирусни;

·        погълнати химически или токсични вещества, излагане на някои почистващи вещества като амоняк;

·        болести на колагена на съдовете – лупус, ревматоиден артрит;

·        рак – разсейки на различни видове рак в плеврата;

·        тумори на плеврата;

·        сърдечна недостатъчност;

·        белодробна емболия ;

·        запушване на лимфните канали;

·        травма – фрактури на ребрата;

·        определени лекарствени средства ;

·        заболявания на коремните органи – панкреатит, цироза на черния дроб, жлъчни заболявания, увреждане на далака.

Симптомите на плеврита са свързани с болки в гръдния кош, които се влошават при вдишване, задух, чувство на бодеж в гърдите. Диагностицирането на плеврита е свързано с обстоен преглед, рентгеново или ултразвуково изследване. Понякога е възможно натрупването на 4-5 литра течност в междуплевралното пространство. За точно установяване на причината за плеврит се налага изтеглянето на течност с игла и спринцовка и нейното изследване.

Лечението на плеврит е свързано с приема на болкоуспокояващи лекарства, които облекчават болките в гръдния кош. Естествено междувременно се налага лечение на първопричината, която стои в основата на плеврита. Понякога се налага приемът на антибиотици и дренирането на течност от междуплевралното пространство.

Възможно е развитието на плеврита да бъде предотвратено по различен начин в зависимост от случая. Ранното диагностициране и лечение на анемията например могат да предотвратят натрупването на течност в плеврата. Подобно е положението и с другите болести, които водят до плеврит.

Ревита Ви препоръчва:

Пореч масло, 1 300 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.