×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Пърхотът е често срещано хронично заболяване на скалпа, което е свързано със сърбеж и белене на кожата. Въпреки че пърхотът не е заразен и рядко това е сериозно състояние, лечението му понякога може да бъде трудно и продължително.

При повечето хора е лесно да се определи наличието на пърхот по сърбежа и белите корички в косата. Лечението е свързано с използването на противопърхотни шампоани. Ако не се наблюдава подобрение след няколкоседмична употреба на шампоана, е добре да се консултирате с лекар. Възможно е това да не е пърхот, а себореен дерматит или друго заболяване наподобяващо пърхота.

Съществуват различни причини за появата на пърхот:

  • сухата кожа - най-често срещаният причинител; кожата става особено суха през зимата и в претоплени помещения

  • раздразнена, мазна кожа (себореен дерматит)

  • псориазис

  • екзема

  • чувствителност към продукти за коса - шампоани, бои за коса, др.

  • гъбичките Мalassezia, които нормално живеят по скалпа, но в резултат от промени в хормоналния баланс, стрес, болест, потисната имунна система могат да се активират


Определени фактори правят организма много по-податлив към развитието на пърхот. Такива са възрастта (най-податливи са хората между 20 и 40-годишна възраст), полът (мъжете са по-силно предразположени поради по-големия брой мастни жлези по скалпа), по-мазна коса и скалп, нездравословно хранене (липса на цинк, витамини от В групата, определени мазнини), определени заболявания (заболявания на нервна почва, каквото е например болестта на Паркинсон).

В почти всички случаи пърхотът може да бъде контролиран, но се изисква повече търпение и постоянство. Малкото количество пърхот се повлиява добре от мек шампоан, които намалява омазняването на кожата на скалпа. Ако това не помогне, опитайте със специален шампоан против пърхот, който съдържа цинков пиритион, катран, салицилова киселина, селениев сулфид, кетоконазол. Тези шампоани трябва да се използват всеки ден до изчезване на пърхота и след това  през ден за профилактика. Важно е да оставите шампоана да действа поне пет минути на главата преди да отмиете. Ако и това не помогне, обърнете се към дерматолог за по-сериозно лечение.

Алтернативната медицина препоръчва при пърхот да се прилага ежедневно измиване на главата с масло от чаено дърво. То има мощно антисептично, антибиотично и антигъбично действие. При някои хора обаче то може да причини алергична реакция.

Добре е да предприемете някои действия за намаляване вероятността от поява на пърхот: научете се да се справяте със стреса, мийте често главата с шампоан, не използвайте спрейове за коса, гелове и други стилизиращи продукти, хранете се здравословно, излагайте се редовно на слънчева светлина (тя има доказано добро въздействие върху скалпа).

Ревита Ви препоръчва:

Женско биле (корен), 450 mg

Коментари (1)

    • simona
    • 2011-06-13 21:39:58
    az sam imala i znam kakvoe nishto nqma az si go mahah

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.