×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Това е най-честият причинител на хипотироидизма. Названието му произхожда от името на учения, който пръв е описал това състояние - Хакару Хашимото, през 1912 година. Тиреоидитът на Хашимото е резултат от възпаление на щитовидната жлеза. Това е автоимунно заболяване, което означава, че тялото атакува щитовидната жлеза, подобно на чужда тъкан. Все още не е известна причината за този автоимунен процес. Често тиреоидитът на Хашимото се среща в семейства с история на други автоимунни заболявания като диабет тип 1 или целиакия. Това заболяване се среща по-често при жените и обикновено започва в зряла възраст. Възпалението на щитовидната жлеза води до постепенното й разрушаване, откъдето произхожда и намаленото производство на щитовидни хормони. Симптомите на тиреоидита на Хашимото са подобни на тези при хипотироидизма. Те не са специфични и често се преписват на процеса на остаряване. Такива са умората, депресията, напълняването, непоносимостта към студ, сънливостта, сухата и изтощена коса, запекът, сухата кожа, мускулните крампи, повишеният холестерол, намалената концентрация, отичането на краката. С напредване на болестта може да се появят подпухване на очите, намаляване на сърдечния ритъм, понижаване на телесната температура, сърдечна недостатъчност. В най-сериозната фаза може да се развие животозастрашаваща кома. Други симптоми на тиреоидита на Хашимото са отичане на щитовидната жлеза (в резултат от възпалението), което води до чувство на тежест в гърлото; гуша; трудно преглъщане поради притискането на хранопровода. Диагностицирането на тиреоидита е свързано с медицински прегледи, ултразвук и кръвни тестове. Към момента се счита, че това заболяване е нелечимо. Не може да се определи с точност колко ще продължи автоимунния процес и възпалението. Препоръчва се приема на  препарати съдържащи хормони на щитовидната жлеза. Това облекчава симптомите на заболяването. Тиреоидитът на Хашимото не е причина за избягване на забременяването, но при някои жени може да доведе до трудно зачеване. При наличието на това заболяване при бременните е необходимо да се изследват нивата на хормоните по време на бременността и след раждането.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.