×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
ХемороидиХемороидите представляват натрупвания или „възглавнички” от тъкан в аналния канал, които съдържат кръвоносни съдове, мускули и еластични фибри. Аналният канал има дължина около 4 см и е последната част от храносмилателния тракт. Въпреки че повечето хора считат, че хемороидите са болестно състояние, те всъщност съществуват при всички хора, като за проблем се счита увеличаването на възглавничките. Това уголемяване се наблюдава само при 4% от хората. Хемороидите се срещат както при жените, така и при мъжете, като появата им зачестява между 45-65 години.

Кръвта в кръвоносните съдове на хемороидите е ярко червена, тъй като това е артериална кръв. Затова обилното кървене от хемороидите може да бъде много опасно и да доведе до сериозна кръвозагуба.

Хемороидите могат да бъдат вътрешни или външни в зависимост от мястото на тяхното образуване. Вътрешните се образуват в горната част на аналния канал, а външните са разположени в долния му край до ануса.

Вътрешните хемороиди не причиняват болка или дискомфорт. Когато възглавничката на вътрешния хемороид продължи да се уголемява, той може да излезе от ануса. В канала хемороидът може да бъде наранен от преминаващата фекална маса, да прокърви или да се възпали. Външните хемороиди се различават от вътрешните. Те се усещат като подутини на самия анус, не пречат на функционирането на ануса и създават проблеми само ако кръвта в тях се съсири. В този случай се наблюдава тромбоза, образува се бучка (която е силно болезнена) и се налага хирургическа намеса.

Причината за образуване на хемороидите не е докрай ясна. Предполага се, че това е свързано с недостатъчния прием на фибри, продължителното стоене в тоалетната и запека. Често срещани са и хемороидите по време на бременност. Туморите в областта на таза също могат да причинят уголемяване на хемороидите, тъй като пречат на отвеждането на кръвта чрез вените. Възможно е  причината за образуване на хемороиди да се крие в загубата на еластичност на съединителната тъкан, която поддържа артериите, изхранващи аналния канал. Този процес се ускорява с напредване на възрастта.

Лечението на хемороидите е свързано с включване на фибри в диетата (приемане на плодове, зеленчуци, зърнени култури),  увеличаване приема на вода, използване на медикаменти (мехлеми, гелове, кремове, свещички). В по-малко от 10% от случаите на хемороиди се налага оперативното им отстраняване.

Ревита Ви препоръчва:

Бодлив залист/ Миши трън (корен), 470 mg

Готу кола (билка), 475 mg

Зърнастец (кора), 425 mg

Черен бъз (плод & цвят), 575 mg

Коментари (2)

    • Sabri sabriev
    • 2015-01-13 18:34:47
    Zdr.as Sam NA 33 god.I chesto se sreshtam s tozi ne priqten problem.imam hemeroidi,bezbolezneni I PRI izhojdane po nqkoga malko a v nqkoi sluchai obilno karvene.qrko aleno chervena krav.podmivam se SAS student voda I vazlite izlizashti NA van se pribirat otnovo.sled 1,2 va Dena nqmam karvene.moje li DA e ot alkohola poneje so piykam.imam dobar apetit hranq se dobre nqkakva dieta ili preporaka.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2015-01-20 17:17:53
    Здравейте, Най-подходящи са богатите на влакнини/фибри/ храни - овесени ядки, кафяв ориз, пълнозърнести хляб, други зърнени храни, варива/боб, леща/, плодове (ябълки, круши, сини сливи и др.) и зеленчуци (зеле, моркови, цвекло, тиква).Пиенето на повече течности също е от значение. Добре е да се приемат между 6 и 8 чаши на ден. Да се избягват алкохол, люто и подправки. Създаването на навик за редовно ходене до тоалетна е необходимо за нормализиране на перисталтиката. ХУСК/фибри живовляк/ сутрин на гладно или 10 табл. от 0.5 гр. Спирулина помагат за лечението на първите степени на заболяването. Добре е преди да започнете самолечение, да се консултирате с хирург, за да се отхвърли по-сериозна причина за кървенето. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.