×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Апендицитът е заболяване, при което апендиксът се възпалява и се напълва с гной. Апендиксът е пръстовидният джоб, който излиза от дебелото черво в долната дясна част на корема. Не е ясно дали той изпълнява някаква конкретна функция в организма, но възпалението му определено е много опасно. То е свързано с болки, които обикновено започват от пъпа и пълзят към дясната част на корема.

Апендицитът може да засегне всеки човек, но най-често се проявява между 10 и 30-годишна възраст. Лечението на това състояние е свързано с оперативното отстраняване на апендикса.

Симптомите на апендицита включват:

  • болка, която започва от пъпа в посока към долната дясна част на корема

  • болка, която се увеличава за период от няколко часа

  • болезненост на корема при натиск

  • болка, която се влошава при кашляне, вървене или други резки движения

  • гадене

  • повръщане

  • загуба на апетит

  • леко повишена температура

  • запек или диария

  • подуване на корема


Ако изпитвате част от посочените симптоми, незабавно се свържете с лекар. Силната болка е знак, че трябва спешно да потърсите медицинска помощ.

Причините за апендицита не винаги са ясни. Той може да бъде резултат от запушване с хранителни остатъци или от инфекции на храносмилателния тракт. И при двата случая нахлуващите бактерии могат да причинят възпаление и напълване на апендикса с гной. Ако не се вземат бързи мерки е възможно апендиксът да се спука. Това е много опасно и може да доведе до усложнения като перитонит и дори да предизвика смърт.

Диагностицирането на апендицита е свързано с медицински преглед на корема, изследвания на кръвта и урината. Обикновено се налага апендектомия - отстраняване на възпаления апендикс. Прави се разрез с дължина 5-10 см или се използва лапароскопски метод (така наречената безкръвна операция). Подгответе се за няколко седмици на възстановяване след операцията. По време на възстановяването е добре да избягвате тежките физически натоварвания, да си почивате повече, да се храните здравословно.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.