×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Това е заболяване, при което гъбичките Candida albicans се размножават в лигавицата на устата. Това води до образуването на бели лезии по езика и вътрешната страна на бузите. Възможно е тези лезии да бъдат болезнени и слабо да кървят. Понякога е възможно млечницата да се разпространи до небцето, венците, сливиците или задната част на гърлото. Обикновено млечницата се среща при бебетата и при хората с ченета, но тя се проявява и при отслабена имунната система.

Симптомите може да се развият внезапно, но да бъдат много упорити. Такива са: белезникави лезии по езика или бузите, болка, липса на усещане за вкус, напукване на ъглите на устата. При кърмачетата може да се наблюдават още затруднено хранене, раздразнителност, нервност. Възможно е те да предадат инфекцията на майката по време на кърменето. В този случай майката изпитва следните симптоми: необичайно зачервени, чувствителни или сърбящи зърна, белене на кожата на ареолите, необичайна болка по време на кърмене, болки в зърната, пробождаща болка в гърдите.

Възможно е млечницата да се прояви при отслабена имунна система поради заболяване или след приема на определени лекарства (напр. преднизон), след приема на антибиотици. Организмът става по-податлив към млечница при заболяване от СПИН, рак, диабет, вагинални гъбични инфекции. Тютюнопушенето също е рисков фактор за развитието на млечница. Вагиналните гъбични инфекции се причиняват от същите бактерии, които причиняват и млечницата. Следователно, ако бременната жена страда от такава инфекция, гъбичките се предават на бебето по време на раждането.

Целта на лечението на млечницата е да се спре разпространението на гъбичките, но най-добрият подход зависи от вашата възраст, общото здравословно състояние и причината за болестта. При кърмачетата и техните майки е необходимо и двете страни да се подложат на лечение, за да се предотврати възможността инфекцията да се предава от майката на бебето и обратно. Обикновено се предписват слаби антибактериални кремове за майката и слабо антибактериално лекарство за бебето. Ако използвате биберон, биберон-залъгалка или помпа за кърма трябва ежедневно да ги накисвате в разтвор от равни части вода и оцет.

Ако сте здрав възрастен или дете приемът на неподсладено кисело мляко или ацидофилни капсули може да помогне за намаляване на инфекцията. Те не разрушават гъбичките, но помагат за възстановяване на нормалната бактериална флора в организма. При хора с отслабена имунна система е необходим приема на антигъбични средства. Трябва да се избягва продължителният прием на антигъбични лекарства, тъй като някои от тях може да увредят черния дроб.

Вземете следните мерки, ако забележите симптомите на млечница:

  • поддържайте добра хигиена на устата - мийте зъбите поне два пъти дневно и ги почиствайте с конци поне веднъж дневно, сменяйте често четката си за зъби

  • ако сте кърмачка, използвайте подплънки за кърмачки, за да предотвратите преминаването на гъбичките по дрехите ви

  • намалете приема на захар и храни, съдържащи дрожди. Тези храни съдействат за развитието на Candida albicans

Коментари (2)

    • Бори
    • 2011-05-14 22:21:07
    ЗДРАВЕЙТЕ, ИМАМ ИЗОЛИРАНА КАНДИДА КРУСЕЙ ОТ ЧРЕВНА МИКРОБИОЛОГИЯ, А ОТ 7-8 ДНИ И МАСОВО В УСТНА КУХИНА И ГЪРЛОТО.мОЛЯ ЗА СЪВЕТ И НАСОКИ!
    • Maria
    • 2011-05-16 08:11:59
    Здравейте Бори, Много ми е неприятно, че трябва да ви откажа, но не бих могла да давам лечение и съвет предвид факта, че не съм специалист. Препоръчвам ви да се обърнете към такъв, който може да ви насочи много по-професионално. Поздрави и хубав ден! Мария Радоева Ревита ООД www.revita.bg

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.