×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
запек, стомашни проблеми, храносмилане, акне, холестеролВ последните години се наблюдава бум в продажбите на добавки с пробиотици. Една от причините е масираната им реклама в медиите, но друга причина е свързана с огромното количество клинични изследвания, които потвърждават полезното им действие.

Те осигуряват благоприятна чревна среда и стимулират храносмилателния тракт и имунната система, приемът им се свързва още с превенцията и лечението на предизвикана от антибиотици диария, инфекции на пикочните пътища, инфекции на яйчниците, бактериална вагиноза, екзема, хранителни алергии, синдром на раздразненото черво, възпалителни процеси в червата като язвен колит и болест на Крон, диария по време на пътуване и лактозна непоносимост.

Освен тези добре познати въздействия, най-новите проучвания показват и по-малко известни ползи от приема на пробиотици при различни заболявания.

Акне - през 40-те години дерматолозите д-р Джон Стоук и д-р Доналд Пилсбъри предположили, че има връзка между депресията, нервната възбуда и кожните болести, каквото е акнето. Според тях емоционалният дискомфорт влияе на нормалната чревна флора, увеличава чревната пропускливост и допринася за хроничните възпаления и увеличеното производство на себум.  Тези учени предложили приема на Lactobacilus acidophilus, много преди той да стане известен като вид пробиотик.

Способността на чревната микрофлора и оралните пробиотици да влияят на възпаленията, окислителния стрес, настроението и кръвната захар може да бъде много полезна за лечение на акнето. Стандартното лечение на акнето с антибиотици също включва приема на пробиотици за намаляване страничните ефекти от антибиотика.

Интересно е да се проследи едно изследване на университета Алберта, Канада с 45 жени, страдащи от акне, на възраст между 18 и 35 години. Те били разделени в 3 групи като всяка група приемала съответно пробиотична добавка, миноциклин (антибиотик) или комбинация от двете. При всички пациентки се наблюдавало значително подобрение в края на 4-та седмица след началото на изследването, в 8-ма и 12-та седмица най-добри резултати имало при третата група, която приемала комбинация от антибиотик и пробиотик.

Черен дроб - чернодробните заболявания, които не са свързани с приема на алкохол, могат да варират от нарушения в чернодробната функция, през възпаление (неалкохолен стеатохепатит) до цироза. Стеатохепатитът се свързва с наднорменото тегло и инсулиновата резистентност.

В изследване от март 2013 година, пациенти с неалкохолен стеатохепатит били разделени на 2 групи, като едната приемала пробиотици 3 пъти на ден, а другата стандартни лекарства. Резултатите показали впечатляващ спад на мастната инфилтрация в черния дроб и намалени нива на вредния за черния дроб ензим серумна аспартат-аминотрансфераза.

Холестерол - вече няколко изследвания показват, че пробиотиците понижават холестерола. В едно от най-новите изследвания на 60 пациента на възраст между 18 и 65 години били давани плацебо или капсула с пробиотици (L. plantarum) в продължение на 12 седмици. При хората, приемали пробиотици, се наблюдавало намаляване на холестерола с 13,6 %.

Здраве на устната кухина и гърлото - Streptococcus salivarius е бактерия, която се съдържа в устата, гърлото и кърмата. Допълнителният прием на тази бактерия има полезен ефект при заболявания на горните дихателни пътища като възпалено гърло, отит и халитоза.

В изследване, публикувано в списание Медицинска микробиология през юни 2013 година, на 100 деца с кариеси били давани плацебо или  бактериите Streptococcus salivarius в продължение на 3 месеца. В края на изследването значително намаляла зъбната плака при децата, приемали пробиотичните бактерии. Друго изследване показва, че приемът на Lactobacillus reureti Prodentis в продължение на един месец подобрява състоянието на венците и намалява зъбната плака и кървенето им.

Колики - приемът на пробиотици е добре да започне още по време на бременността на майката. При бебетата добавките с пробиотици могат да подсилят имунната система, да предпазят от алергии и да подобрят здравето на червата. Коликите се срещат при около 20% от бебетата и са свързани с продължителен плач, който е обезпокоителен за родителите. Оказва се, че пробиотиците могат да помогнат и за колики при бебетата.

Изследване от 2007 година сравнява влиянието при колики на пробиотиците и лекарството симетикон. Проведено е сравнително, двойно-сляпо изследване с 90 кърмачета с колики. Те били разделени на 2 групи и получавали пробиотици (L.reuteri)или лекарството симетикон всеки ден в продължение на 28 дни. Майките избягвали приема на краве мляко в диетата си. Майките попълвали ежедневно дневник, в който отбелязвали колко време плаче детето и какви са неприятните ефекти върху бебето. В края на изследването бебетата, приемали пробиотици плачели 51 минути дневно, а тези приемащи симетикон – 145 минути дневно. Оказва се, че при  почти всички деца се наблюдавало значително намаляване на коликите след приема на пробиотици.

Има огромна разлика в качеството на предлаганите на пазара пробиотици. То зависи от 2 фактора – характеристиките на съответния щам бактерии и тяхната жизненост. Това означава, че потребителите трябва много да внимават в избора на конкретна марка продукти. Обикновено се препоръчва ежедневния прием на пробиотици, съдържащи 5 милиарда жизнени бактерии.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.