×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
 

Какво е стрес инконтиненция?Като стрес инконтиненция се определя неволното изпускане на различно по количество урина по време на физическо усилие или активност (например кашляне, кихане, смях или вдигане на тежки предмети). Неволното изпускане на урина не се предшества от позив за уриниране, а се случва внезапно при натиск върху корема.

Основната причина за този тип инконтиненция е отслабването на тазовите мускули и сфинктера на пикочния мехур, които задържат течността. С отслабването си тазовите мускули губят способността си да се съкращават достатъчно, за да предотвратят изтичане в случай на натиск върху корема.

Ето и някои факти:



  •  Около 50% от всички случаи на инконтиненция се диагностицират като стрес инконтиненция. Тя е най-разпространената форма на заболяванетo у жените до 55 години и засяга 1 на всеки 5 жени в даден етап от живота им.

  • Стрес инконтиненцията е често срещано явление след раждане.

  • Въпреки че заболяването е широко разпространено и засяга качеството на живот на много жени, повечето от тях не са склонни да говорят за проблема дори с личния си лекар.


Някои от факторите, които могат да отключат стрес инконтиненция, са бременност, раждане, предменопаузен синдром, както и самата менопауза, някои здравословни проблеми (увеличаването на теглото, запекът и хроничната кашлица), както и някои хирургични намеси.

Сред възможностите за лечение са оперативно лечение в по-сериозните случаи, както и традиционни методи като електростимулация, кегелови упражнения и вагинален конус. Преодоляването на заболяването задължително включва промяна в начина на живот.

При много жени само няколко промени в ежедневните ни навици са достатъчни, за да се редуцират силно честотата и силата на симптомите. Ето ги и тях:


 

Поддържайте  здравословно тегло!


Освобождаване от излишното тегло и поддържане на оптималните за организма килограми са ефективни мерки за намаляване симптомите на инконтиненция. Високият индекс на телесна маса е рисков фактор при заболяването, тъй като повишеното тегло увеличава непрекъснатия натиск върху пикочния мехур и тазовите мускули. Намаляването на наднорменото тегло снишава риска от други здравословни проблеми като високо кръвно налягане, диабет, сърдечни заболявания и др.

Ограничете тютюнопушенето!


Проучвания са установили, че тютюнопушенето увеличава риска от инконтиненция, както и честотата и силата на симптомите й. Хроничната кашлица, следствие от пушенето, оказва повтарящ се натиск върху корема и засяга функцията на мускулите, контролиращи пикочния мехур. Тютюнът може да доведе до отслабване на тазовото дъно.  И накрая някои вторични заболявания в следствие от вредния навик като астма, сърдечно-съдови заболявания също могат да увредят пикочния мехур и целия пикочен тракт.

Ограничете кафето и някои храни!


Известно е, че кофеинът дразни тъканта, изграждаща стените на пикочния мехур, с което предизвиква чести позиви за уриниране. Освен в кафето, кофеин се съдържа и в някои видове чай, шоколад и безалкохолни напитки. Други храни и напитки, които имат сходен ефект върху пикочния мехур са тези с повишена киселинност (цитрусови и доматени напитки и храни например), както и пикантните ястия и алкохолът. Ограничаването на този тип консумация дори за една до две седмици ще окаже влияние върху честотата на неприятните инциденти.

Пийте достатъчно течности!


В стремежа си да намалят риска от неволно изпускане, много жени ограничават силно количеството течности, които поемат. За съжаление тази логика единствено влошава проблема, тъй като поемането на по-малко течности не води до по-добър контрол върху проблема, а до по-концентрирана урина. Тя силно дразни пикочния мехур, засилва неговата чувствителност и по този начин увеличава честотата на епизодите на инконтиненция.

Ето и няколко препоръки по отношение на течностите:



  • Пийте 6 до 8 чаши, т.е. между 1.5 до 2 литра течности на ден!

  • Разпределете приема на определеното количество течности в по-дълъг период от време и избягвайте поемането на голям обем течности за кратко време!

  • В случай, че се наблюдава по-скоро нощна инконтиненция, намалете приема на течности вечер особено преди лягане!

  • Пийте по-малко течности в „рискови ситуации”, например разходки в райони без достъп до тоалетна!

  • Намалете или напълно ограничете консумацията на алкохол!


Преборете се със запека!


Вече добре известен е фактът, че хроничният запек увеличава риска от инконтиненция. Част от мерките, които можете да вземете срещу този проблем, са поемане на достатъчно течности и фибри, както и достатъчно физическа активност.

Поддържайте тазовите мускули в добър тонус!


Стрес инконтиненцията се дължи преди всичко на отслабена мускулатура на тазовото дъно, така че поддържането й е от първостепенно значене. Ефикасни мерки за подсилването й са кегеловите упражнения и вагиналните конуси.

Тук са изброени някои от безопасните начини за справяне с инконтиненцията. Ако решите да приемате медикаменти и лекарствени средства задължително се консултирайте с лекар.

Ревита и препоръчва:


Червена боровинка (плод), 465 mg

Червена боровинка, 400 mg

Фо-Ти (корен), 610 mg

Хвойна синя (плод), 425 mg

Мечо грозде, 480 mg

Хортензия (корен), 370 mg

Бяла ружа (корен), 480 mg

Кафяви водорасли (фукус), 580 mg

Полски хвощ (трева), 440 mg

Репей (корен), 475 mg

Царевична коса, 400 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.