×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Камъните в бъбреците са образувани от минерални соли. Те се образуват при сгъстяването и кристализирането на урината. Предвижването на камъните в бъбреците може да бъде болезнено. Болката обикновено започва от гърба, точно под ребрата, и се премества към долната част на корема и задните части. Обикновено камъните в бъбреците не водят до други усложнения. Когато камъкът достигне до пикочопровода могат да се появят болки при уриниране, розова, червена или кафява урина, постоянна нужда от уриниране, гадене и повръщане, висока температура.

Съществуват различни причини за появата на камъни в бъбреците, като има и различни видове камъни в зависимост от техния състав. Те могат да бъдат калциеви камъни, камъни от натрупването на струвит, цистин или пикочна киселина. Определени фактори увеличават риска от появата на камъните в бъбреците като история на заболяването в семейството, пол (по-често засегнати са мъжете), дехидратация, определени диети (с високо съдържание на протеини, сол или захар), наднормено тегло, болести на храносмилателната система.

Диагностицирането на това състояние е свързано с изследване на кръвта и урината и компютърна томография. Лечението на камъните в бъбреците варира в зависимост от типа на камъните и причината за появата им. При малки камъни  с минимални симптоми не е необходимо лечение. Достатъчен е приемът на голямо количество вода (2-3 литра дневно) и на болкоуспокояващи лекарства. По-големите камъни изискват сериозна лекарска намеса - използване на ултразвук за разбиване на камъните и дори хирургическа намеса за изваждането им.

Превенцията на камъните в бъбреците е свързана с приема на билкови чаеве, лимонов и портокалов сок, приемът на вода през целия ден, диета с ниско съдържание на сол и протеини от животински произход.

Коментари (2)

    • julia
    • 2011-12-01 16:02:14
    Кое е най ефекасно при камък в бъбрека А за колит
    • д-р Аелита Петрова
    • 2011-12-02 12:45:05
    Здравейте, julia, Ролята на хранителните добавки по отношение на камъните в бъбреците е по – скоро профилактична – те не рушат камъните, но предпазват от уголемяването им. Предпазват от възпалителен процес, който се получава при постоянното дразнене на лигавицата на бъбречните легенчета и пикочните пътища, облекчават възпалителния процес и болката при възпаление, ако има такова. С диуретичния си ефект улесняват отделянето на урината, така тя не се задържа в бъбрека, а задържането и е основна причина за образуване на отлагания-камъни, подпомагат изхвърлянето на песачинки и дезинфектират пикочните пътища/ чашки, легенчета, уретери, пикочния мехур и уретра/. Билката Мечо грозде е най-добра в това отношение. При колит най добри са пробиотиците и евентуално Живовляк. Д-р Аелита Петрова Лекар в Национална генетична лаборатория, биохимик Учител по рейки

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.