×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
ТромбофлебитФлебитът представлява възпаление на вените, докато тромбофлебитът е свързан с кръвен съсирек, който причинява това възпаление. Тромбофлебитът може да бъде повърхностен (в кожата) или дълбок (в подкожните тъкани).

В повечето случаи повърхностният тромбофлебит на крайниците е с благоприятен изход за разлика от дълбокия, който може да доведе до предвижване на съсирека до белите дробове и до белодробна емболия.

Съществуват множество причини за появата на флебит:

·        локална травма на вената;

·        продължително стоене на едно място при дълго шофиране или пътуване със самолет;

·        вкарване на интравенозни катетри в болницата;

·        следоперативен период, особено след ортопедични процедури;

·        продължително обездвижване при лежащо болни хора;

·        варикозни (разширени) вени;

·        проблеми с кръвосъсирването;

·        пациенти с изгаряния.

Рисковите фактори за развитие на флебит са свързани най-вече с появата на травми, продължително обездвижване, хормонална терапия, противозачатъчни хапчета, бременност, тютюнопушене, наднормено тегло.

При леките форми на флебита е възможно да липсват симптоми. Често се наблюдават болка, зачервяване, подуване на вената. Повърхностният и дълбокият флебит може да са придружени от слабо повишена температура. Високата температура и отделянето на гной от мястото на тромбофлебита са признак за инфекция на съответното място. Осезаемите уплътнения по продължение на вената може да бъдат признак за повърхностен съсирек. Дълбоката венозна тромбоза може да бъде свързана със зачервяване, болки и отичане на засегнатия крайник. Ако е засегнат крак, това може да доведе до трудности при вървенето.

Диагностицирането се извършва чрез подробен преглед от специалист. Много полезно в този случай е ултразвуковото изследване. Лечението на тромбофлебита зависи от мястото, степента на сериозност, симптомите и стоящото в основата му заболяване. Повърхностният флебит може да се лекува чрез поставяне на топли компреси, вдигане на крайника на високо, ходене пеша, прием на противовъзпалителни лекарства. Ако флебитът е инфектиран, се налага приема на антибиотици. При тежки случаи на възпаление на тромбофлебита се налага хирургическа намеса. Възстановяването от повърхностен флебит може да продължи около седмица. Тромбофлебитът е по-упорит и за лечението му са необходими седмици и дори месеци.

При пациенти, при които наскоро е претърпяна ортопедична хирургическа намеса или са лежащо болни може да се дават малки дози вещества, разреждащи кръвта като хепарин и еноксапарин.

Ревита Ви препоръчва:

Готу кола (билка), 475 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.