Search
Филтрирай по...

Vit C Release – лидерът на витамините

Geo Vit C Release

Витамин С е един от най-важните витамини за растежа и здравето на организма. Набавя се в най-големи количества от цитрусовите плодове и зеленчуци (карфиол, зеле, спанак, портокали, грейпфрут, помело, лимони и др.). Познат е като най-силният антиоксидант, който съществува.

Понеже Витамин С НЕ МОЖЕ да се синтезира в организма, Vit C Release е произведен със специално удължено освобождаване. Това означава, че аскорбиновата киселина се усвоява от организма в продължение на 8 часа, като на всеки час той се възползва от все по-големите количества на витамин С. Така тялото си набавя до 80% Витамин С през целия ден.

Най-яркото доказателство за ползите от Витамин С като хранителна добавка е примерът на нобеловия лауреат и учен Липус Паулинг. Той е приемал по 25 грама витамин С всеки ден и категорично заявява, че безупречното му здраве изцяло се дължи именно на този незаменим витамин. Гениалният учен умира на 96 години в страхотно физическо и умствено състояние, което несъмнено се дължи на ползите от витамин С, което той е приемал в продължение на години.

Освобождаване на Витамин С

Предимства на Vit C Release:

  • подпомага заздравяването на раните.

Това е от съществено значение за развитието и поддържането на костната структура и съединителната тъкан като мазнини и мускули. Витамин С помага на организма да синтезира колаген, който е основен фактор за здрави стави и млада кожа.

  • укрепва имунната система

Витамин С се препоръчва силно при настинки и грип. Той не само предотварява, но и намалява продължителността и силата на настинката. Това се дължи на способността му да намалява нивата на хистамина в тялото. Витамин С не влияе пряко на настинката, но засилва имунната система и значително намалява симптомите, като същевременно предотвратява нахлуването на други вируси в организма.

  • предотварява появата на скорбут

Това е болест, причинена от недостиг на витамин С в организма. Скорбутът се изразява в кървене на лигавиците и образуване на петна по кожата. С напредък на болестта започват да се появат гнойки рани и се наблюдава опадване на зъбите. В миналото болестта е била често срещана при моряците, понеже по време на плаванията хранителното им диета е била бедна на витамин С.

  • влияе благоприятно на хората с висок холестерол, алергии, астма, катаракта и диабет

Витамин С е мощен антиоксидант, който защитава кръвните клетки в организма, както и повлиява изключително благотворно на очната ретина и очите.

ВАЖНО!

Въпреки, че известният учен Паулинг приемал по 25 грама витамин С на ден, това не е необходимо за всеки организъм. Препоръчителната доза обикновено варира между 500 мг до 2 грама дневно, а количеството, което е в повече и не се усвоява, се изхвърля чрез урината.

Ревита Ви препоръчва:

Vit C Release, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top