×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Главоболие при бременност

Един от най-честите симптоми на бременност е наличие на главоболие. Можем да го определим дори като част от ранните признаци за наличие на оплодена яйцеклетка. Проблемът става сериозен обаче, когато непоносимите болки в главата продължават не само през първия, но и през следващите триместъри. От обикновен дискомфорт те могат да се превърнат в сериозна клинична картина, водеща до редица усложнения, включително и до преждевременно раждане.  


Проблемът с главоболието по време на бременност

По начало главоболието не се възприема за най-сериозният здравословен риск. Особено имайки предвид факта, че съвременната фармакология предоставя богат набор от болкоуспокояващи продукти. Част от тези лекарства обаче са изключително противопоказани за прием по време на бременност. На практика най-популярните хапчета при болки в главата не се изписват по никакъв повод на бременни. Особено неприятна са хипотезите с наличие на мигрени или продължително главоболие. При бременност конвенционалното и стандартно лечение на този физиологичен проблем е неприложимо. Тогава как да се справим с него? Възможно ли е изобщо това или бременната просто трябва да изтърпи девет месеца подобен дискомфорт? 


Какво може да се пие срещу главоболие по време на бременност?

Гинеколозите препоръчват единствено и само природни средства под формата на билки или тинктури – и то не от всички видове – както и хомеопатия. Това са основните лекарства, подходящи за бременни при наличие на мигренозни състояния. Най-често медицинските специалисти препоръчват следните средства при болки в главата или мигрени за бременните:

  • чай от глухарче; 

  • засилен прием на желязо, защото често спадът му по време на бременност може да е причина за болките в главата;

  • тинктура от лайка; 

  • липа под всякаква форма. Имайте на предвид обаче, че във високи дози това растение разполага със седативен ефект. Бременните по принцип страдат от постоянно усещане за умора и желание за сън. В този случай липата може значително да увеличи тези допълнителни симптоми;

  • ароматерапия с мента.


Други средства срещу мигрена за бременни?

Съществуват и други интересни и ефективни средства за облекчаване на болките в главата при бременните. Те не са класически природни или синтетични медикаменти, а по-скоро практики. В нередки случаи честото им прилагане води до значително задоволителен положителен успокояващ ефект.

  • обикновен студен компрес на главата. Действа безотказно и при мигрени;

  • често вземане на освежаващ душ може да има краткотраен, но добър ефект;

  • увеличете приема на течности, по възможност приема на вода;

  • физическо движение или леки упражнения, включително и йога практики и медитация;

  • акупунктура. Задължително е тя да се извърши от квалифициран специалист и да е съобразена с мнението на вашия гинеколог;

  • релаксиращ масаж. Не е задължително дори масажът да е в областта на главата. При значително отпускане на мускулите на тялото се постига отличен баланс в химичните и физиологични процеси в тялото. А главоболието може да е настъпило в следствие на нарушение на някой от тях;

  • намалете стреса и се фокусирайте върху приятни дейности, почивка и краткотрайна дрямка;

  • според някои експерти чаша топло мляко с мед или сладолед действа отлично срещу болки в главата;

  • преминете към здравословна хранителна диета, богата на желязо, калций и калий.


В случай че никое от тези предложения не ви помогне, важно е да обсъдите проблема с вашия гинеколог. Не подценявайте главоболието по време на бременност, защото то може да е признак за по-сериозно заболяване или причина за бъдещи усложнения както за вас, така и за плода.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.