×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Блефаритът представлява възпаление, което засяга клепача на окото, най-вече в областта на поникване на миглите. Той се появява, когато малките мастни жлези, разположени в основата на клепачите, не функционират правилно. Това води до възпаление и сърбеж на клепачите. Обикновено това е хронично заболяване, което трудно се лекува, но не води до увреждане на зрението.

Симптомите на блефарита са свързани със зачервяване и парене на очите, влажни очи, зачервени, подути клепачи, белене на кожата около клепачите, чувствителност към светлина, опадане на миглите. Ако тези симптоми не изчезнат въпреки редовното миене и грижи за очите, трябва да се консултирате с лекар.

Блефаритът е резултат от няколко болести, които включват себореен дерматит (пърхот на скалпа и веждите), розацея (кожно заболяване), алергии (включително и такива към контактни лещи, лекарства за очи, грим).

Ако страдате от блефарит може да се наблюдават опадване или неправилен растеж на миглите, възпаление, ечемици, сълзене на очите, конюнктивит, увреждане на роговицата.

За диагностициране на заболяването се използват различни методи като преглед на очите и клепачите, вземане на секрет от окото.

Лечението на блефарита е свързано с редовното почистване на засегнатата област с топла кърпа. Ако заболяването се дължи на бактериална инфекция, се прилагат капки съдържащи антибиотик. За контролиране на възпалението могат да се използват и стероидни капки и мехлеми. Много важно е да се лекува лежащото в основата на блефарита заболяване. Ако имате пърхут, трябва задължително да го лекувате, тъй като той допринася за развитието на блефарит.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.