×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Витамин D поддържа здравето на костите (и не само това!)Според най-новите мащабни проучвания, ролята на витамин D не се ограничава единствено до поддържане здравето на костите. Оказва се, че т.нар. слънчев витамин е от жизнено важно значение за дейността на мозъка, нервната, сърдечносъдовата и имунната системи. Освен това, витамин D е важен фактор както за развитието на плода през вътреутробния период, така и за нормалното функциониране на детския организъм.

Ако прекарваме достатъчно време на слънце и се стараем по-често да приемаме съдържащите го храни, витамин D може спокойно да се синтезира в нашата кожа. Слънчевите лъчи са най-добрият източник на така ценния витамин, тъй като те до голяма степен повишават неговия синтез. Лишавайки се редовно от тях, в организма ни настъпва недостиг на витамин D, което дава своите негативни отражения и върху работата на редица системи.

В резултат от стремежа да се предпазят от вредното въздействие на UV лъчите и конкретно – от рак на кожата, все повече хора страдат от недостиг на витамин D, което се отразява на цялостното им здравословно състояние.

От друга страна, след средата на месец септември, много хора започват да се разболяват не просто защото това е „времето на настинките и грипа”, а именно защото поради липсата на достатъчно слънчева светлина, синтезът на витамин D в организма рязко спада. Тук се крие огромна част от причината за честите през този период настинки, грипове, инфекции, както и от повишения риск от дегенеративни заболявания.

Витамин D е мастноразтворим и контролира калциево-фосфорната обмяна в организма. Съществуват две основни негови форми, близки по строеж с витамин D и проявяващи неговите свойства. В растенията, ергостеролът е главната градивна единица на витамин D, а при хората това е холестеролът. При контакта със слънчева светлина при растенията, ергостеролът преминава в ергокалциферол или т.нар. витамин D2. Същият е принципът и при хората и влиянието на слънчевите лъчи върху кожните клетки. Една от формите на холестерол, намиращи се в тях, назоваваща се 7-дехидрохолестерол се превръща във витамин D3 или холикалциферол.

Витамин D3 притежава няколко много важни предимства:

-      Поддържа здравето на костите и мускулите

-      Поддържа мозъка и нервната система

-      Редуцира риска от развитие на сърдечносъдови заболявания

-      Грижи се за здравето на майката и плода по време на бременността

-      Подсилва имунната система, снижавайки риска от инфекции

-      Подобрява белодробните функции, особено у пушачи

-      Намалява риска от ракови заболявания

-      Действа благоприятно при различни кожни заболявания, особено псориазис

-      Регулира инсулиновите нива при хора с диабет тип 2

 

Интересно!

*Няколко съвременни мащабни изседвания доказаха, че допълнителният прием на витамин D значително понижава риска от развитие на множествена склероза, Паркинсон, както и възрастово обусловена деменция!

*Скорошно проучване върху влиянието на витамин D върху сърдечносъдовото здраве посочи, че ниските нива на витамина в човешкия организъм увеличава възможността от инфаркт. Авторите на изследването са категорични, че приемът на витамин D в огромна степен редуцира рисковете от сърдечносъдови усложнения.

*Костите и мускулите в огромна степен се нуждаят от достатъчно количество витамин D, за да могат да функционират правилно. Много изследвания в последните години доказаха, че допълнителният прием на витамин D може да бъде чудесно превантивно средство срещу остеопороза и фрактури на бедрената кост.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.