×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Абсолютно всеки от нас някога се е чувствал малко или не толкова малко потиснат, тъжен или разтревожен. Но дали това са симптоми на депресия, какво всъщност е депресията  и може ли депресията да се категоризира с видове.

Съществуват различни типове депресия. Често те се отличават един от друг по преобладаващи характеристики, продължителност и тежест на симптомите.

Клинична депресия.По голяма част симптомите при този тип депресия съществуват през целия ден или почти всеки ден. За да се постави диагноза клинична депресия е необходимо симптомите да присъстват повече от 14 дни.Основните типове симптоми са понижено настроение, спад или загубва на удоволствие почти във всички сфери на живота.

Маниакална депресия, известна още и като биполярно разстройство. При този тип депресия  преобладават периоди на мания и депресия. Тези периоди могат да се смеят рязко.При депресивния период наблюдаваме потиснато настроение, докато при маниакалната депресия имаме пред себе си еуфоричен човек, за когото едва ли не всичко е постижимо.Лесно раздразнителен и много упорит в идеите си.Този период може да продължава около седмица.

Други типове депресия:



  • Следродилна депресия.Тя започва до 4 месеца след раждането и симптомите могат да варират по сила и продължителност.

  • Разстройство с изявена тревожност.При този тип депресия наблюдаваме завишена тревожност с присъствие на панически атаки, паническо разтройство и др.

  • Атипична депресия. Това е подвид на клиничната депресия.Нарича се още дистимия. Този вид депресия се характеризира с подобряване на настроението при определен вид събитие и присъстват два или повече от посочените симптоми

  • Хронична депресия. Показва тенденция на присъствие повече от 2 години.

  • Ендогенна депресия - при този тип причината не е ясно дефинирана.Чувстваш се депресира без видима причина.

  • Ситуационна депресия или реактивна депресия. За този тип депресия говорим, когато тя е в пряк резултат от дадено събитие, например - загуба на работа, приключване на връзка.

  • Ажитирана депресия.Този тип депресия е в противовес на другите. При нея основния симптом е на възбуда и двигателна активност, за разлика от меланхоличното подтиснато настроение при другите типове депресии.

  • Психотична депресия. При този тип депресия се наблюдават симптоми на халюцинации, чуване на гласове и различни вярвания.


Прочетете още: 


Коментари (2)

    • ivailo
    • 2015-11-22 18:22:34
    пия тритико от 0.75мг как мога да ги спра дайте ми сxема
    • д-р Аелита Петрова
    • 2015-12-04 17:21:28
    Здравейте, Спирането на антидепресантите става по предписание от лекаря, назначил медикамента и под негов контрол, в зависимост от обективното състояние и оплаквания на пациента.Самоволното спиране, колкото и да не Ви се вярва, може сериозно да Ви навреди. Ако нямате доверие в лекаря, предписал медикамента, потърсете второ мнение при по-добър специалист. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.