×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.





Екземата е позната още като атипичен дерматит. Това представлява хроничното възпалително състояние на кожата, придружено със сърбеж. Екземата в детска възраст се характеризира с червени, сълзящи лезии, покрити с коричка, които се появяват на лицето, скалпа и крайниците. По-големите деца и възрастните са по-предразположени към сухи, дебели, локални петна.

Атипичният дерматит е свързан с алергична реакция. При две трети от децата с екзема има случаи на алергични болести в рода. Деца, чиито майки имат алергии, са дори по-предразположени към екзема. Често екземата се проявява заедно с други болести, свързани с алергиите - например астма, сенна хрема.

Билковите средства, които могат да помогнат, се прилагат външно или вътрешно.

Вътрешно приложение:

  • масло от иглика - децата ще реагират най-бързо на лечението, при възрастните това ще отнеме 2 до 3 месеца;

  • Zemaphyte - китайска билкова комбинация - това е продукт създаден в Англия, в момента се патентова като средство срещу екзема. Един от важните компоненти на това средство е женското биле;


Външно приложение (всяко от посочените средства се използва 3-4 пъти дневно):

  • крем или мехлем от лайка;

  • крем от witch hazel - вид североамериканска леска;

  • мехлем от невен;

  • мехлем от звездица.


При деца с екзема се препоръчва премахването на алергените в храната. Това се реализира задължително с помощта на лекар. Краве млякото, яйцата, пшеницата и доматите са сред най-честите причинители на екзема. Трябва да се ограничи приема на оцветители и добавки в храната. Майки-кърмачки, които имат алергии, трябва да ограничат приема на алергенна храна. Необходимо е намаляването на наситени мазнини, особено на тези от животински произход.

Коментари (2)

    • Михайлова
    • 2017-03-25 22:23:33
    Здравейте, Преди няколко дни ме одраска едно улично куче. Раната беше повърхностна не кървеше, но се виждаше кръв. Личния ми лекар каза, че няма нужда от ваксина. Дано е така. Забелязах едно малко червено петно до раната, която има и синини. Предполагам, че преди това го нямаше. Стои и не се е променило изобщо от първия ден. Не усещам нищо свързано с него или просто покрай одрасканото не го чувствам. Дали може да е някаква инфекция от одраскването или просто от нараняването на тъканта стои като петно леко подуто почти незабележимо?
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-03-28 14:12:07
    Здравейте, Ако раната е обработeна според изискванията и лекар е преценил, че не е нужна ваксина, преценил е, че няма опасност. Може да наблюдавате раната и ако откриете промяна към по-зле, спешно да потърсите помощ. Или още сега да отидете на повторна консултация. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.