×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Има различни добавки, които съдържат калций, като полезността на всяка от тях зависи от различни фактори като концентрацията и способността на абсорбция. Калциевият цитрат съдържа 21% елементарен калций, една от най-високите концентрации срещащи се в съединение и има най-добрата абсорбция от всички калциеви добавки. Имайте предвид, че съдържанието на калций е само един от факторите. Биодостъпността или степента на абсорбция, разтворимостта, взаимодействието с други лекарства или добавки, специфичното състояние на всеки човек, индивидуалните предпочитания и цената са други фактори, които се отчитат при избора на калциев продукт.

Калциевият цитрат е сол на калция и лимонената киселина, като от тях се получава леко кисел на вкус хранителен продукт. Освен приложението му като хранителна добавка, калциевият цитрат често се използва като компонент, който да придаде кисел вкус на храните, като хранителен консервант и като омекотител на водата, тъй като йоните на лимонената киселина могат да хелатират нежеланите метални йони.

Калциевият цитрат и калциевият карбонат съдържат калций, но калциевият карбонат, най-използваната форма в хранителните добавки, се нуждае от стомашна киселина за оптимално храносмилане и абсорбция. Следователно той не е най-подходящата форма за хора, които са претърпели операция за стомашен байпас или за хора, които използват лекарства за намаляване на стомашния сок. Калциевият цитрат може да бъде асимилиран дори от хората, при които се отделя малко или не се отделя стомашен сок.

Калцият е най-широко разпространеният минерал в човешкото тяло и е жизненоважен за правилното функциониране на тялото. Набавянето на достатъчно количество калций е жизненоважно за изграждането и поддържането на здрави кости. Всъщност тялото ще извлече калций от костите, ако общото ниво на калций е ниско.

Функционирането на клетките, съсирването на кръвта, мускулните контракции, предаването на нервни импулси биват сериозно повлияни от нивото на калций в организма. Освен това калцият може да се свърже с други минерали и да подпомогне извеждането им извън тялото.
Калцият влиза в състава на много храни, включително млечни продукти, водорасли, киноа, боб и ядки. Някой хора страдат от заболяване наречено хипокалцемия, недостатъчно калций в кръвта. Най-често срещаната причина за хипокалцемията е недостигът на витамин D, в резултат от лошо хранене или недостатъчно излагане на слънце. Необходими са задоволителни нива на витамин D за правилната абсорбция на калция.

Предимства на калциевия цитрат

Освен за поддържане на здрави кости и зъби, калцият е необходим за мускулните съкращения, нервната проводимост, пулсациите на сърцето, коагулацията на кръвта, секрецията на жлезите, производството на енергия, имунната защита.

Ако се задоволяват нуждите от калций, може да се предотврати чупенето и навяхването на костите.

Ревита ви препоръчва:

Калциев цитрат, 250 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.