×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.



Макар и класифицирана като член на групата на вредните цветни метали, медта (Cu) в много малки количества е необходима за правилното функциониране на организма. Заедно с желязото тя участва в синтеза на хемоглобина и подпомага процеса на доставяне на кислород и енергия в клетките. Също така, медта спомага за повишаване активността на инсулина и оптималното усвояване на въглехидратите. Особено важна е функцията й в кръстосаното свързване на колагена и еластина, които изграждат костите, хрущялите, кожата и стените на кръвоносните съдове, като по този начин гарантира не само устойчивост на съединителната тъкан на тялото, но има и ясно изразени козметични свойства по отношение на кожата. Съдържащите мед ензими са важни антиоксиданти, които възпрепятстват производството на свободни радикали или ги неутрализират.

Хроничният недостиг на достатъчно количество мед, приемано чрез храната или хранителни добавки, може да доведе до тежки заболявания, като анемия, едема, скелетни дефекти и остеоартрит. Медният дефицит може да предизвика и формиране на аневризма на аортата и съдовете на главния мозък. Недостигът на мед в организма често пъти е определян като наследствен фактор, който е отговорен за ранното побеляване на косата във връзка с участието на медта във формирането на някои от основните пигменти в човешкия организъм. Свръхприемът на този метал обаче също носи редица рискове. Интоксикацията с мед и медни соли може да предизвика затруднена усвояемост на друг от жизнено важните минерали – цинка, и води до безсъние, падане на косата, нередовен менструален цикъл и депресия.

Лечебните свойства на умерените количества мед са познати от древността, което е и причина за честото използване на този метал за изработка на съдове за хранене, а вероятно мнозина от нас са притискали медна монета към натъртвания с цел предотвратяване на синини. В съвременната терапевтична практика медта се прилага поради изразените си антисептични свойства – тя активира водния и минералния обмен, подобрява левкоцитните функции и оттам – намалява възпалителната реакция. Може да се използва при профилактика на синузит, бронхит, астма. Смята се, че приемът на храни и добавки, съдържащи този метал, помага и при язви, колити, гастрити, сърдечносъдови и ревматични заболявания.

Най-богати на мед са зърнените и бобовите култури – пшеница, зрял фасул и грах, както и ядките, особено орехите. Животинските дреболии, рибата, скаридите и други морски продукти също са особено ценен източник на мед и други минерали.


Ревита
Ви препоръчва:

Вижън, 448 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Ленена пудра, 454 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.