×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.





Докозахексаеновата киселина е незаменима Омега-3 мастна киселина, която отговаря за приблизително 20% от сивото вещество в мозъка и 97% от общото съдържание на мазнини в него. Тя е и една от ключовите съставки на кърмата, чрез което гарантира нормалното умствено развитие на бебето. Човешкият организъм е в състояние да синтезира докозахексаенова киселина въз основа на друга важна Омега-3 киселина – алфа-линоленовата, съдържаща се в лененото, конопеното и рапичното масло, за което обаче е необходимо ензимната система на тялото да функционира нормално. Ето защо е необходимо подсигуряване на докозахексаенова киселина в готов вид посредством набавянето й от хранителни източници и добавки.

Недостатъчният прием на докозахексаенова киселина особено по време на кърмене може да доведе до забавяне на умственото развитие на децата, както и да влоши здравето на майката, водейки до намалена концентрация, нарушаване на способността за запаметяване и поведенчески отклонения.

Ползите от докозахексаеновата киселина са доказани от редица изследвания. Освен че спомага за поддържане на вниманието, мисленето и координацията, тази есенциална мастна киселина има положителен ефект и върху сърдечносъдовата система и развитието на ретината и зрителната острота. Изследователите са установили, че докозахексаеновата има антиканцерогенно действие, като намалява натрупването на бели кръвни клетки и оксидативния стрес, допринасящи за растежа на туморите, и в същото време действа превантивно спрямо нежеланите странични ефекти от химиотерапията, особено върху бъбреците. Достатъчен прием на докозахексаенова киселина може да се осигури с включването в дневното меню на мазна риба, като скумрия, сьомга, херинга и сардина.


Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.