×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Синдромът на Чърг-Щраус, познат още като алергична грануломатоза или алергичен ангиит, е заболяване свързано с възпаление на кръвоносните съдове. Това възпаление може да ограничи кръвоснабдяването на жизненоважни органи и тъкани, като понякога води до трайното им увреждане.

Синдромът на Чърг-Щраус е свързан с хиперактивност на имунната система, която започва да унищожава свои клетки подобно на чужди. Този синдром е рядко срещан и все още не е ясна причината за появата му. Приемът на някои лекарства при астма и алергии може да доведе до появата на това заболяване.

Най-честият признак на този синдром е астмата. Самият синдром може да доведе до множество проблеми като сенна хрема, обриви, кървене в различни части на храносмилателната система, силна болка и сковаване на ръцете и краката. Множеството симптоми и тяхното сходство със симптомите на други болести, правят този синдром много трудно откриваем.

Синдромът на Чърг-Щраус е рядко срещан и не е лечим. За намаляване на симптомите му се използват различни медикаменти като кортикостероиди, имунопотискащи лекарства, интравенозно вливане на имуноглобулин.

Заболяването протича в три стадия с различни симптоми, но не всички пациенти развиват и трите стадия. Вариации има и в проявените симптоми.

Първата фаза на синдрома обикновено е алергичната фаза. Тя включва множество симптоми като астма, алергичен ринит, болки и възпаление на сунусите.

Втората фаза е свързана с увеличен брой еозинофили - вид бели кръвни клетки, които подпомагат имунната система. Най-често са засегнати белите дробове и храносмилателния тракт. Тази фаза може да продължи с години като симптомите може периодично да изчезват и повторно да с появяват.

Третата фаза е хроничният васкулит. Тя е свързана с тежко възпаление на кръвоносните съдове. През тази фаза може да се появят общо неразположение, загуба на тегло, подути лимфни възли, умора, обриви, болки  в ставите.

Знае се, че съществуват някои рискови фактори за възникването на синдрома на Чърг-Щраус. Такива са напредването на възрастта, прекарана астма или проблеми с носа. Това заболяване може да доведе до различни усложнения като увреждане на периферни нерви, белези по кожата (в резултат от възпалението на рани), заболявания на сърцето (перикардит, миокардит, инфаркт), увреждане на бъбреците.

Коментари (1)

    • rosi atipova
    • 2013-10-15 21:27:08
    Az stradam ot tova zabolavane ve4e 8 godini do sega ne znaeh ni6to za tozi sindrom no blagodarenie na vas nau4ih mnogo ne6ta

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.