×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.



Това е състояние, което се характеризира с необичайно малко производство на щитовидни хормони. Има много заболявания, които са резултат от хипотироидизъм. Неправилното производство на щитовидни хормони има огромни последствия за човешкия организъм, тъй като те повлияват растежа, развитието и много клетъчни процеси в тялото. Щитовидната жлеза се намира в предната част на врата, под адамовата ябълка. Тя е увита около трахеята и има формата на пеперуда. В нея се образуват хормоните на щитовидната жлеза. За производството на тези хормони жлезата използва йод, които най-често се внася в организма чрез храната (морски храни, хляб и сол). Двата най-важни хормона са тироксин (Т4) и трийодотиронин (Т3). Хормонът с най-голяма биологична активност е Т3, въпреки че 99% от синтезираните хормони са Т4. Активността на щитовидната жлеза се регулира от друга жлеза, разположена в мозъка - хипофизата. Тя на свой ред получава команди от хипоталамуса. Той освобождава хормон наречен тиротропин (TRH), който изпраща сигнали до хипофизата за отделяне на щитовидно-стимулиращ хормон (TSH). На свой ред TSH изпраща сигнал за секреция на щитовидните хормони. Ако настъпи нарушение в някое от тези нива, може да се появи намалено производство на щитовидни хормони (хипотироидизъм). Хипотироидизмът е често срещано състояние. Смята се, че 3-5% от населението на планетата има определена форма на хипотироидизъм. Състоянието е характерно в по-голяма степен за жените отколкото за мъжете като честотата му се увеличава с възрастта. Най-често срещаните причини за появата на това заболяване са: тироидит на Хашимото, лимфоцитен тироидит, разрушаване на щитовидната жлеза (от радиоактивен йод или хирургическа намеса), заболяване на хипофизата или хипоталамуса, лекарства, сериозен дефицит на йод. Няма симптоми, които да са специфични само за това заболяване и те често се преписват на процеса на остаряване. Такива са умората, депресията, слабото покачване на теглото, непоносимостта към студ, сухата коса, запекът, сухата кожа, повишеният холестерол, мускулните крампи, понижената концентрация, отичането на краката. С напредване на болестта може да се наблюдават подпухване на очите, понижаване на сърдечния ритъм и на телесната температура. В най-тежката си форма хипотироидизмът може да доведе до животозастрашаваща кома. Това състояние изисква хоспитализация и мигновено инжектиране на хормони. Нелекуваният хипотироидизъм може да доведе до уголемяване на сърцето (кардиомиопатия) и натрупване на течност около белите дробове. Ако се открие навреме, обаче, хипотироидизмът може лесно и напълно да се излекува чрез хормонална заместителна терапия.

Коментари (4)

    • Г. Стефанова
    • 2013-12-21 14:20:56
    Интересно. Не съм чувала някой да е оздравял от хипотериодизъм. Аз вече няколко години го имам и пия по 150 мл еутирокс и това е. Промяна нямам никаква.
    • ДИМИТРИНКА РАДИШЕВА
    • 2014-12-27 21:41:42
    ОТ 2000 Г СЪМ С ХИПОТЕРИОДИЗЪМ,ПРЕЗ 2011 Г СИ НАПРАВИХ ОПЕРАЦИЯ И МИ ОТСТРАНИХА ИЗЦЯЛО ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА,СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА TSH МИ Е ВСЕ НАД 100,НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ДОБРЕ,МНОГО НАПЪЛНЯХ ,ОЧИТЕ МИ ОТИЧАТ,ПОСТОЯННО СЪМ СЪНЛИВА,НЕ СЪМ СЪГЛАСНА ЧЕ ТАЗИ БОЛЕСТ СЕ ЛЕКУВА,
    • ДИМИТРИНКА РАДИШЕВА
    • 2014-12-27 21:44:40
    ПРОПУСНАХ ДА ВИ КАЖА ЧЕ ВЗИМАМ ЕЛТИРОКСИН СЕГА ПИЯ ПО 200,НО ДОПРЕДИ МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА ПИЕХ ПО 400
    • д-р Аелита Петрова
    • 2015-01-12 16:59:07
    Здравейте, Хипотиреоидизмът има различни причини и различна степен на проявление. В някои гранични и предимно функционални състояния е възможна регулация и компенсация на проблема. Тъй като щитовидната жлеза при вас е изцяло отстранена, изключително трудно е да се установи нужната на тялото ви дозировка от хормонозаместителни медикаменти. Нужни са ежемесечни консултации, изследвания и корекции в дозата и въпреки това е възможно да не се достигне до приемлива доза, тъй като, за съжаление, това което е отнемаме от природата против правилата и, не можем да възстановим “безнаказано”. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.