×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Има органи и системи в тялото ни, които непрекъснато ни „припомнят“ за своето присъствие. Така например, сърцето ни бие и ние усещаме неговия ритъм, а белите ни дробове се разширяват и свиват при вдишване и издишване.

За съжаление обаче, често пренебрегваме съществуването на някои други органи. Един от тях е черният дроб. След кожата, черният дроб е най-големият орган в човешкото тяло. Освен това, той изпълнява множество важни функции и по-конкретно – около 500 на брой!

Всичко, което консумираме, въздуха, който вдишваме, както и онова, което абсорбираме през кожата си, „минава“ през черния дроб. Кръвта, циркулираща в областта на стомаха и червата, също се преработва от този важен орган. От правилната чернодробна дейност зависят, например:

-      Производството на фактори на кръвосъсирването, състоянието на кръвта, протеините, жлъчката и на повече от над 1000 ензима -      Регулиране функциите на холестерола в кръвта

-      Натрупване на енергия от храната, посредством което се осигурява и „гориво“ за мускулите

-      Регулиране нивата на кръвната захар

-      Регулиране хормоналната активност

-      Отстраняване на широка гама токсичен материал от тялото

Нека обаче, в тази статия засегнем особено важната тема за ролята на черния дроб в детоксикацията на тялото. За съжаление, живеем в ерата на химикалите и хранителните имитации, а детоксификационните възможности на черния дроб все пак са ограничени. Данните сочат, че в храните, които се предлагат на широкия пазар, се влагат хиляди видове химикали, като наред с това – повече от 700 неприемлилви за човешкия организъм вещества са открити идентифицирани и в питейната вода. Всички култури и растения са обработвани с токсични химикали, а животните се инжектират с мощни хормони и антибиотици. Огромна част от онова, което консумираме е плод на генното инженерство – в хранителните магазини е претъпкано с преработени, рафинирани, замразени, предварително сварявани и обработвани с какво ли не храни. Цялата тази „отрова“ е в състояние да унищожи витамините и минералите, необходими за нормалните детоксификационни функции на черния дроб.

Нека се запознаем с няколко съвсем прости, но много ефективни начини, които подпомагат черния дроб в изпълнението на основните му дейности:
  • Физическа активност. Стотици пъти сме чували за полезността от физическите упражнения и движението. Всичко това, с течение на времето дори започва да звучи банално, но е безспорен и категоричен факт, че застоялият начин на живот е враг на физическото и ментално здраве. Конкретно по темата – по-активните физически занимания предизвикват отделянето на пот, което пък е от огромно значение за изхвърлянето на токсините през порите. Изхвърлянето на токсините през кожата, изключително облекчава черния дроб в изпълнението на основната му дейност да се грижи за отстраняването на вредните вещества вън от тялото.

  • Много вода. Нека заменим готовите сокове, безалкохолните напитки и кафето с консумация на чиста вода! От количеството, изпита чиста вода, зависи доколко организмът ни ще бъде детоксикиран.

  • Увеличаване приема на храни, богати на фибри. Това означава, че менюто ви трябва да включва много плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб, кафяв ориз и зърнени храни. Богатата на фибри диета, е особено подходяща за поддържане доброто състояние на черния дроб.

  • Увеличаване приема на зеленчуците от семейство Кръстоцветни (напр. зеле, броколи, карфиол, брюкселско зеле). Кръстоцветните зеленчуци носят редица ползи за организма, но основното им предимство е, че спомагат детоксикацията на черния дроб. Много от специалистите са на мнение, че Кръстоцветните зеленчуци участват както в чернодробното пречистване, така и в изхвърлянето на мазнините през жлъчните пътища. От друга страна, глюкозинолатите, съдържащи се в Кръстоцветните зеленчуци, предотвратяват растежа на раковите клетки. Интересен факт е, че на пазара вече се предлагат редица хранителни добавки със съдържание на зеленчуци от семейство Кръстоцветни. Прави впечатление най-вече, интересът на към хранителни добавки, съдържащи броколи, например. Според някои проучвания обаче, броколи под формата на хранителна добавка не може да даде същите ползи, както приемът на естествения зеленчук. Това е така, защото покрай обработката, се премахва един специален ензим, присъстващ в състава на броколи, който е необходим за конвертиране на глюкозинолатите в защитаващите от рак изотиоцианати. Следователно, ползите от приема на броколи като хранителна добавка са намалени, но от друга страна това е супер подходящ вариант за хората, които не понасят вкуса му ( а те са много).
Хранителни добавки. Опции.

Имайки предвид и негативните страни на съвременния живот върху човешкото здраве, трябва да приемем и факта, че приемът на хранителни добавки е повече от препоръчителен в днешно време. Предлагаме ви няколко компонента, чиито прием под формата на хранителни добавки може да се окаже от решаващо значение за детоксикацията и правилната дейност на черния дроб.  

Артишок. Един от най-полезните зеленчуци. В 100 гр артишок, се съдържат само 40 ккал, като заедно с това зеленчукът е богат на баластни вещества, фосфор, магнезий, калций, калий, натрий, желязо, витамини А, В1, В2, ниацин и С, белтъчини, мазнини и въглехидрати.

Артишокът съдържа и много цинарин – изключително ефективен антиоксидант, който взаимодейства със свободните радикали, участващи в окислението на липидите. Цинарин има особено благоприятно въздействие върху черния дроб, тъй като провокира отделянето на отпадъчните вещества, действа диуретично и спомага за изхвърлянето на излишните течности и соли от тялото.

В изследване от 2010 г., публикувано в едно от изданията на Biological Trace Element Research, се посочва, че екстрактът от листа на артишок намалява съдържанието на мазнини и холестерол в черния дроб.

  Глутатион. Глутатион представлява вид протеин, синтезиращ се от аминокиселините цистеин, глицин и глутаминова киселина. Той играе важна защитна функция за всяка една клетка в човешкото тяло, а наличието му е определящо за здравето и нормалните функции на черния дроб. Редица проучвания на световно признати специалисти и диетолози, нареждат глутатиона на едно от първите места в детоксикацията на черния дроб. Глутатионът предпазва черния дроб от вредните окислителни процеси. Някои заболявания обаче, могат да намалят нивата на глутатион в организма и да доведат до нарушение в чернодробните функции.  

Млечен бодил (Бял трън). Растението често се използва като основна съставка в много хранителни добавки. Млечният бодил е богат на силимарин – мощен антиоксидант, предпазващ черния дроб от окислителни увреждания. Сериозни изследвания твърдят, че силимарин стимулира протеиновата синтеза, като по този начин подпомага и производството на нови чернодробни клетки. Ползите от достатъчното наличие на силимарин в организма са огромни, тъй като това вещество предизвиква изхвърлянето на десетки токсични химикали от тялото.

Екстрактът от бял трън предпазва от вредното въздействие на свободните радикали, допринася за нормалното състояние на черния дроб, тонизира и освежава.

В заключение: Въпреки че повечето хора не си дават сметка, черният дроб е изключително важен в тялото орган, а от неговото здраве са зависими редица други органи и системи. Той отговаря за широк спектър телесни функции, но от ключово значение е фактът, че той действа като филтър за пречистване на токсините от тялото. Много хора имат сериозни проблеми със здравето на черния си дроб, поради лошо хранене и нездравословен начин на живот. Организмите на тези хора са не добре функциониращи, което е предпоставка за развитието на редица сериозни заболявания.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.