Search
Филтрирай по...

млечен бодил

 

„Това е любимият ми защитник на черния дроб, който преработва лекарства и токсини от околната среда, и е под постоянна атака. Всеки, който пие алкохол, взима медикаменти или влиза в контакт с различни замърсители, трябва да се възползва от тази билка.“ (д-р Джеймс Дюк, The Green Pharmacy)

Лечебното въздействие на млечния бодил върдху черния дроб, е познато още от XVI в., когато стрити семена били използвани за лечение на чернодробни заболявания. Днес ефикасността на млечния бодил (магарешки трън) при всички видове чернодробни нарушения е категорично потвърдена чрез лабораторни изследвания и обширни клинични проучвания!

Активната съставка в млечния бодил е флавоноидът силимарин, който притежава много силна способност да лекува черния дроб. В Германия, контролните органи по храните и лекарствата, препоръчват използването на млечен бодил срещу токсично увреждане на черния дроб, като поддържащо лечение при хронични възпалителни заболявания на черния дроб, както и чернодробна цироза. Според тях не са известни противопоказания, странични ефекти и взаимодействия с други лекарства.

Как точно въздейства млечния бодил? Магарешкият бодил се използва от много хора срещу нарушения в храносмилането, но всъщност най-силното му въздействие е като защитник на черния дроб от токсини и болести.

Има три основни начина, по които това растение подпомага чернодробната дейност:

Той е сред най-мощните антиоксиданти. Наред с витамини A, C, E, и селен. Повишава съдържанието на глутатион на черния дроб. Глутатионът детоксикира лекарства и химикали, така че приемът на по-големи количества от него увеличава способността на черния дроб за детоксикация. Според д-р Майкъл Мъри, силимаринът увеличава съдържанието на глутатион в черния дроб с над 35% при здрави индивиди. А вече е категорично доказано, че глутатионът е отговорен за разграждането на широка гама от хормони, лекарства и химикали. (Murray M., “The Healing Power of Herbs: the enlightened person’s guide to the wonders of medicinal plants,” revised and expanded 2nd ed, Prima Publishing; 1995)

 Намалява възпалението. Активната съставка силимарин инхибира образуването на левкотриени, които увреждат черния дроб.

Чрез стимулиране на синтеза на протеини. Млечният бодил генерира производството на нови клетки в черния дроб, които да заменят увредените.

Проучвания. Когато черният дроб е увреден от алкохол, медикаменти или болест, но дейността му е затруднена, то тогава белият трън може да бъде от огромна полза. Обстойните клинични изпитвания ясно обосновават способността на магарешкия бодил да пребори симптомите на много чернодробни заболявания, остри и хронични, вариращи от остър вирусен хепатит до цироза.

Ако черният дроб работи добре, за какво е нужен магарешкият бодил? Черният дроб е нашата основна защита срещу токсини. Животът в индустриалната епоха с опасностите за околната среда, ни излага на много повече токсини, отколкото когато и да било, независимо дали сме в задръстване, дишаме тютюнев дим или работим в офис комплекс в голям град. Тези токсини отиват директно към черния дроб, който трябва да ги изчисти от тялото. За много хора обаче, черният дроб вече е претоварен от токсините. Млечният трън ефективно противодейства на ефектите от замърсители като химикали, автомобилни газове, пестициди, тежки метали, други токсини, които са характерни за живота в индустриалната епоха. При това положение е добре да познаваме защитните свойства на магарешкия бодил.

Безопасност и дозировка. Тестовете с животни показват, че дори и в големи дози, млечният бодил няма токсични ефекти, нито дава алергични реакции. Тестовете при хора пък ни уверяват, че белият трън е много добре поносим!

Стандартната доза млечен бодил се основава на съдържащия се в него силимарин. Поради тази причина стандартизираните екстракти са за препоръчване, защото при тях със сигурност е спазено точно определеното количество на активните вещества.

 

Млечен бодил на Natural Factors супер качество и доказана ефикасност! Капсулите с този екстракт са уникални с това, че съдържат 80% силимарин в 250 мг екстракт – един от най-високите проценти на пазара. В повечето случаи става дума за 70% или по-малко.

 

млечен бодил

 

Изследователите от Natural Factors са добавили към този екстракт и глухарче и куркума, които също отдавна са познати като средства за лечение на чернодробни заболявания.

Глухарчето е смятано за едно от най-добрите средства за защита на черния дроб като храна и лекарство. Проучванията при хора и лабораторни животни показват, че глухарчето подобрява дейността на жлъчката и намалява симптомите при чернодробна конгестия, възпаление на жлъчните пътища, хепатит, камъни в жлъчката, жълтеница.

Куркумата също съдържа компоненти, които предотвратяват увреждането на черния дроб и е широко използвана от векове.

Добавянето на тези поддържащи билки гарантира мощно и ефективно защитно действие – така този продукт може да бъде полезен за предпазване от вредите от замърсяванията и начина на живот!

Препоръчва се за хора, употребяващи алкохол, пушачи или такива, изложени на влиянието на замърсена околна среда!

Можете да видите продукта ТУК!

 

 

 

 

Тази публикация има един коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart