×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Бял равнец

7 продукта

Белият равнец е многогодишно тревисто растение, което е широко разпространено в северното полукълбо. В европейската народна медицина от столетия се използва за лечение на кървене, настинки, висока температура, хемороиди, рани, менструални болки, стомашно-чревни проблеми. Прочети Повече...
Показани са 1-7 от общо 7 артикул(а)

Лечебни свойства на Бял равнец


Лечебните свойства на това растение са познати на хората още от древни времена. Особено се цени способността му да спира вътрешното кървене, както и това, че има свойството да облекчава болката и чревните спазми.

Билката помага много при нарушения на съня, при депресия, нервни разстройства, намалява кръвното налягане, укрепва капилярите и кръвоносните съдове. Способността на белия равнец да облекчава дразненето на пикочния мехур, да помага при настинки, грип, бронхит е също много ценена от дълбока древност до днес.

Също така растението помага при забавен метаболизъм, премахва токсините от черния дроб, намалява възпаленията, унищожава източниците на инфекция, поддържа женската генитална лигавица в добро състояние и нормализира менструалния цикъл. Особено полезно е да се прилага при болезнен цикъл, придружен от обилно кървене.

Равнецът се използва и при заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, тъй като има способността да ги разширява. Едно от най-важните му свойства е способността му да въздейства върху венозната стена.

Белият равнец е богат на различни биологично активни вещества, което обуславя и разнообразните му лечебни свойства.

Например продуктите, идващи под формата на гел и съдържащи екстракт от растението, имат добре изразен спазмолитичен ефект върху гладката мускулна тъкан на жлъчката и пикочните пътища, а също така и на червата. Това е свързано с наличието на флавоноиди и етерни съединения в билката.

По същия начин тя се бори с подуването на корема и е чудесно средство срещу метеоризъм. Ахилеинът, който се характеризира с горчив вкус, дразни окончанията на вкусовите нерви, като така активира секрецията на стомашния сок. Билката помага още в борбата с възпалението, гастрита, ентерита, язвите и различни други стомашно-чревни заболявания.

Сред всички популярни билки това растение е с най-добрите хемостатични свойства - при локална и редовна употреба то бързо спира кървенето и затова е препоръчително при различни видове кървене (с изключение само на артериалното) и може да се ползва от пациенти от всички възрасти.

Приложени на бял равнец


Приложен локално, помага и при изгаряния.

Белият равнец е с ясно изразени антиалергични, противовъзпалителни и бактерицидни свойства заради наличието на хамазулен, танини и етерични масла.

Билката е чудесно средство и за разкрасяване - намалява чупливостта на косъма и затова се препоръчва при суха и изтощена коса, а също и при суха кожа. Така например, лющенето на скалпа на главата недвусмислено показва, че е налице катастрофален недостиг на витамин А. Използването на билката в този случай ще помогне много за възстановяване на витаминния баланс.

Въпреки своите многобройни и забележителни полезни свойства, все пак има случаи, в които употребата на бял равнец не се препоръчва. Например, при следните заболявания и състояния:

 • Тромбоза
 • Алергия
 • Бременност
 • Киселини в стомаха
 • Хипотония
 • За деца под 6 години
 • Хора с ниско кръвно налягане 

Неправилната употреба и предозирането биха могли да причинят някои нежелани реакции:

 • Сърбеж
 • Главоболие
 • Парене
 • Киселини
 • Коремни болки
 • Гадене
 • Виене на свят
Продуктът беше успешно добавен в любими.