×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Витамин C

228 продукта

Показани са 1-24 от общо 228 артикул(а)

ТОП Избор за Вас

Витамин С е хранително вещество с жизненоважна роля за човешкото здраве. Известен е още като аскорбинова киселина и спада към водоразтворимите витамини – те не се съхраняват в тялото, поради което е необходимо да се набавят ежедневно чрез диетата и/или хранителните добавки.

 

Общи характеристики

Основните функции на витамин С са на антиоксидант, имуностимулатор и средство за поддържане на кожата, кръвоносните съдове, костите и хрущялите. Нужен е за синтеза на колаген – протеин и основен компонент на съединителната тъкан, изграждаща сухожилията, костите и мускулите.

Съдържа се в много плодове и зеленчуци, а едни от най-добрите му източници биват цитрусови плодове, ягоди, касис, чушки, броколи, зеле, брюкселско зеле, броколи, спанак, картофи и други растителни храни.

 

Ползи

Обикновено хората приемат витамин С заради общоукрепващите му ефекти. Той стимулира производството на лимфоцити и фагоцити (белите кръвни клетки, осигуряващи защита срещу инфекции), подобрява функциите им и ги предпазва от оксидативно увреждане.

 

Витамин С при простуда и грип

Профилактичната му употреба през студения сезон се свързва с понижен риск от боледуване, а приемът му в началните етапи на инфекцията ускорява възстановяването и намалява тежестта на симптомите.

 

Други полезни свойства:

  • мощен антиоксидант, осигуряващ защита срещу свободните радикали и оксидативния стрес;
  • подобрява абсорбцията на желязо от диетата и ограничава риска от анемия;
  • спомага за отпускане на кръвоносните съдове и понижаване на кръвното налягане;
  • подпомага мозъчната функция;
  • намалява риска от сърдечно-съдови заболявания;
  • понижава нивата на пикочна киселина в кръвта и редуцира пристъпите на подагра.

 

Дефицит

Въпреки че се среща рядко, от него са застрашени предимно пушачите, пациенти със стомашно-чревни заболявания, възпрепятстващи абсорбцията на нутриентите от диетата, хора, които не консумират достатъчно плодове и зеленчуци. В тези случаи включването на добавки с витамин С към хранителния режим може да е препоръчително.

Приемът на витамин С е особено важен и за хората, чиято диета на включва месо, понеже то е основният източник на желязо. Някои растителни храни също съдържат желязо, но във форма, която се усвоява трудно от организма. Оптималната доставка на витамин С в тези случаи може да подобри усвояването на желязото с около 67%.

Бременните жени също имат повишена нужда от витамин С - през периода на бременност плодът иззема количествата, необходими за развитието му, което крие рискове от недостиг за бъдещата майка.

 

Каква е дневната доза за деца и възрастни

Препоръчително е дозирането да бъде консултирано с лекар, особено ако е налице специфично състояние, изискващо по-високи количества.

Много специалисти са на мнение, че дозите до 1000 мг дневно са безопасни при възрастни. Приемът на по-високи дози може да доведе до диария, стомашни болки и метеоризъм.

Хранителните добавки с витамин С, предназначени за деца са внимателно дозирани и съобразени със съответната възраст.

Независимо дали приемате витамин С самостоятелно или включен в комбинирана формула с други съставки, винаги четете указанията за прием, посочени в конкретната листовка или на опаковката.

 

Онлайн магазин Ревита предлага качествен витамин С natural под формата на хапчета (капсули или таблетки за смучене), капки и сиропи за пиене. При нас ще откриете многообразие от продукти с витамин С на добри цени и в икономични опаковки – разгледайте ги и направете своя избор!  

Продуктът беше успешно добавен в любими.