×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Етерични масла

53 продукта

Показани са 1-24 от общо 53 артикул(а)

Ароматерапия е специфичен вид алтернативна медицина. Нейното име подсказва, че лечебният й ефект се постига чрез едно от най-важните сетива, а именно мирисът. Но приятното ухание и блендата от различни аромати, които да вдишваме, са само част от тази терапевтична наука. Нейната огромна тайна са етеричните масла. А те са много повече от ресурс за подобряване на аромата наоколо. Всъщност, с тях можем да си помагаме в терапията на редица заболявания и хронични състояния.


Какво представляват?

Етерични масла са течни извлеци от различни части на доказани като лечебни от науката растения. Познати още и като летливи, тези течни екстракти се добиват най-често от билкови семена, цветове, корени и листа. Изцяло органичният им произход е свидетелство за високо качество. Традиционно те се произвеждат чрез студено пресоване, дестилация и екстракция с разтворител.


Начини на приложение

Съвременните ароматерапевти определят етеричните масла като универсални от гледна точка на тяхното приложение. В действителност най-често те се използват външно. Този вид апликация обаче може да се разгърне в различни форми, например:

  • чрез дифузер, тоест поемане на изпаренията в затворени помещения;

  • директна инхалация;

  • за масаж;

  • локално приложение по кожата в зависимост от третирания здравословен проблем;

  • нанасяне по кожа, коса и нокти за разкрасяване.


Етерични масла


Какви ползи носят?

Трудно е да се обобщи с няколко изречения какви са полезните качества на етеричните масла. Истината е, че всеки отделен вид разполага с десетки доказани по научен път приложения. Най-често ароматерапевтите препоръчват етеричните масла за:

  • успокоение на нервната система, релаксация, подобряване на настроението и качеството на съня;

  • тонизиране, енергизиране и възстановяване на нормалното състояние на човешкото тяло;

  • срещу класически грипоподобни симптоми – при хрема, кашлица, висока температура и други;

  • за дезинфекция и бактериоциден ефект;

  • за здраве и профилактика на цели органи и системи от такива.


Най-често срещаните видове

Към днешна дата съществуват хиляди видове етерични масла. Някои от тях са обявени за базови, защото могат да се смесват с всички останали (например, тамян, лимон, мента, чаено дърво). Изключително популярни поради широката си приложимост у нас са тези от лавандула, хвойна, бергамот, кипарис, кедрово дърво, розмарин, салвия и други.


Защо да изберете онлайн магазин Ревита?

В нашия онлайн магазин ще откриете висококачествени сертифицирани и изцяло натурални етерични масла на доказани марки. Всички са дело на надеждни производители и са налични на достъпни и разумни цени. Ние доставяме до всяка точка на страната и предлагаме безплатна консултация със специалисти от медицинската област.  

Продуктът беше успешно добавен в любими.