×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Мелатонин за сън

14 продукта

Показани са 1-14 от общо 14 артикул(а)

Мелатонин е най-коментираното и използвано вещество за подобряване качеството на съня. Пълноценният сън, от друга страна, следва да бъде след топ приоритетите ви, ако целите здравословен начин на живот и търсите обща подкрепа за всички биохимични и физиологични процеси в тялото. В нашия онлайн магазин ще откриете богата селекция от продукти, които насърчават нормалното заспиване и спомагат да преодолеете синдрома на честото събуждане. В центъра на този асортимент са хранителните добавки с мелатонин.


Какво е мелатонин?

Представлява вещество с естествен произход. В човешкото тяло то се произвежда в епифизната жлеза на мозъка. Притежава природата и функциите на хормоните, като по-конкретното неговата функция е да регулира циркадните ритми, съня, някои сексуални и репродуктивни свойства, както и бодърстването. Въпреки че първоначално учените са смятали, че мелатонин присъства само в организмите на хората и животните, в последствие се установява и неговото наличие в определени гъби, бактерии, водорасли и дори представители на растителния свят. Тези био ресурси се използват за производството на мелатонинов препарат, подходящ за продажба в търговската мрежа.


Мелатонин


За какво се използва?

Основното му предназначение е осъществяването на естествения цикъл сън-будно състояние. Това е и начинът, по който регулира способността да заспивате, респективно да не се събуждате често през нощта. Достатъчното количество мелатонин в тялото подпомага както нормалния сън, така и настроението, фокуса, менталното здраве и мотивацията. Причината е, че хормонът няма седативно действие. Той не вкарва по неестествен път организма в състояние на сън, а подобрява навиците да заспиваме, но и да бодърстваме в различните периоди на денонощието.


Как се приема?

Както вече споменахме, той се произвежда по естествен път в тялото. Определени състояния като напреднала възраст, стрес, сърдечно-съдови заболявания, вредни навици, психични смущения и негативни фактори от външната среда значително редуцират количеството мелатонин в тялото. В този случай веществото може да се набави чрез някои храни, като например яйца, пуешко и пилешко месо, риба, маслини, домати, броколи, семена, бадеми и спирулина. При сериозни смущения в цикъла заспиване-сън-събуждане обаче е необходимо да се набави по-голямо количество от хормона, тоест прием на хранителни добавки под формата на хапчета и таблетки. Важно е тяхната дозировка да бъде определена от медицинско лице.


Защо да се доверите на Ревита?

  • богат асортимент от качествени продукти с натурален мелатонин;

  • селекция от препарати на водещи в сферата производители и марки;

  • бърза, надеждна и безопасна доставка до всяка точка в страната;

  • възможност за консултация с наш експерт;

  • отлична репутация на българския пазар за хранителни добавки.

Продуктът беше успешно добавен в любими.