×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Шийтаке

11 продукта

Показани са 1-11 от общо 11 артикул(а)

Шийтаке е името на една от най-популярните гъби в света. Тя спада към така наречения терапевтичен клас гъби. Консумацията им е не само с уникалния им и специфичен вкус, високо ценен в кулинарията, но и с колкото с техните лечебни качества. Ето защо те се използват в медицината от незапомнени древни времена, а днес техният екстракт представлява съществена съставка в индустрията за хранителни добавки.


Какво представляват?

Шийтаке се среща най-вече в азиатския регион. По-конкретно тя е силно разпространена в източната част на континента. Днес на много места по света хората се опитват да я култивират, като процесът затова е изключително сложен поради спецификите в нейния растеж и развитие. Опитите и усилията обаче си заслужават, защото шийтаке притежава невероятен обем от терапевтични свойства. Освен в помощ при лечение на редица заболявания, тя притежава универсален оздравителен ефект както върху физическото, така и върху емоционалното и менталното ни състояние. Неслучайно и до ден днешен я наричат „гъбата на живота“, а в китайската народна медицина е била позната като „императорска гъба“. Причината е, че шийтаке се е използвала като еликсир за сила, общо тонизиращо и подмладяващо средство от древните владетели.


гъби шийтаке капсули


Установени ползи и предимства

Здравословните свойства на този дар от природата са не просто много на брой, но вече доказани и по научен път. В много проучвания гъбата шийтаке се определя като имуномодулатор. Тя може да се използва както за превенция срещу вирусни и бактериални патогени, така и в терапията при вече възникнала инфекция. Причината е, че този натурален продукт бързо потиска възпалителните процеси, а освен това повиша съпротивителните сили в тялото, подобрява тонуса и спомага за образуване на естествени антитела в тялото. Всичко това се дължи на наличието на специфичните имунорегулиращи вещества бета глюкани.

Освен тях, в гъби шийтаке откриваме и богат комплекс от множество други полезни хранителни вещества – повечето витамини от групата В, както и витамин Д, важните за тялото минерали фосфор, желязо, цинк и мед, а също така и специфични стероли, повече от 50 вида ензими и цели 8 незамини аминокиселини. Този богат на полезни вещества химичен състав е изключително благоприятен за:

 • понижаване на лошия холестерол за сметка на добрия;

 • подкрепа за цялостното онкологично лечение, включително и тонизиране и защита срещу страничните му ефекти;

 • подобряване на храносмилането и стимулиране на правилното усвояване на полезните нутриенти от консумираната от нас храна;

 • подсилване на костната система и борбата срещу хроничните ставни заболявания;

 • елиминиране на токсините от тялото и подкрепа за естествените антиоксиданти, борещи се със свободните радикали и преждевременното стареене на клетките;

 • справяне с хроничната умора и някои видове психични смущения като тревожност, депресия и безпокойство;

 • добрата хигиена и здравето на устната кухина;

 • регулиране на артериалното кръвно налягане;

 • поддържане на нормален ритъм на човешкия метаболизъм;

 • профилактика на някои хронични състояния като атеросклероза, диабет и подагра;

 • стимулиране на доброто кръвообращение;

 • по-ефикасно отслабване и поддържане на нормално телесно тегло.


Гъби шийтаке – дозировка, инструкции за прием и противопоказания

Специалистите препоръчват да използвате гъби шийтаке според предписанията на вашия лекар и в зависимост от конкретната цел на терапията. Важно е да спазвате и указанията на производителя на избраните от вас капсули с екстракт от продукта.

Тъй като този натурален продукт не е отровен и нискотоксичен, той е сравнително безопасен за употреба. Единствените противопоказания са свързани с прием на рaзреждащи кръвта медикаменти. 

шийтаке капсули


Защо да изберете Ревита?

 • разнообразие от висококачествени и различни по вид продукти, съдържащи гъби шийтаке;

 • винаги достъпни и конкурентни цени;

 • първокласно обслужване с възможност за бърза доставка. 

Продуктът беше успешно добавен в любими.