×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Фосфор за пиене

9 продукта

Показани са 1-9 от общо 9 артикул(а)

Фосфорът е жизненоважен макроелемент, който се съдържа във всяка клетка в организма на хората и животните, и е част от състава на растенията. В тялото се среща предимно свързан с кислород, под формата на фосфат.

Фосфорът е изключително важен за формирането на костите и здравината на скелета - близо 85% от него се намира в костите, останалата част е в меките тъкани и органи.


Какви са ползите от приема на фосфор:

 • поддържа силни и здрави костите и зъбите;

 • има благоприятно влияние върху храносмилането;

 • регулира баланса на хормоните в тялото;

 • спомага за създаването на протеини;

 • подобрява концентрацията, паметта и умствената дейност;

 • помага за усвояване на витамините, особено на тези от група В;

 • поддържа здравето на бъбреците;

 • стимулира производството на енергия.


Странични ефекти при прекомерен прием

Добавките, съдържащи фосфор под формата на капсули, таблетки или в течна форма, са напълно безопасни, ако се дозират според указанията. Приемът на по-голямо количество от необходимото може да предизвика повръщане, диария, гадене, световъртеж и главоболие.

Ако забележите поява на обрив, задух, учестен пулс или подуване на лицето, гърлото или езика, се свържете с Вашия лекар, защото макар и изключително рядко, съществуват алергии към фосфата.

Прекомерният прием на таблетки и капсули с фосфор може да доведе още до мускулни контракции и спазми, бъбречни проблеми и затруднено усвояване на минералите магнезий, цинк, калций и желязо.


Какви са препоръчителните дневни дози? Варират, в зависимост от възрастта, пола и индивидуалните нужди. 


Кои храни и напитки са богати на фосфор: месо, млечни продукти, яйца, пълнозърнести и житни храни, ядки, бирена мая, семена, бобови храни, сушени плодове.


Какви са симптомите при недостиг?

 • Мускулна слабост и мускулни спазми.

 • Намаляване на костната плътност.

 • Изтръпване на ръцете и краката.

 • Забавен растеж на скелета при децата.

 • Образуване на камъни в бъбреците.


Дефицитът е рядко срещано състояние, тъй като този макроелемент се съдържа в множество храни. Обикновено се наблюдава при възрастни, които се хранят непълноценно, при злоупотребяващи с алкохол, пациенти с хипертиреоидизъм, недоносени бебета.


Под каква форма се среща фосфорът като хранителна добавка?

 1. Йонизиран разтвор.

 2. Капсули.

 3. Ампули.

 4. Таблетки.


Онлайн магазин Ревита предлага продукти със самостоятелно съдържание на фосфор или в комбинация с други витамини и минерали. В случаите на стомашно-чревни проблеми и нарушено усвояване на хранителните вещества, течният фосфор за пиене е по-подходяща опция от капсулите и таблетките.

В Revita.bg ще откриете богато разнообразие от хранителни добавки на добри цени – витамини, минерали, растителни екстракти, пробиотици, ензими, продукти, базирани на хомеопатия и други природни средства за здраве под формата на таблетки, капсули, прах и др.   

Продуктът беше успешно добавен в любими.