×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Добавки за щитовидна жлеза

86 продукта

Показани са 1-24 от общо 86 артикул(а)

ТОП Избор за Вас

Щитовидната жлеза е основен структурен елемент в ендокринната система. Тя представлява най-големият жлезист орган в човешкия организъм . Характерно за нея е, че осъществява постоянна вътрешна секреция на специфични хормони, които имат съществена роля за метаболизма, растежния фактор и общото физиологично развитие. Щитовидната жлеза се намира точно под ларинкса в предната част на врата. Често при смущения зоната на адамовата ябълка значително се издува. Невинаги обаче патологията в органа може да се види с просто око. Някои пациенти живеят със заболявания на щитовидната жлеза дълги години, без дори да подозират за тях. В тази връзка все повече експерти препоръчват прием на определени билки с профилактична цел след достигане на определена възраст или при генетична предразположеност към такъв тип здравни аномалии.


Какви са най-често срещаните проблеми, свързани с щитовидната жлеза?

Основната задача на този орган е да произвежда трите тиреодни хормони, навлизащи директно в кръвния поток и подпомагащи функциите на сърдечно-съдовата система, мозъка, мускулатурата, скелета и репродуктивната система. Следователно, при заболяване на щитовидната жлеза се стига до нужда от билки за облекчаване на симптоми в различни части на тялото. Основните болести на този вид орган са:

  • възпалителен процес или тиреоидит. При него се стига до увреждане на клетките, които губят способността си да произвеждат хормони. Обикновено това заболяване се дължи на смущения в дейността на имунната система. Ето защо тиреодит е типично усложнение след тежко прекарване на вирусна или бактериална инфекция, но също така и последствие от автоимунно заболяване. Болестта има различни форми на проявление, като всички се лекуват с едни и същи билки, ефикасни за контрола на следните симптоми: значително влошаване състоянието на кожата, косата и ноктите, рязко покачване на теглото, чувство на отпадналост, скованост в областта на крайниците, обикна менструация и постоянно усещане за студ;

  • хипофункция. При нея се наблюдава занижено, недостатъчно количество произведени хормони. Според статистиката днес почти всяка трета жена в света страда от това състояние. То пристига с широк спектър от симптоми, включително постоянна умора и липса на енергия, проблеми с изхождането, дехидратация на кожата, повишена телесна маса и задържане на излишни течности в тялото, както и висок холестерол, занижена фертилност, менструални смущения, спад в когнитивните способности, чести болезнени усещания в областта на ставите и мускулатурата.  Хипофункцията най-често се дължи на Хашимото, сериозен дефицит на важни за организма минерали и витамини или проблеми с хипофизата;

  • хиперфунцкия. Представлява повишена функция на щитовидната жлеза, при която секретираните хормони са прекалено много. Обикновено това състояние представлява усложнение или неправилно лечение на Базедова болест, продължително подлагане на стрес, семейна обремененост или гестационен хипертиреоидизъм. Хиперфункцията се характеризира със следната клинична картина: раздразнителност, паник атаки, завишена чувствителност към топлината, обилно изпотяване, аритмия, прекомерен апетит, проблеми със съня, треперене на крайниците, липса на овулация при повечето жени или сексуална дисфункция при някои мъже, твърде бърз метаболизъм и гадене през реална причина.


Полезни билки, витамини и минерали за здрава щитовидна жлеза

Съществуват множество ефикасни билки, които помагат при патология във функциите или клетъчния строеж на щитовидната жлеза. Специалистите препоръчват към терапията да се добави и подходяща диета, тъй като приемът на определени витамини и минерали е от особено значение за поддържането на здрава щитовидна жлеза. В съвременната медицина днес се препоръчват различни билкови таблетки или чай както в случай на вече настъпила хипо- или хиперфункция, така и при наследствена предразположеност или хормонален дисбаланс. Науката е приела за ефикасни следните билки и нутриенти за профилактика на щитовидната жлеза:

  • витамини: всички от групата на В комплекс, А, Е, Д3;

  • минерали: цинк, желязо, селен, йод;

  • билки. Природата е богата на терапевтични агенти в подкрепа на жлезите и ендокринната система. Сред тях най-ефикасни са следните: ехинация, ленено семе, женско биле, джиндфижил, вечерна иглика, коприва, хлорела, лечебни водорасли, черен кимион, моринга, куркума, трифала, ашваганда и други билки.

Билки за щитовидна жлеза


Защо да се доверите на Ревита?

В онлайн магазин Ревита ще откриете огромно разнообразие от хранителни добавки и билки в подкрепа на щитовидната жлеза. Ние предлагаме таблетки, капсули и специализирани течни формули, пригодени както в помощ на активна терапия, така и за обща профилактика на ендокринната система и нормалната секреция на хормоните. Гарантираме винаги разумни и конкурентни цени на всички билки, подходящи при хипер- или хипотиреоидизъм. При достигане на определена сума на вашата поръчка ще получите специален бонус от нас – безплатна и бърза доставка до абсолютно всяка точка на страната. Пазаруването в Ревита е лесно и бързо, като при необходимост, винаги сме на ваше разположение за въпроси. Екипът ни предлага и безплатна консултация, в случай че имате нужда от повече разяснение за който и да е продукт от нашия асортимент. 

Продуктът беше успешно добавен в любими.