×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Имуностимулатори

1547 продукта

Показани са 1-24 от общо 1547 артикул(а)

ТОП Избор за Вас

Натурални имуностимуланти


Имунната система е една от най-важните и съществени системи от органи в човешкото тяло. Нейните елементи са разпръснати буквално в целия организъм. Често медицинските експерти я поделят на два типа – вродена и придобита, респективно хуморална и клетъчна. Характерно за вродената е, че включва левкоцитите, които при ниска нива сигнализират за ендокринно заболяване или натравяне. Обратно, при вдигане на левкоцити обикновено става въпрос за наличие на инфекция, възпалителен процес или онкологично заболяване. Придобитата имунна система притежава така наречената памет, благодарение на която след прекарване на определени болести тялото вече има изграден защитен механизъм срещу тях. Същевременно, дадени заболявания или състояния могат да доведат до намалени защитни свойства на човешкия имунитет, в следствие на което той става още по-податлив на патогените в околната среда. Тогава е необходим прием на имуностимулатори.


Какво представляват имуностимулаторите?

Най-общо казано имуностимулантите са средства за повишаване на имунитета. Благодарение на тях тялото укрепва. Но освен тонус и енергия имуностимулантите спомагат за по-добрата превенция от вирусни и бактериални инфекции, което ги превръща в ефективни подсилващи препарати в сезона на грипа и настинките. Освен за зимата, имуностимулаторите се препоръчват и за общо укрепване на организма непосредствено след тежко боледуване, терапия с имуносупресори и други тежки медикаменти. Най-често експертите препоръчват прием на натурални добавки, тъй като те имат сравнително безопасно и удължено във времето действие.


повишаване на имунитет


Видове имуностимуланти и имуномодулатори

Имуностимулаторите се делят две основни групи – специфични и неспeцифични. Първите включват антигените и ваксините. Те имат за цел да стимулират имунните клетки да отговорят на определена опасност и след това да запаметят механизма на ответна реакция, за да го прилагат при близка среща с патогени. Неспeцифичните имуностимулатори са силни био или синтетични вещества и комплекси от такива, които се приемат, за да се активират естествените защитни сили на тялото. Съществуват множество добри имуностимуланти на билкова основа и специалистите все по-често препоръчват именно тях както за възрастни, така  за деца.   


Билкокви имуностимулатори за общо укрепване на организма

В природата се среща огромен брой ефективни и силни имуностимуланти. Приемът им дава добри резултати в дългосрочен план, когато е съобразен с индивидуалните нужди на пациента (възраст, здравна история, сезон). Сред най-често препоръчваните имуностимулатори са: витамин С, В комплекс, спирулина, коластра, кверцетин, куркума, черен бъз, пробиотици, пчелни продукти, мед от манука, семена от копър и кимион, конопен екстракт, моринга, лют червен пипер, ашваганда, астрагал, чага, облепиха, чесън, котешки нокът, джинждифил, ехинацея, златен корен, бяла бреза и други.   


Под каква форма се приемат имуностимуланти?

Голяма част от познатите в медицината имуностимулатори като витамини, минерали, антиоксиданти, омега-3 и омега-6 мастни киселини могат да се набавят чрез подходяща здравословна диета. Повечето билки с имуностимулиращ ефект спокойно могат да се приемат под формата на чай. Същевременно при сериозен спад в имунитета, както в сезона на грипа и настинките е възможно да се назначи допълнителна превантивна и укрепваща терапия със специализирани хранителни добавки. Имуностимулантите съществеуват под формата на таблетки, капсули, течни формули и други.


Защо да се доверите на онлайн магазин Ревита?

  • огромен избор от първокласни и изцяло натурални имуностимулатори;

  • имуностимуланти от водещи производител в сектора с хранителни добавки;

  • отлични и винаги конкурентни цени;

  • възможност да се консултирате напълно безплатно със специалист от нашия екип;

  • бърза и безопасна доставка из цяла България. 

Продуктът беше успешно добавен в любими.