×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Билки при кашлица и респираторни заболявания

248 продукта

Показани са 1-24 от общо 248 артикул(а)

Сиропи и билки при кашлица


Кашлицата е един от най-често срещаните физически симптоми. Тя може да бъде овладяна с природни средства, включително билкови сиропи. Традиционно тези симптоматични медикаменти се препоръчват в общата терапия при различни вирусни, простудни и респираторни заболявания.


Кашляне – причини и видове

При избор на сиропи за кашлица, най-важно е да се съобразим с нейния точен произход и вид. В медицинската наука най-често тя се поделя на следните типове: суха, влажна, магарешка и спастична. От гледна точка на нейния произход обаче, може да бъде както в следствие на вирусно заболяване (грип, простуда, коронавируси и други), така и в случай на усложнение на такова – развитие на бактериална инфекция. Ако не е лекувана с правилните сиропи и медикаменти, кашлицата може да стане хронична, което поражда необходимостта от целогодишен прием на поддържащи лекарства, в това число и билки. Много често се случва причината за постоянно кашляне да са в следствие на други фактори, незасягащи пряко горните и долните дихателни пътища – например, при алергична реакция, в следствие на стрес (психосоматична), проблеми с щитовидната жлеза или рефлукс.

сиропи за кашлица


Кашлица при възрастни и деца

Традиционно, при кашляне се използват относително еднакви видове билки и препарати както при възрастни, така и при дете. Разлика може да има само в концентрацията на активното вещество, но и във вкуса. Децата трудно приемат горчиви, твърде кисели или стипцови медикаменти. Имайте на предвид обаче, че някои билки може да са противопоказни за по-малките, затова и не всеки сироп за възрастни е подходящ за тях. Същото важи и за третиране на кашлица при бременни. Обикновено на тях се препоръчват детски препарати. 


Какво включват класическите сиропи срещу кашляне?

С изключение на противоалергичните, повечето видове сиропи срещу кашлица са базирани на утвърдени от медицинската наука успокояващи, отхрачващи и противовъзпалителни билки. Най-ефикасни сред тях са следните: лимон, мента, евкалипт, бяла ружа, живовляк, градински чай, колоидно сребро, прополис, лайка, ехинация, черен пипер, мащерка, грог, женско биле, куркума, сибирски женшен, босвелия, бял бор, леска, джинджифил, маточина, черен бъз, медицински гъби, подбел, риган, андрографис, исландски лишей и други.


Защо да пазарувате в онлайн магазин Ревита?

  • богато разнообразие от натурални продукти срещу кашляне;

  • отлични и винаги конкурентни цени;

  • асортимент от продукти от водещи производители;

  • бърза и надеждна доставка в България.   

Продуктът беше успешно добавен в любими.