Search
Филтрирай по...

Нюйоркски болници лекуват пациентите с коронавирус с високи дози витамин C

Лекарите в щата Ню Йорк третират критично болните от коронавирус пациенти с огромни дози витамин С. Тази практика е помогнала на най-силно засегнатите по време на коронавирусната епидемия в Китай.

 

Витамин С

 

Д-р Андрю Уебър, практикуващ в Лонг Айлънд пулмолог и сътрудник в Northwell Health сподели, че прилага на пациентите си интравенозна терапия с витамин С от 1500 mg.

Високите дози от така мощния антиоксидант се прилагат повторно – още три или четири пъти дневно, обяснява лекарят пред New York Post.

Всяка доза е 16 пъти по-висока от дневната доза, препоръчвана от Националния институт по здравеопазване.

Препоръчителният дневен прием за възрастни мъже е 90 mg дневно, а за жени – 75 mg.

 

Опитът на д-р Андрю Уебър с въздействието на витамин С при коронавирус

Д-р Уебър споделя, че този подход се основава на експерименталните терапии, прилагани върху пациенти с коронавирус в Шанхай, Китай.

„Пациентите, които са приемали витамин С са се справили значително по-добре от останалите, които не са били лекувани с антиоксиданта. Този витамин е високо ефективен във високи дози, но на него не се акцентира достатъчно.“

Говорителят на Northwell Health – Джейсън Молинет заяви, че аскорбиновата киселина се използва широко в лечението на коронавирус в Ню Йорк. Той отбеляза, че дозата, която се дава на пациентите, варира и е по преценка на клиницистите.

Northwell Health е най-големият доставчик на здравни услуги в щата, с 23 болници в Ню Йорк.

По думите на Молинет, около 700 пациенти в цялата болнична мрежа се лекуват от коронавирус.

Вече има 25 665 случая на новия коронавирус в щата Ню Йорк, като 14 904 от тях са в американския метрополис.

 

Какво още включва лечението на болните с коронавирус в Ню Йорк

Д-р Уебър обясни, че витамин С е само част от лечението на пациенти с Covid-19. Те са лекувани още с медикамента против малария хидроксихлорохин, антибиотика азитромицин, както и различни биологични средства и разредители на кръвта.

Пациентите с коронавирус, които страдат от сепсис – възпалителен отговор, провокиран от високата степен на инфекцията, страдат от значителен спад в нивата на витамин С“, отбелязва докторът.

Той е убеден, че има смисъл в приложението на  антиоксидантния витамин в световен мащаб.

Клинично изпитване за ефективността на интравенозния витамин С върху пациенти с коронавирус, е започнало още на 14 февруари в болница Джунан в Ухан, Китай, епицентърът на огнището в страната.

Рандомизираното, тройно-сляпо проучване ще включва приблизително 140 участника. По информация на Националната медицинска библиотека на САЩ, се очаква то да бъде доведено до край в края на септември.

 

Източник: washingtonpost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top