Search
Филтрирай по...

Красива кожа без целулит – Cellulite Control ще ви помогне да го постигнете

Целулит

Целулитът е доброкачествено нарушение на кожата и хиподермата, характеризиращо се с натрупване на мастни отлагания в съединителната тъкан, която се намира непосредствено под кожата.

Много са причините, провокиращи образуване на бучки и трапчинки по бедрата, седалището и други критични области. Част от тях са свързани с начина на живот – обездвижване, нездравословно хранене и натрупване на токсини в тялото, недостатъчен прием на течности.

Други, много по-често срещани фактори, на които може да се дължи целулитът са затрудненото оттичане на лимфната течност, пониженият синтез на колаген и отслабване еластичността на дермата, и нарушеното кръвоснабдяване на тъканите.

 • Застой на лимфата

Дисфункцията на лимфната система и по-конкретно – застоят на лимфната течност (лимфа) има водеща роля за появата на целулит.

Когато лимфата не циркулира свободно, излишните течности и метаболитни отпадъци се натрупват в подкожните тъкани, вместо да бъдат изхвърлени от тялото.

Освен целулит, това състояние предизвиква още подуване на крайниците, умора, нарушения в храносмилането.

 • Намалена еластичност на дермата

Дерма е кожният слой, намиращ се под най-външния слой на кожата (епидермис). С възрастта броят на еластиновите и колагеновите влакна в дермата намалява, еластичността й отслабва и тя се отпуска. В резултат мастните клетки „избутват“ кожата нагоре, причинявайки деформации и целулит.  

 • Нарушено кръвообращение

Нарушената циркулация на кръвта възпрепятства преноса на хранителни вещества и кислород до кожата, отслабва дермата и разположената между мастните клетки съединителна тъкан, и създава условия за целулит.

Локалната грижа не е достатъчна, за да се справите с проблема

Най-популярният подход в битката с целулита включва антицелулитни процедури и специализирана козметика. Ползите от тази терапия са безспорни, но за оптимален ефект се препоръчва тя да се комбинира с прием на висококачествени препарати, които подобряват кръвообращението и възстановяват нормалното функциониране на лимфната система.

Комбинация от 3 билки елиминира причинителите на целулита

Лечебните растения готу кола, бодлив залист и див кестен имат дълга история на употреба при нарушения, свързани с кръвообращението и лимфната система.

Ползите от терапията с тези билки са откритие на световноизвестния френски лекар и диетолог Пиер Дюкан. След солиден брой проучвания, посветени на темата, д-р Дюкан установява, че приемът на екстракти от готу кола, бодлив залист и див кестен потиска процесите, активиращи образуването на целулит без риск за здравето.

Nature’s Way – производител на едни от най-висококачествените екстракти срещу целулит

Nature’s Way е американска компания с 50+ години опит в производството на природни средства. Портфолиото на бранда включва десетки продукти в подкрепа на женското здраве, сред които е и експресната антицелулитна програма Cellulite Control.

Експресна антицелулитна програма
Билки срещу целулит

Cellulite Control – експресна антицелулитна програма комбинира три продукта, съдържащи екстракти от див кестен, готу кола и бодлив залист. 

 • Готу кола. Стимулира производството на колаген, укрепва съединителната тъкан, подобрява кръвообращението и насърчава лимфния дренаж. Намалява отоците по тялото, включително в критичните области – лицето, крайниците и др.
 • Бодлив залист. Намалява задържането на течности и продукти на мастния разпад в подкожните тъкани. Подпомага дренажа на подкожните тъкани и елиминирането на излишните течности и токсини. Възпрепятства натрупването на мазнини в хиподермата.
 • Див кестен. Увеличава еластичността на вените, артериите и капилярите. Намалява възпалението във венозните съдове на долните крайници, защитава венозните клапи от вредното въздействие на свободните радикали, образуващи се в участъците с целулит.

Какви ползи осигурява комбинираната терапия с Cellulite Control:

 • подобрява циркулацията на кръвта;
 • укрепва кръвоносните съдове и съединителната тъкан;
 • активира раздвижването на лимфата и дренажната функция на лимфната система;
 • спомага за елиминирането на излишните течности и токсини от подкожните тъкани;
 • възстановява здравината и еластичността на епидермиса, и значително редуцира проявите на т. нар. „портокалова кожа“.

Дозировка

Сутрин: по 1 капсула готу кола, бодлив залист и див кестен. Вечер: по 1 капсула готу кола, бодлив залист и див кестен. Приемайте капсулите след хранене!

Научете още по темата:

Свързани продукти

Още по темата

Мед от манука
Здраве и красота

Мед от манука – защо е толкова специален

Медът от манука е една от най-полезните суперхрани. Използва се предимно с терапевтични цели, а уникалните му свойства помагат при широк спектър здравословни проблеми – отслабен имунитет, възпалено гърло и кашлица, храносмилателни смущения, акне, гингивит

Прочетете повече »
Природна аптечка
Полезни съвети

Природна аптечка за първа помощ по време на ваканцията

Лятната ваканция е времето за дългоочакваната ни почивка и отдих, но тя често бива помрачена от някой неприятен инцидент или здравословен проблем. В такъв случай природните продукти се оказват бързо и лесно решение, ако разполагаме

Прочетете повече »
Фертилитет
Експертни мнения

Митохондриалната функция и мъжкия фертилитет

Митохондриите са органели, намиращи се във всички човешки клетки, отговорни за производството на клетъчна енергия и поради това участващи във всички жизнени процеси. Особено важна е оптималната митохондриална функция за клетките, които се размножават бързо

Прочетете повече »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top