Carandini продукти
.jpg)
Carandini – италианска магия и страст в приготвянето на оцет от 1691 година
Ако Carandini ви навява асоциации за изискана модна марка или скъп парфюм, не сте далеч от истината. Carandini е еманация на италианската страст към красивото и хедонизма, световно име в производството на така ексклузивния балсамов оцет – един от най-ценните и скъпи хранителни продукти, който се произвежда само в района на град Модена и никъде другаде. Aceto Balsamico Tradizionale! Всяка капка от него е по-скъпа от злато, сравнима с вълшебен еликсир, истинско предизвикателство за рецепторите, което пренася кухнята на друго ниво.
Освен този продукт за гурмани, Carandini предлага и отлична серия висококачествени оцети и оцетни продукти от селектирани гроздови сортове от района на провинция Емилия Романя – за всяко ястие, за всеки вкус, за всеки джоб.
А Carandini е сърцето на провинция Емилия Романя – царството на храната в Северна Италия, въплъщение на вродения местен добър вкус и внимание към всеки детайл, експерт по отношение на завършеността на ястията, немислима без задължителната капка оцет. Carandini е и еталон за качество на шеф готвачите и любителите гурмани, със запазено място в кухнята на всяко домакинство, в което готвенето е неизменен ритуал.
Carandini е всичко, което прави Италия уникално място и романтична мечта за милиони хора по света. Онази подправка, която прави живота ни по-цветен, хармоничен и богат.
Балсамико – сложна технология на производство и дълго отлежаване
Традиционният оцет балсамико е тъмнокафяв на цвят, има гладка текстура и консистенция на сироп, лъскав, с голям вискозитет. Вкусът му е леко тръпчив, като киселата нотка се балансира от комплексната и сложна сладост на меласа, шоколад, череша, слива, плюс леко опушен аромат заради дъбовите бъчви за отлежаване.
Балсамовият оцет е не само запазена марка на Carandini, но и гордостта на град Модена - кулинарната столица на Ботуша. Първото писмено свидетелство за съществуването му е от 1046 - докато пътувал към Рим, бъдещият император крал Хайнрих III получил сребърна бутилка с особен тип оцет. Оттогава балсамико се превръща в символ на привилегирован статус и изискан стил. Освен това заслужена е славата му на източник на всички вещества, необходими за организма, при това в хармонични пропорции. Един наистина здравословен продукт! В случая тази изключително скъпа подправка, чиято цена може да достигне космически цифри съобразно годините на отлежаване, особеностите на тероара и вкусовите характеристики, се произвежда от семейство Карандини с много страст и уважение към традициите от 1641 г.! Звучи невероятно, но цели 382 години семейство Карандини продължава да разказва тази истинска приказка за вкуса от Модена, и историята се предава от баща на син… Защото балсамовия оцет от Модена отдавна си е извоювал статута на подправка за ценители, изненадваща експлозия от уникални и комплексни парфюми, които могат да обогатят или да придадат такъв завършек на едно ястие, че да се превърне в истински шедьовър на масата.
Тайната на балсамовия оцет
Балсамовият оцет се приготвя по изключително сложна технология с дълъг период на отлежаване – около 15 – 25 години. Той има слабо съдържание на алкохол и се получава от сладко грозде и винен оцет за ферментация. Вкусът му се обогатява от различни билки, които го превръщат в завършен кулинарен шедьовър. За да се развие уникалният му аромат, всяка година се прелива от по-голямата в по-малка дъбова бъчва.
Гарантирана автентичност
За да се запази автентичността на продукта „балсамов оцет от Модена“ и да се съхранят традициите в производството му, най-старите и важни местни производителите се обединяват в консорциум - гаранция, че продуктите, които се продават от членовете му, са истински и с високо качество.
Приказка за вкуса от Модена
Легендата разказва, че някога в град Модена живяла приказно красива девойка на име Бинка. Тя обаче била омагьосана и се унесла в непробуден сън. Никой не можел да я събуди, докато един ден не се появил рицар на име Антонио от благородническото семейство Карандини. Той носел със себе си ампула с вълшебна течност – най-добрият оцет балсамико. Само разпръснал аромата й над Бианка и тя мигом отворила очи. Двамата се влюбили един в друг, а от тяхната страст се родил Емилио. Той наследил умението на баща си и предал на синовете си тайната за приготвяне на невероятен балсамов оцет.
С днешна дата, при отварянето на бутилка оцет Carandini, вие се докосвате не само до един фантастична продукт, но и до древна традиция, която омагьосва ценителите на изисканата кухня по цял свят. Още от 1641 г. Тайната на неговите здравословни свойства и характерен вкус продължава да се осланя на дългогодишната занаятчийска традиция, предавана от поколение на поколение. От Антонио, Джузепе, Бианка и Емилио…до техните днешни наследници. И така близо 4 века.
Старо ноу-хау, нова технология
Важна е традицията. Но тя не е всичко. В семейство Карандини успяват да комбинират вековен опит, предаван от поколение на поколение, с най-съвременни технологии. От избора на съставките – грозде от специфични местни сортове за производство на гроздова меласа, бавното стареене в различни бъчви с различни подправки, старите рецепти до модерната техника и промишлена ефективност – всичко това работи за каузата на Carandini и им позволява да предлагат най-добрия балсамов оцет от Модена и други оцетни подправки на трапезите по целия свят.
Оцетените продукти на Carandini
- Традиционен оцет балсамико - Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP
Два ценни оцета с DOP сертификат за деклариран географски произход с дълъг период на отлежаване (съответно 12 или 25 години) в старинни дървени бъчви Extravecchio. Най-доброто от ароматите и нюансите на балсамовия оцет с изненадваща експлозия от уникални и комплексни парфюмни аромати. С тях може да обогатите най-добрите си ястия. Лукс и изключителни вкус само за ценители.
- За специални моменти
Златната селекция на Carandini носи имената на предците на фамилията и се предлага в две различни категории:
„Плътни“ оцети — Emilio Gold, Emilio Silver и Bianca — с кремообразна консистенция поради високата плътност на гроздовата мъст, отлежала в дъбови бъчви.
„Отлежалите“ оцети — Antonio Gold и Giuseppe Silver — оставени да отлежават в дървени бъчви в продължение на много години.
- Вкус за дома
Линия от продукти, предназначени за ежедневна употреба, налични в четири различни версии. Отлежали в дървени бъчви, тези ароматни, добре балансирани оцети Carandini подчертават най-доброто от вкуса на всяко ястие, добавяйки и щипка магия в кухнята. Новият етикет на тези продукти изобразява историческата кула на дома на семейство Карандини.
- Глазирайте с Aceto Balsamico di Modena PGI и Parmigiano Reggiano PDO
Традицията и иновацията намират своята среща в този оцет, плод на колаборацията между балсамовият оцет от Модена и сиренето Parmigiano Reggiano. Два от най-емблематичните хранителни продукти в Италия в една бутилка. Екстравагантна комбинация, в която ще се влюбите.
- Креативност в кухнята
Изпълнени с въображение, вдъхновяващи, уникални - глазурите Carandini са идеалният начин да проявите творчество в кухнята. Предлагат се в различни вкусове, предназначени да превърнат както сладките, така и солените ястия в шедьоври
- Полезна хармония
Със своя силен аромат и отличителни характеристики, ябълковият оцет Carandini не само има добър вкус. Благодарение на многобройните си ползи за организма, той е и еликсир за здраве. Опитайте го веднъж, влюбете се в него завинаги!
- Оризов оцет
Аромати от цял свят се обединяват и създават нови кулинарни изживявания с това уникално съчетание. Carandini представя своя оризов оцет, предлагащ добре балансиран и деликатен вкус, направен с много страст и ангажираност само към първокачествените съставки.
- Винен оцет
Вашият идеален помощник при приготвянето на салата, любимите ви туршии, за мариноване на зеленчуци, месо и риба.
- Органично: чисто и естествено
За любителите на чистотата храна без компромис, всички продукти от органичната линия Carandini са създадени с плодовете на устойчивото земеделие. Техният балансиран вкус е перфектното допълнение към здравословното хранене.
Carandini – оцети за ценители, за специални моменти със специални хора!