Костен бульон - телешки и пилешки, БИО - С куркума, джинджифил, ябълков оцет и...
Ecolagen продукти
Костен бульон - пилешки и телешки, БИО - С ябълков оцет и хималайска сол, 1 литър
Безсолен телешки костен бульон, БИО - С подправки, зеленчуци и ябълков оцет, 1 литър
Безсолен пилешки костен бульон, БИО - С подправки, зеленчуци и ябълков оцет, 1 литър
Телешки костен бульон, БИО - С подправки, зеленчуци, ябълков оцет и хималайска сол, 1...
Безсолен костен бульон - пилешки и телешки, БИО - С подправки, зеленчуци и ябълков...
Костен бульон - пилешки и телешки, БИО - С подправки, зеленчуци, ябълков оцет и...
Пилешки костен бульон, БИО - С подправки, зеленчуци, ябълков оцет и хималайска сол, 1...

Ecolagen – органичен костен бульон от Канарските острови, богат на колаген
Историята на Ecolagen звучи като приказка, а съвременният й прочит звучат така: помогни си сам, за да помогнеш и на другите. Всъщност всичко започва с едно семейство, това на Сузана и Карлос Пелисер, които живеят на Канарските острови. Сузана започва да се оплаква от схващане и силни болки в ръцете и търси естествени начини да се справи с проблема, а именно – чрез храната, най-добрият лечител. Започва да пие силен костен бульон по традиционна рецепта на майка си и скоро състоянието й видимо се подобрява. Именно като привърженик на „истинската храна“ тя открива, че най-добрият бульон се получава, когато си го приготвя сама. „Изненадващото беше как всички започнахме да се интересуваме от този фантастичен бульон, защото ни подейства!“, разказва Карлос. „Направих много изследвания при приготвянето му, тестове и още тестове, докато открия перфектния костен бульон. С подкрепата на нашите родители и големия опит в хранителния сектор създадохме Ecolagen“, споделя с днешна дата Пелисер. В момента костният бульон на Ecolagen е един от най-търсените продукти на пазара на Канарските острови и цяла Испания, а отскоро е достъпен и за потребителите в други страни, включително България.
Бульон за всеки вкус
Ecolagen предлага разнообразие от костни бульони:
- Костен бульон от пилешки кости: 19 г колаген на литър.
- Костен бульон от телешки кости: 51 г колаген на литър.
- Костен бульон от пилешки и телешки кости: 40 г колаген на литър.
- Костен бульон с куркума и джинджифил със силно противовъзпалително действие.
За какво помагат костните бульони на Ecolagen
- Здраве на храносмилателната система: Подпомагат здравето на стомашно-чревния тракт.
- Подобряване на кожата, косата и ноктите: Поддържат еластичността и здравината им.
- Здрави кости и стави: Поддържат костите здрави и възстановяват ставите.
- Подпомагане на имунната система: Подсилват имунната система.
- Детоксикация: Помагат за премахване на токсините от организма.
Костният бульон – позната от векове силно питателна храна
Бульонът е храна и лечебен еликсир, познат от хилядолетия. От древни времена хората са варели различни части от уловените животни заедно с вода в големи котли, резултатът от което е гъст бульон, богат на минерали и колаген. Викингите, например, са го използвали, за да дадат сила и енергия на своите воини преди битки. В Древна Гърция костният бульон е бил използван за лечение на чревни разстройства.
Костният бульон се получава след варене на животински кости във вода за 24 часа. Обикновено се прави от говежди, пилешки или свински кости, като важната съставка в тях е колагенът. Колагенът е важен протеин за правилното функциониране на нашето тяло – присъства в костите, мускулите, органите, кожата, ноктите и косата. С времето ние губим колаген, затова е необходимо да го набавяме отвън, като тук се включва костният бульон.
Чрез варенето на костите в продължение на много часове, минералите и колагенът от костите и хрущялите преминават в бульона. Това е ключът към истинския костен бульон с всичките му свойства и ползи, който използва Ecolagen .
Какво прави костния бульон на Ecolagen различен?
Ecolagen използва именно технология на 24-часово бавно варене, което извлича максималните ползи от костите и зеленчуците, осигурявайки продукт с високо съдържание на колаген и други важни хранителни вещества.
Само чисти съставки
Ecolagen използва само екологично чисти съставки от сертифицирани ферми и градини. Продуктите не съдържат консерванти, добавки и алергени. Те притежават органичния печат, който удостоверява съответствието с регламентите на ЕС. Всяка суровина се набавя от сертифицирани биологични ферми, които осигуряват най-високо качество и грижа за околната среда. Компанията също така изисква от своите доставчици да гарантират хуманно отглеждане на животните, което включва добро хранене, подходяща жизнена среда и медицинска грижа.
Ecolagen се ангажира със стриктното спазване на устойчиви практики, включително минимизиране на отпадъците и използване на опаковки, които са рециклируеми и щадящи околната среда. Те активно работят за намаляване на въглеродния отпечатък и насърчават екологичното съзнание както сред своите служители, така и сред клиентите си.
Ползи от костния бульон
- Костният бульон съдържа магнезий и глутамин, които подпомагат здравето на червата и борят чревната пропускливост.
- Богат е на калций и глюкозамин, които намаляват болките в ставите и възпалителните процеси.
- Колагенът в бульона помага за възстановяване на кожата, придавайки й еластичност и блясък.
- Колагенът стимулира растежа на косата и укрепва ноктите.
Как се консумира
- Чист, като лечебна напитка
Приемайте 1 чаша костен бульон на ден за аминокиселини, витамини, минерали и колаген. Той помага за облекчаване на чревни проблеми, подобрява състоянието на кожата, ноктите и косата, ставите, костите, действа като противовъзпалително средство, укрепва имунната система и детоксикира организма.
- Като основа за готвене
Използвайте костния бульон вместо вода в супи, кремове, ризото, месо, риба и паста. Той прави ястията по-хранителни и здравословни.
Замествайки водата с костен бульон в крем супи, зеленчукови пюрета, супи, ориз, месо, риба или паста, получавате по-питателни ястия, които предоставят големи ползи за здравето.
- За смутита
Заменете водата или млякото с костен бульон за още повече, допълнителни хранителни вещества. За сладки смутита с повече плодове изберете несолен костен бульон, а за смутита със зеленчуци като спанак, целина, краставица, авокадо и др. използвайте солен костен бульон за вкусен акцент.
Ecolagen – когато храната е и лекарство! Отговорност и традиция в името на най-ценното – нашето здраве.