×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Laboratoire Studix – Catalyons продукти

Показани са 1-24 от общо 33 артикул(а)Catalyons laboratoire – революционен подход в хранителните добавки с олиго-елементи (микроелементи) от 1960 г.


От 1960 г. лабораторията Catalyons
във Франция е сред лидерите в производството на йонизирани разтвори, които осигуряват на тялото така важните олиго-елементи. В широката гама от над 70 продукти, които компанията предлага, присъстват микроелементи като желязо, мед, кобалт, йод, цинк, магнезий, силиций, фосфор, манган, калий, калций,  колоидно сребро и др. Те влизат в състава на хранителните добавки както самостоятелно, така и под формата на мултиминерални комплекси.


Защо е важен допълнителният прием на олиго-елементи

Цинк, силиций, магнезий ... Микроелементите са от съществено значение за правилното функциониране на човешкия организъм. Тяхната роля нараства следствие на последиците от съвременния начин на живот – умора, стрес, небалансирано хранене. Допълнителният прием на микроелементи в ниски дози подобрява цялостното здраве и  предотвратява последиците от дефицитите им.


Мисията на лаборатория Catalyons

Олиго-елементите участват в метаболитните процеси в организма, заедно с ензимите и хормоните. Те са важен фактор за имунната защита и играят съществена роля в синтеза на тъканите. Тези минерални вещества се съдържат в много малки количества в човешкото тяло, но участват в голяма част от биологичните процеси. Макар набавянето им да е част от здравословното хранене, често не можем да си ги осигурим по естествен път и се налага прием под формата на висококачествени хранителни добавки.

Именно това е мисията на лабораторията Catalyons – осигуряване на хранителни добавки с олиго-елементи, които се грижат за здравето на цялото тяло, продукти с най-високо качество и контролиран процес на производство. Те са предназначени за деца, младежи, възрастни и дори домашни любимци. Йонизираните микроелементи на Catalyons имат предимството, че са в напълно био асимилируема форма, не съдържат  консерванти, алкохол, сулфити, бисфеноли, фталати и токсични метали.

 

В началото бе науката: Реймон Валта и неговото революционно откритие

Лаборатория Catalyons е семейна компания с десетилетен опит в производството на хранителни добавки с олиго-елементи, безупречна коропративна репутация и милиони доволни клиенти във всички точки на света. Неин основател е Реймон Валта (1898-1986) – неуморим изследовател, специализиран политехник в областта на физико-химията, направил много открития през живота си, регистрирал няколко патента.

В края на 50-те години на миналия век, мотивиран от болната си от рак на черния дроб съпруга, той започва изследователска работа върху разтворимостта на металите в лабораториите на Ecole Polytechnique. Валта открива, че металите се разтварят във вода под формата на метални йони със скорост, много по-висока от тази, позната в природата. Подобен революционен подход води до разработването през 1960 г. на каталионите (оттук и името на компанията), а първият бенефициент на откритието е съпругата на учения.

С днешна дата лабораторията Catalyons се ръководи от внучките на Реймон Валта. Ариел и Лориян Дрон, които имат солиден опит във фармацията, медицината и натуропатията, продължават с огромен респект и отговорност делото на дядо си. Непрестанно отворени към иновации, те управляват компанията с уважение към здравето на хората, природата и околната среда


Каталионите – революционен метод за разтваряне на металите

Каталионите са микроелементи под формата на метални йони, разтворени в пречистена вода. Тази йонизирана форма придава на микроелементите електрически заряд и електромагнитна активност: Mg² +, Zn2 +, Fe2 +, Mn2 +, Cu2 +, Cr3 + ...

Йонизираната форма позволява използването на значително по-ниски дози с повишена ефективност. Йонизираните микроелементи преминават бързо в кръвта и вътреклетъчната среда, без тялото да ги преработва, за да ги усвои. Ускорява се скоростта на асимилация. Тази форма позволява използването на ниски дози, адаптирани към тялото, без странични ефекти.


Процесът Catalyons възпроизвежда природен феномен

Всеки метал при продължителен контакт с вода се разтваря в малки количества като йони. Тази разтворимост е напълно естествена и съществува в природата, когато факторите се комбинират. Така йонизираният метал има биокаталитично действие.

Например водата, в контакт със сребро или мед, придобива бактерицидни свойства.


Гаранциите на лаборатория Catalyons

За своите каталиони лабораторията използва пречистена вода и метали с фармацевтично качество и много висока чистота (99,9%). Всички продукти на Catalyons са обект на строг контрол на качеството и предлагат най-добрите гаранции за безопасност.

Докладите за анализ, извършени върху продуктите на лабораториите Catalyons от независима лаборатория, включват:

 • Анализ на концентрацията на колоидно сребро и отсъствието на замърсители
 • Анализи относно липсата на фталати, бисфеноли и токсични метали в продуктите
 • Анализ за безопасността на PET-опаковката


Водата

В основата на каталионите е пречистената вода. Френският производител използва двоен пречиствател с обратна осмоза и филтрирана система с активен въглен, която премахва йонни елементи и органични компоненти. Това освобождава водата от всякакви химически и органични замърсявания, като едва след това се захранва с помощта на вихрово-магнитна система.


Сурови материали


Микроелементи

Металите, използвани за получаване на каталиони, са с фармацевтичен клас и с много висока чистота (над 99,9%).

Хлорофил

Хлорофилът, използван за козметичните продукти Eaux Vives (Жива вода) и вода за коса, е естествен хлорофил, получен от люцерна.

Опаковката

Продуктите на лабораториите Catalyons се продават без картонена опаковка, а целта е избягване на разхищението му.

Бутилките/шишетата са изработени от PET, чието производство е в съответствие с европейското законодателство. Това е най-подходящият материал, наличен на пазара, и не съдържа фталати, BPA или токсични метали.


Контроли


Концентрации

Методът на атомно-абсорбционна спектометрия (AAS) осигурява ежедневен контрол върху качеството на съдържанието на олиго-елементи в продуктите. По този начин всяка партида се контролира, за да се поддържа постоянна и контролирана концентрация.

Микробиология

Извършват се систематични микробиологични проверки, за да се гарантира липсата на бактериологично замърсяване.

Токсични метали

Олиго-елементите са без замърсявания от тежки метали.


Стандарти за качество

Лабораторията Catalyon отговаря на стандартите за добра производствена практика (GMP) съгласно ISO 22000 (хранителна добавка) и ISO 22716 (козметика). Проследяемостта на продуктите е гаранцията за качество от производството до опаковката.

Ангажименти за опазване на околната среда и корпоративна култура

 • Каталионите се получават чрез разтваряне на чисти метали с помощта на патентован процес. Това разтваряне консумира малко енергия и не води до замърсяване, емисии на CO2 или отпадъци.
 • Нито един от продуктите (готови продукти или компоненти) не е тестван върху животни.
 • Фирмените офис консумативи са подбрани според използваните суровини, като предпочитани са рециклирани и екологични продукти.
 • Лаборатория Catalyons извършва ежедневно селективно сортиране на отпадъци.
 • Компанията използва рециклирани материали, незамърсяващи елементи или дърво за офисната си дейност.
 • За брошурите се използва принтер с етикет Imprim'vert и ISO 14001, който предлага гама от 100% рециклирани хартии, мастила на растителна основа, като рециклира отпадъците си.
 • Електричеството, което е използва компанията, идва отчасти от зелена енергия.
 • Като ангажимент към екологичния сектор лаборатория Catalyon прави  всяка година дарения за фондация „Никола Хулот“.
 • Философията на лабораторията Catalyons e да се грижи за околната среда, природата и човешкото здраве.


Знаете ли, че:

Терминът „микроелемент“ (от гръцки oligos = малък) се използва за пръв път от френския учен Габриел Бертран, който му дава следното определение: „елемент, който се съдържа в малки количества, но присъства неизменно в химическия състав на живите организми“.

Нуждите на организма от олиго-елементи варират от една хилядна до една милионна част от грама, което е необходимата доза за постигане на  каталитично действие. Това фундаментално ги отличава от минералните соли, чиито дневен прием се доближава до един грам.

Използването на микроелементи, както се практикува днес, се основава основно на работата на д-р Жак Менетрие (1908-1986), който открива невероятните ползи на цинк, манган, мед или кобалт при артритни и туберкулозни състояния. Той задълбочава изследванията си в Института Пастьор, където демонстрира ефективността на тези метали в малки дози. По този начин той демонстрира тяхната съществена роля като катализатори на ензимите в човешкото тяло и общия ефект на цялостен баланс.

След това д-р Менетрие създава Médecine des Fonctions - метод за използване на микроелементи, който свързва както понятието за симптоми, така и за терен (който разглежда причините за дисфункцията). Всеки индивид има поле на предразположение към заболявания, които той нарича „диатеза“. Това обяснява защо някои индивиди са обект на микробни атаки, алергии или проблеми със ставите, докато други са пощадени от тях.

С напредването на практиката му д-р Менерие предписва все по-широк спектър от микроелементи и все по-ниски дози.


Различни форми на олиго-елементи

Йонизирана форма: микроелементът е чист, той е под формата на свободен йон с електрически заряд. Това е "готовата за употреба" форма, която не изисква предварителна дисоциация и която активира нашите ензими. Следователно микроелементът има оптимална биологична наличност и не натоварва организма.

Метални соли: Микроелементът не е чист, той е свързан с химически транспортер, който променя асимилацията му. Тялото не винаги ще може да дисоциира химичното съединение, така че микроелементът да се освободи и да действа. Следователно микроелементът не винаги е биодостъпен.

Микроелементи в "органична" форма: Терминът "органичен" означава свързан с един или повече въглеродни атоми. Това са големи молекули, които тялото трябва да дисоциира, за да може да извлече микроелемента.


Без ензими органичният живот вероятно нямаше да се появи на Земята

Микроелементите са катализатори, които улесняват биологичните функции, като намаляват времето и енергията, необходими за тяхната реакция. Те активират нашите метало-ензими в храносмилателната, нервната, хормоналната, имунната ни система ...

Микроелементите са много активни: наистина е необходим само един атом (йон) метал, за да се извършат няколко милиона реакции в минута. Микроелементите са навсякъде: до момента са идентифицирани 300 ензима, зависими от магнезий, 200 ензима, зависими от цинк и 100 ензима, зависими от мед и манган. Да не говорим за желязото в хемоглобина, цинк-мед-манган в SOD (супер оксидна дисмутаза), цинк в инсулина.

В организма металът е катализатор, само когато е в йонно състояние. Положителният заряд, излъчван от този йон, придава биокаталитична сила на нашите ензими. Металните йони във воден разтвор, следователно, имат по-добра био-асимилация.

Продуктът беше успешно добавен в любими.

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.