×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Spirulina Nord продукти

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)
Спирулина


Свежа спирулина – суперхраната, вдъхваща живот на всяка клетка!



„Природата е сътворила уникалното водорасло спирулина, а ние, инженерите и изследователите от
Spirulina Nord, осигурихме идеалния дом за отглеждането му, така че възможно най-много хора да имат възможността да го консумират в прясно състояние и да извлекат максимални здравни ползи. ВСИЧКИ продукти на Spirulina Nord съдържат прясна спирулина, осигуряваща над 200 хранителни вещества с оптимална абсорбция.“

Agnesе Stundas Zujeva

 

Spirulina Nord е латвийски биотехнологичен стартъп, единственият в Северна Европа, който създава собствена технология за отглеждане на спирулина и предлага уникални водораслови продукти. Начело на компанията са латвийските учени Agnese Stunda-Zujeva и Kristīne Veħere, разработили иновативен метод, при който микроводораслите се отглеждат 12 месеца в затворена система, предотвратяваща навлизането на насекоми, токсини и замърсявания от околната среда.

Спирулина обикновено се отглежда в плитки езера, като за целта са необходими прозрачни, плитки биореактори. Понеже водораслите трябва да бъдат толкова нагъсто, че светлината да не прониква по-дълбоко от 5 сантиметра, при класическия метод биха се изразходвали големи количества вода заради изпарението. Методът SpirulinaNord консумира десет пъти по-малко вода и не изисква заемане на твърде много място.

Въпреки че спирулина е тропическо микроводорасло, отглеждането й в условията на северния климат вече не е проблем, благодарение на метода SpirulinaNord. Дори при най-благоприятните условия в тропиците, спирулина може да се събира от 6 до 9 месеца в годината, но във фермата за водорасли в Рига, това е възможно през цялата година!

„В нашия случай биореакторите работят през цялото време и водораслите получават равномерно светлина, топлина и необходимите хранителни вещества“ – обяснява Agnese – Беритбата на спирулина в точното време осигурява напълно свеж продукт. Ние замразяваме спирулината или я смесваме с плодов сок или сироп, без да я сушим. Всички клинични изследвания сочат, че най-ценното в състава на тези микроводорасли, са антиоксидантите. Когато водораслите се изсушат, голяма част от тези антиоксиданти се унищожават. И това е причината, поради която пудрата мирише лошо“, казва тя.

Към момента в производствената база на компанията работят девет биореактора, а на месец се добиват по 100 килограма спирулина. „Досега растежът ни беше относително бавен, тъй като тествахме технологията с всеки следващ биореактор. Водораслите са жив организъм, реагиращ дори на незначителни промени. Сега технологията е напълно усъвършенствана и претърпява изключително бързо развитие“, споделя Agnese и добавя, че Spirulina Nord е първата компания, която отглежда спирулина по този начин.

Отглеждането на спирулина в затворени системи е възможно в различни части на света, но до момента никой друг не е предоставял независими от климата биореактори, специално разработени за отглеждане на спирулина. Реакторите, захранвани със слънчева енергия, са възможна опция, но поради изменението на климата, облачната покривка и горещите вълни, те стават все по-непредсказуеми, което значително повлиява способността за отглеждане на микроводораслите и получаването на качествен продукт. Затова обмисляме варианта да предложим технологията на производители в чужди страни на базата на франчайз споразумения, като им поверим локализирането на маркетинга“.

Дамите не крият, че разработването на нови продукти е трудно начинание. В комбинация с ябълков сок например, спирулина има много добър вкус. Ако обаче се смеси с портокалов сок, след няколко дни придобива странен вкус и мирис. Същото е положението и със сиропа от касис – в съчетание с него, спирулина е трайна не повече от месец. Оказва се обаче, че спирулина се комбинира изключително успешно със сироп от скандинавски лимон или червена боровинка, като тази смес може да се съхранява на стайна температура цяла година!

Agnese Stunda-Zujeva и Kristīne Veħere се надяват, че след 10 години европейците ще стартират деня си не със стандартната чаша кафе, а със свежа доза спирулина. Целта на дамите предприемачи, е възможно най-много хора да се уверят в мощните регенериращи свойства на микроводораслото, което съдържа огромно количество антиоксиданти, витамини А, С, Е, витамини от група В, всички незаменими аминокиселини, желязо, усвояващо се около 30 пъти по-добре от обикновените железни препарати и много други ценни компоненти!


Спирулина има следните доказани от науката ползи:

  • увеличава нивата на енергия;
  • ускорява метаболизма;
  • облекчава проявите на метаболитния синдром;
  • намалява възпалението в храносмилателната система;
  • подпомага функцията на бъбреците и черния дроб;
  • облекчава симптомите на алергичен ринит;
  • понижава холестерола и кръвното налягане;
  • подобрява инсулиновата чувствителност;
  • нормализира нивата на кръвната захар.

 

Spirulina Nord е регистрирана в латвийския PVD регистър под №. 080990. Производственият процес, използван от Spirulina Nord, протича в съответствие с най-високите международни стандарти. Компанията притежава сертификация по HACCP – международната система за контрол на качеството и безопасността на продуктите.

 

Спирулина Spirulina Nord се добива в Латвия, в уникални, специално създадени за целта биореактори. Иновативната технология на отглеждане гарантира най-високо качество, чистота на състава и висока хранителна стойност на крайните продукти. Спирулина Spirulina Nord е лесно смилаема, екологично чиста (без наличие на пестициди и други отрови в състава й), не съдържа алергени и има неутрален вкус и мирис.

Продуктът беше успешно добавен в любими.