Search
Филтрирай по...

Мултивитамини Алайв

 

Тази публикация има 106 коментари

 1. Здравейте, предписаха ми да приема Селен и да бъда на безглутенова диета, понеже има завишен ТАТ – 1449 ( от референти стойности 0-115 ) бих ли могла към селена и безглутеновият режим да добавя и : https://revita.bg/shop/alayv-gummy-multivitamins-for-women-50-131-mg/, желирани витамини Alive за жени под 50 ? Като TSH ми е в норма – 1,540 ( при референтни 0,27 – 4,2) ?

  1. Здравейте,
   Този продукт съдържа основни витамини и минерали, необходими за правилното функциониране на щитовидната жлеза. Както знаете, витамините от група В, витамин А и витамин Д са изключително важни за производството на щитовидни хормони. Заедно със селена и диетата, може да подкрепят имунната система и да нормализират функцията й. Изборът ви е добър и поради това, че този продукт не съдържа селен и така ще може да спазите предписаната ви доза.
   Установено е, че има връзка между недостига на витамин Д в организма и хипофункцията на щитовидната жлеза, така че профилактичен прием в есенно-зимните месеци е добър избор. В последно време се обръща и специално внимание на ролята на вит. В12, както за общото здраве на организма, така и специално за щитовидната жлеза и метаболизма. Ето защо, е добре да се направи изследване на вит. Д и вит. В12 в кръвта и в зависимост от стойностите да се приемат допълнително.
   От полза ще ви бъдат и специални упражнения за стимулиране на кръвообръщението, метаболизма и правилната функция на щитовидната жлеза. Ако проявявате интерес и имате нужда от допълнителни указания, моля, пишете ни.

   д-р Аелита Петрова

 2. Защо не внасяте и версията ,която е за мъже, но е на таблетки?
  Според мен тя би имала по-голямо търсене от колкото желираната версия.
  Аз съм принуден да си доставям от Щатите в големи разфасовки, но ако ги внасяте мисля ,че ще има голям интерес.
  http://www.naturesway.com/Alive-Once-Daily-Men-s-Ultra-60-Tabs

  1. Здравейте,

   Благодарим Ви, че споделихте мнението си с нас. За съжаление не можем да внасяме препоръчания от Вас продукт, защото превишава максимално допустимото количество витамин В, регламентирано от БАБХ.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 3. Здравейте,

  Интересува ме мултивитамините Алайв подходящи ли са след операция от рак на дебело черво?
  Благодаря

  1. Да, подходящи са.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 4. Здравейте,
  Приемама Спирокаст от 10 мг ежедневно за лечение на астма. Проблем ли би било едновременното приемане на мултивитамите и таблетките Спирокаст.?
  Благодаря предварително!

  1. Здравейте,

   Може да се приемат заедно, но не и ако сте алергична към някой от компонентите.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 5. Здравейте! Бих искал да попитам, дали мултивитамините могат да се приемат заедно с табл. Kreon и табл. Linex forte, които приемам поради проблеми със стомаха – гастрит, колит? Благодаря предварително за отговора!

  1. Да, може.

   д-р Аелита Петрова

   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 6. Здравейте! Бих искала да ви попитам, дали таблетките могат да се стриват, тъй като имам проблем с цялостното им поглъщане? Предварително ви Благодаря!

  1. Здравейте,

   Може да начупите таблетката на по-малко парчета. Препоръчваме Ви да опитате и желираните форми на Алайв – вижте ги тук

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 7. Здравейте, противопоказно ли е да пия витамините, (заради съдържанието на йод) при положение,че вземам Еутирокс 25мг заради хипофункция на щитовидната жлеза?

  1. Здравейте,

   Количеството йод в дневната доза Алайв би могло да е неблагоприятно при хиперфункция на жлезата, но във вашия случай би трябвало да е без проблем.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 8. Колко продължително трябва да се приемат тези витамини,за да бъде ефекта по-добър?

  1. Здравейте,

   Добавките по принцип се приемат за период от три месеца, след което може да се направи почивка до три месеца и да повторите приема, при нужда.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 9. Здравейте, имам улцерозен колит и искам да разбера дали мога да започна приема на мултивитамините? Благодаря Ви.

  1. Здравейте,

   Улцерозният колит не е противопоказание за Мултивитамините и би било много полезно за Вас, ако организмът Ви ги приеме. Започнете внимателно, като се наблюдавате, защото, както знаете, при улцерозен колит поносимостта към храни, добавки и лекарства е индивидуална.

   д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

 10. Много съм доволна от тези витамини. Съдържат всичко необходимо, от което се нуждае организма ми. Вече не чувствам преумора на работно място и боледувам много рядко.

 11. Искам да споделя личния си опит, просто го имайте предвид. Принципно не употребявам хр.добавки и витамини за разлика от дъщеря ми. Та точно тя ме почерпи с 1 такъв витамин+хубаво кафенце. Може да е случайно, но 2 часа по-късно изпаднах в хипертонична криза 120/200 и много трудно се оправих. А не беше приет на гладно.

  1. Здравейте,

   Няма известни подобни странични действия на Alive!. Може би е по-добре да се консултирате с лекар, за да се открие причината за хипертоничната криза.

   Благодарим Ви за споделеното мнение.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 12. Здравейте,

  Със/след храна ли трябва да се взимат витамините или самостоятелно. Никъде не пише дали са водоразтворими или маслоразтворими.

  1. Здравейте,

   По принцип производителите не са указали кога да се приемат мултивитамините, но от опит Ви препоръчваме да ги приемате сутрин след хранене. Някои от елементите, вложени в продукта, са водноразтворими, а други – мастноразтворими.

   Благодарим Ви за запитването.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 13. Здравейте,
  бих искала да попитам дали тези витамини са подходящи за момиче на 16 години. Подходящо ли е да се приемат по това време на годината и през какъв период от време е добре да се приемат.
  Също така бих искала да ми препоръчате продукт за детоксикация на организма както за мен ( 39 год.) ,така и за дъщеря ми .( 16год.)
  Благодаря предварително!

  1. Здравейте!
   Мултивитамините могат да се приемат без проблем от момиче на 16 години. Особено подходящ е приемът през пролетта, за да може да се засили имунната система. Нека да ги пие 3 месеца и да ги спре за лятото. По принцип може и периодът да е по-дълъг.
   Относно въпроса Ви за детоксикация, можете да прочетете тук- https://revita.bg/18043/zdrave-i-krasota/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5-%D0%B8-%D1%81%D1%82/

   Не се колебайте да ни потърсите при допълнителни въпроси!

   Успешен ден!

   Весела Такучева
   https://www.revita.bg

 14. Здравейте,

  детето ми е на 10г.,от 5г. не яде месо и риба,започнаха да му се цепят ъглите на устните.
  Кои мултивитамини Алайв са по-подходящи за него-дъвчащите или желираните и може ли да се дават продължително време?

  Още един въпрос-имам дискова протрузия на врата,каква хранителна добавка бихте ми препоръчали да взимам за този проблем,ще включа и мултивитамините Алайв,защото активно спортувам и съм вегетарианка.

  Благодаря Ви предварително!

  1. Здравейте,
   Както виждате, желязото и хемоглобинът са на долна граница на нормата и има опасност от развиване на анемичен синдром. Пдходящи са дъвчащите витамини Биг Френдс, тъй като с тях ще си набавя желязо 10 мг дневно, а с останалите мултивитамини за деца – по 2,5 или 5 мг. Може да ги приема 3 месеца, август да направи почивка и от септември още един курс. Вярвам, че давате на детето всички съдържащи желязо пълнозърнести и бобови храни, вкл. гречка, киноа и др. Може да му давате и Спирулина, като дозата за него ще е ½ от дозата за възрастен, означена на опаковката. ще трябва почти постоянно да приема мултивитамини,много внимателно да се подбира храната и да се изследва профилактично 2 пъти в годината.

   За вас са подходящи продуктите от серията Хидраплениш и, както знаете – йога, масаж и самомасаж. Облекчавайте напрежението във врата по всички възможни начини.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 15. Може ли да се приема Алайв при заболяване а щитовидната жлеза – диагноза “Хашимото” и наличие на бактерия Кандида в чревния тракт.Също има и мастопатия. Много Ви моля за отговор. Сестра ми страда от изброените от мен болести и особено от Кандидозата е отслабнала страшна много и в същото време просто изпитва отвращение от храненето, предвид страничния ефект /диярия/ Много бих искала да й помогна и от проучените от мен витамити се спрях на алайв, но не съм убедена правилно ли е да го приема.
  Ще Ви бъда безкрайно благодарна за компетентен отговор.
  Поздрави и Честита пролет.
  Мария Александрова.

  1. Здравейте,
   Така описано състоянието на сестра ви е за по-сериозно лечение, след съответни изследвания. Хранителна добавка едва ли ще помогне. Хашимото е свързано с напълняване. Ако тя слабее, то трябва да се консултира с ендокринолог, да се направи ехография на жлезата и да се уточни диагнозата. Обикновено Хашимото, кандидоза и мастопатия не са противопоказание за Алайв мултивитамини, но сигурни ли сте, че това е точната диагноза?

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 16. Здравейте,
  искам да попитам дали тези витамини могат да се давата на дете на 13 години и за какъв период от време? След спирането на приема на тези витамини дали може да се направи детоксикация на тялото от тежки метали с хлорела и силантро. Става дума за дете на 13 години.

  Благодаря за отговора.

  1. Здравейте,
   Продуктът е предназначен за възрастни и деца над 12 годишна възраст и е подходящ за вашето дете. Но какъв проблем с тежките метали има? Има ли изследвания? В подкрепа на имунната система може да приема хлорела 3 по 2 капс. с храната, но ако приема някакви лекарства и/или има хронично заболяване, трябва да се съобрази с мнението на лекар, запознат с цялостното му състояние. Силантро /листа от кориандър/ не се използват често при лечение, не познавам и такава хранителна добавка. Ако се ползва като билка, внимавайте на кого се доверявате. Не мисля, че дете на 13 години трябва да се подлага на експериментални лечения.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 17. Здравейте!
  Искам да попитам при прием на Преднизолон кортико,дали Алайв биха имали някакъв резултат?
  Благодаря предварително

  1. Здравейте,

   Не намирам противопоказания за едновременната употреба на Алайв и Преднизолон кортико. Какво ви смущава?

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

  2. Дали Преднизолона би неутрализирал Алайв,това ме смущава да кажем.

  3. Здравейте,
   При продължителна употреба на преднизолон, се уврежда лигавицата на храносмилателния тракт и се нарушава пълноценното усвояване на хранителните вещества, вкл. хранителните добавки, затруднява се усвояването на калция, но се приема, че има полза от добавките, така както и от храната. При хранене трябва да се дъвче продължително, за да се подпомогне усвояването на хранителни вещества.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 18. Здравейте,
  Имам няколко въпроса към вас и разчитам на адекватните ви отговори. Някои хора твърдят, че богатият витаминен състав на продукта е предпоставка за недоброто му усвояване, поради несъвместимост между различни биологично активни вещества. До колко това е така според науката? Ако е, се обезсмисля приемането на мултивитамините. Друг мой въпрос, с риск за неговата нелогичност, е-витамините могат ли да се сдъвкват или се поглъщат единствено с вода. Трети въпрос- в коя част от храненето, използването им е най-пълноценно.
  Предварително благодаря за обоснованите отговори!
  Поздрави

  1. Здравейте,

   Ако продуктът съдържа мастноразнворими витамини, а често е така, приема се по време на или след хранене, според указанията на производителя. Всеки уважаван производител е приел указания за употреба, уточнени след множество експерименти. В зависимост от формата на продукта – таблетка, капсула, покритие на таблетката, веществото от което е направена капсулата, продуктът може да се разтвори и усвои в устата, стомаха или червата – следват се указанията на опаковката и листовката.Относно усвояването – голям „майсторлък” е да се създаде „работещ” мултивитаминен продукт, но някои производители успяват да комбинират съставките по най-благоприятния за усвояването им начин, след редица експерименти и проучвания.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 19. Може ли да се приемат мултивитамините заедно с мегавиталкомплекса на Грийнмастер!

  1. Здравейте,

   Да, би могло, но за не повече от месец, тъй като цинкът в двата продукта надвишава дневната необходима доза, а с него трябва да сме внимателни. Излишният Вит. С се отделя с урината, а селен е безопасен в тази доза. За гъбите няма проблем. След 1 месец почивка може да повторите и след още месец-отново. В следващите месеци няма да е необходимо, ще си набавяте нужните вещества с храната.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 20. Zdraveite,

  Vuprosa mi e dali tezi vitamin suurjat zahar

  1. Здравейте,

   Мултивитамините Alive! не съдържат захар, както и изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, млечни продукти, консерванти, пшеница, мая.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 21. Здравейте,може ли дете с диабет да приема витамините?

  1. Здравейте,

   Витамините се препоръчват за лица над 12 г.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 22. Добър ден, никъде не пише преди или след хранене е приема на витамините

  1. Здравейте,

   По принцип няма препоръка от производителя дали да се приема на гладно, или след хранене, но от личен опит Ви препоръчваме да приемате мултивитамините сутрин след закуска.

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 23. Здравейте, имам два въпроса. Първият е при активен спорт и недобро хранене режима на прием през месец ли е?
  Вторият ми въпрос е кои са критичните месеци за имунната система? ( март и септември..? ) Благодаря ви предварително за аргументираните отговори.

  1. Здравейте,

   1. При непълноценно хранене може да приемате витамините без почивка 3- 4 месеца, дори повече, след като и спортувате. Организмът ви ще използва всички витмини и минерали за попълване на запасите и в ускорения от спорта метаболизъм, така че няма опасност от натрупване и предозиране.
   2. Имунната система, както и целият организъм са нестабилни в периодите около смяната на сезона и най-вече около есенното и пролетно равноденствие.

   д-р Аелита Петрова

   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 24. Здравейте! Интересува ме дали този продукт може да се пие по време на химиотерапия? Може ли да укрепне организма по време на вливанията?

  1. Здравейте,
   Специалистите по онкология са против всякакви добавки и витамини по време на химиотерапията, защото са несъвместими с действието на химиотерапевтичните медикаменти.С промяна в храненето и някои билки като джинджифил и мащерка може да се овладее гаденето и други странични ефекти, но те са различни при различните пациенти и предварително не може да се каже какво ще е подходящо при Вас.След приключване на курса лечение може да се приемат медицински гъби – майтаке, шийтаке и други.

   д-р Аелита Петрова

   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 25. КАК Е ВЪЗМОЖНО В ЕДНО ХАПЧЕ ТОЛКОВА МНОГО СЪСТАВКИ НАИСТИНА ЛИ САДЪРЖА ВСИЧКО ТОВА

  1. Здравейте,

   Да, таблетката съдържа всички съставки, изброени в съдържанието. В Алайв са вложени екстракти, което прави възможно богатството на състава на мултивитамините.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 26. Много съм доволен от витамините, майка ми също. Тя страда от схващания на мускулите докато спи, които продължават дълго време и не й дават да спи. Пила е какви ли не лекарства и добавки, но с много малък или никакъв ефект. Започна да пие Alive за общо подпомагане на организма, но забеляза, че крампите й изчезнаха. Каза ми, че за пръв път от 20 години може да се протегне сутрин като се събуди без да получи крампа.

  Аз също имах крампи от време на време, но вече нямам 🙂 Пак да уточня: не сме започнали приема на Alive заради крампите, а за общо укрепване. Не съм боледувал от нищо през зимата, а работя в стая с около 30 човека, които постоянно са болни. Диабетик съм от 4 години, а диабетиците с по-склонни към инфекции. Кожата ми изглежда много по-чиста и свежа, няма възпаления и пъпки. Не съм напълнял, нито майка ми :))) Все пак това са витамини, а не стероиди 🙂

 27. Здравейте,

  Имам въпрос отностно яастта с храносмилателните ензими от съдържанието. Възможно ли е при наличието на всички тези ензими в състава на витамините храносмилателната система да стане “мързелива” с времето ?

  Благодаря,

  Деян Христов

  1. Здравейте,

   Количеството храносмилателни енземи в Алайв е минимално и е предназначено да улеснява усвояването на съставките на продукта. Дори в млада възраст неправилното хранене и начин на живот увреждат храносмилателната система и разграждането и възприемането на хранителните вещества е затруднено. Ензимите са с естествен произход – от ананас и папая и е невъзможно да повлияят по начина, който имате предвид.

   д-р Аелита Петрова

   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 28. За 4 дни при приемане на мултивитамините съм качила 1,5 кг.Възможно ли е да е от тях..???аз не ям плодове и зеленчуци с които да компенсирам глада си, както сте отговорили по-горе ….именно за това ги пия защото съдържат 26-плодове и зеленчуци…Ако напълнявам от тях,трябва ли да спра приема???

  1. Здравейте,

   При нормален метаболизъм и балансирана диета /приети-изразходвани калории/ не се напълнява, но обикновено обмяната е затормозена от години наред нездравословно хранене. В мултивитаминните продукти дозите не са съобразени с индивидуалните изисквания на Вашия организъм, а с изискванията за максимално допустима доза и минимална ефективна доза. Възможно е при хора склонни към пълнеене да се повиши апетита и да се напълнее.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 29. Днес изпих първото хапче и цвета на урината ми стана жълт като лимонада,обезпокоително ли е това? И още един въпрос: Помага ли при износване на хрущяла под капачката на коляното т.нар. Симптом на Кларк???

  1. Здравейте,

   В мултивитамините Алайв се съдържат всички витамини от групата В, които могат да доведат до промяна на цвета на урината. Относно втората част от въпроса Ви: препратихме Вашето запитване към нашия консултант, д-р Аелита Петрова, когато получим отговор от нея, ще го публикуваме тук.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

  2. Благодаря за отговора

  3. Здравейте,

   Мултивитамините помагат за общо укрепване на организма. За вашия проблем са нужни продукти с колаген и др. вещества, стимулиращи образуването на хрущял.В зависимост от етапа на заболяване, се включва лечебна гимнастика, физиотерапия или медикаменти. Нужна е консултация с ортопед за определяне тежестта на увреждането и най-подходящото лечение. При напреднала дегенерация на хрущяла хранителните добавки са с минимален ефект.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 30. Благодаря за отговора. Приятен ден!

 31. Здравейте! Искам да попитам може ли да се приема Алайф заедно с Летрозол за хормонозависим рак на гърдата?

  1. Здравейте, Соня,

   Както знаете, Летрозол намалява количеството на естрогените, като блокира ензима, който участва в продукцията на естрогени. Вследствие на това, туморните клетки забавят или спират растежа си и/или разпространението си до други части на тялото.
   Алайв е поливитаминен продукт, който не пречи на действието на летрозол и може да се приемат заедно.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 32. Здравейте,
  Alive могат ли да се приемат от кърмачки?

  Поздрави

  1. Здравейте, Йоана,

   Няма да Ви навреди, ако приемате Алайв мултивитамини, но не е достатъчно. Някои от активните вещества, като вит. Д, вит. К, фолиева киселина и др. са в недостатъчни количества.
   Но ако трябва да решавате Алайв или нищо друго/защото специалните витамини за кърмачки, като Прегнакеър, са безумно скъпи/, по-добре е с Алайв.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 33. МОЯТ ВЪПРОС Е СЛЕДНИЯТ;

  БОЛЕДУВАХ ОТ ТИРЕОТОКСИКОЗА.ЛЕКУВАХА МЕ С ТАИОАКТИВЕН ЙОД.СЕГА ПИЯ ПО 1 ТАБЛ,ОТ 50 М,Г.ЕЛТИРОКСИН.
  МОГА ЛИ ДА ПОЛЗВАМ ТАБЛЕТКИТЕ?

  1. Здравейте, Людмил,
   Всяка таблетка Алайв съдържа 50 мкг йод. При тиреотоксикоза приемът на йод е противопоказен. Макар че в резултат на лечението жлезата сега е в хипофункция и приемате хормон заместител /Л – тироксин/, има опасност с приема на йод да се провокира неконтролируемо разрастване на някои клетки в жлезата.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 34. Здравейте! Въпроса ми е кога ще има на пазара добавката от мултивитамини без съдържание на желязо.
  Успешна, здравословна и доходна година!

  1. Здравейте,

   В момента на българския пазар няма търсене за този продукт. Но ако желаете, можем да го поръчаме за Вас от производители, за 2 седмици ще е тук. Само трябва да ни кажете каква разфасовка Ви интересува: 30, 60 или 90 таблетки.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 35. Здравейте,
  Може ли да се приемат от възрастни хора със сърдечни проблеми – аритмия?
  Благодаря ви.

  1. Здравейте,
   Да, може.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 36. Здравейте!
  Интересува ме, приемът на тези таблетки увеличава ли телесното тегло?

  1. Здравейте, Катя,
   Не би трябвало, всички съставки са дозирани по най-благоприятния за въздействие върху метаболизма начин. Но рядко, при наследствено предразположение и чувствителен метаболизъм, е възможно повишаване на апетита. Ако това състояние се контролира с повече плодове и зеленчуци, след време апетитът се нормализира и остава само укрепващия здравето ефект на Алайв.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 37. Здравейте, употребявам тези таблетки вече близо две години. Доволен съм. Въпроса ми е следният. Защо на сайта на http://www.naturesway.com/Products/Vitamins/15090-Alive-Multi-Vitamin-Vcap.aspx има съществена разлика в съдържанието? Пресметнато в единица количество разликата е огромна. Въпросния етикет на българския вариянт доколко е достоверен?
  Моля за Ви за по изчерпателна информация, защото доста хора са забелязали това съществено отклонение.
  Успех и весели празници на целия Ви екип!

  1. Здравейте,

   Може спокойно да се доверите на българския етикет. В България мултивитамините се регистрират на база Наредба 47 за хранителните добавки. В Наредба 47 са упоменати максимално допустимите дневни дози на витамини и минерали.В Алайв концентрациите на витамини и минерали са такива, че за да може да се регистрира в Европейския Съюз, не трябва да надвишава 1 таблетка дневно. В САЩ законите са други и там са разрешени много по-високи дневни дози, в сравнение с Европа. Бъдете уверен, че една таблетка Алайв дневно е напълно достатъчно, за да се чувствате в тонус и изпълнени с енергия.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 38. ПРЕКРАСНИ ВИТАМИНИ! ИСКАМ САМО ДА ПОПИТАМ ЗАЩО В НОВИТЕ ВИТАМИНИ ПИШЕ,ЧЕ ИМ ДОБАВЕНИ ВЕЧЕ АКАЙ И НАР,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЕ СА ОПИСАНИ В ИЗБРОЕНИТЕ ПО-ДОЛУ СЪСТАВКИ НА ПЛОДОВЕТЕ?

  1. Здравейте,

   Благодарим Ви за сигнала! Допусната е техническа грешка. Информацията ни се изпраща от производителите в Америка. Уведомили сме ги за този пропуск. Очакваме пълната информация от тях и веднага ще я обновим!

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 39. Здравейте, от няколко дни аз и сестра ми пием мултивитамини Alive с нова, подобрена формула – по 1 т. на ден. Още не сме усетили положителния им ефект, но забелязахме, че цветът на изпражненията и на двете се промени – стана много тъмен, почти черен. Това много ни притесни. Колебаем се, дали да продължим да ги взимаме. Моля, пишете дали това е нормално, има ли някаква опасност за здравето. Благодаря предварително.

  1. Здравейте,

   В мултивитамините Алайв се съдържат всички витамини от групата В, които могат да доведат до промяна на цвета на урината. Досега не сме получавали сигнал за промяна на цвета на изпражненията. Спрете приема на мултивитамините за два-три дни и се наблюдавайте. Ако изпражненията Ви възвърнат обичайния си цвят, вероятно зелените храни в мултивитамините биха могли да са причина за променения цвят. Възможно е промяната да е и от храна или лекарства, ако приемате такива.
   Мултивитамините Алайв са доказано безвредни и безопасни за здравето Ви!


   Хубав ден,
   Соня Атанасова
   0879882527
   site@revita.bg
   https://www.revita.bg

 40. Здравейте! Въпросът ми е, при активно спортуващи хора трябва ли да се прави почивка след като свърши разфасофката и ако да, каква да бъде, преди да се започне със следващият цикъл. Предварително благодаря.

 41. Тези витамини могат ли да се приемат от хора с Множествена склероза,въпреки,че в момента пият Rocaltrol 0.25-(които съдържа активна съставка калцитриол-витамин D3)
  +milgamma N( витамини В1,В6 и В12).Опасяваме се ,че поради другите лекарства които се приемат витамин В12 не се усвоява достатъчно?

  1. Здравейте, Станислав,
   По принцип МС не е противопоказание за мултивитамините, но в случая Рокалтрол не се приема с лекарства/добавки съдържащи вит. Д, а Алайв съдържа вит. Д. Наистина е възможно вит. В12 да не се усвоява добре, поради увреждане на стомашната лигавица от медикаментите. По преценка на Вашия лекар, В12 може да се приема интрамускулно.

   Д-р Аелита Петрова
   Лекар в Национална генетична лаборатория, биохимик
   Учител по рейки

 42. ЗДРАВЕЙТЕ,МНОГО ХУБАВО,ЧЕ ВЕЧЕ ИМА АЛАЙВ И ЗА ДЕЦА,НО МНОГО СЕ УЧУДИХ ОБАЧЕ КАТО ВИДЯХ,ЧЕ СЪДЪРЖА И КОНСЕРВАНТИ.ВСЕ ПАК ЩОМ Е ЗА ДЕЦА НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СА ЧИСТИ ОТ ТАКИВА ВРЕДНИ ДОБАВКИ.

  1. Здравейте,

   Мултивитамините Алайв за деца Не съдържат консерванти. Тази информация е достъпна на етикета, както и в описанието на продуктите на сайта:
   Не съдържа: мая, пшеница, глутен, млечни продукти, яйца, фъстъци, изкуствени аромати и консерванти. ”
   Може да прочетете пълното съдържание за Алайв дъвчащи мултивитамини за деца 1.55 g
   и за Алайв желирани мултивитамини за деца 3.5 g

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 43. Здравейте,

  Тъй като преди време имаше проблем с известна марка мултивитамини, произвеждани в САЩ, имам въпрос относно витамините Alive:

  В съставките им има ли ГМО, ако са изследвани в тази посока, разбира се?

  Мерси!

  1. Здравейте,

   мултивитамините Alive!, както и всички продукти на Nature’s way и Enzymatic притежават сертификат, че при производството им не се използва ГМО. Изпращам документа по имейл.

   Хубав ден,
   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 44. МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПИЯТ ОТ ХОРА ИМАЩИ БОЛЕСТТА НА ХАШИМОТО

  1. Здравейте, Ива,
   При Хашимото се избягва прием на йод поради опасност от хиперфункция на жлезата. Във всяка табл. Алайв има 50 мкг йод, така че по-скоро са неподходящи.

   Д-р Аелита Петрова
   Лекар в Национална генетична лаборатория, биохимик
   Учител по рейки

 45. Zdr.Interesuva me kolko dalgo mogat da se piat tezi vitamini.Triabva li da ima pochivka?

  1. Здравейте, Милена,
   След всяка опаковка може да почивате от 10 дни до 1 месец, в зависимост от количеството витамини и минерали, които приемате с храната. По-непълноценната храна изисква по-малка почивка. Ако се храните пълноценно, не боледувате често и сте на възраст под 40 години, 1 опаковка, 2 пъти в годината през критичните месеци е достатъчна да укрепи имунитета Ви.

   Д-р Аелита Петрова
   Лекар в Национална генетична лаборатория, биохимик
   Учител по рейки

 46. Пиенето на Алайв променя ли цвета на урината? Пия ги от днес и стана жълта като лимонада. Иначе, да добавя, че пия доста вода- 1,5 литра на ден.

  1. Здравейте,

   Да, приемането на Алайв може да оцвети урината в жълто.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 47. IMA LI PROMYANA V TSVETA I MIRISA NA TABLETKITE ALIVE I NA KAKVO SE DALJI TOVA

  1. Здравейте, Славка,

   Да, има промяна в цвета и мириса на таблетките. Тя се дължи на новата, обогатена формула на Алайв, както и на новото покритие. ЗА новите съставки в Алайв може да прочете тук

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 48. Има само един проблем. Формулата съдържа Витамин Д2 (ергокалциферол), който е напълно безполезен за хората. Правилният е Витамин Д3 (холекалциферол). Това е добре да се знае за да не си мисли някой, че като пие тези получава и Витамин Д.

  1. Здравейте,
   Витамин Д2 – ергокалциферол е биологично активна форма на вит. Д и участва в метаболизма, подобно на Д3. В последно време се счита, че Д2 и Д3 са еднакво ефикасни за
   усвояването, обмяната и регулирането на калция и фосфора в организма.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик,
   рейки мастер

 49. Могат ли да се приемат тези витамини и от бременни?

  1. Хриси, Алайв са пълна комбинация от витамини, минерали и микроелементи. Няма специално указание да не се приемат от бъдещи майки. Все пак през бременността е най-добре да се консултирате с вашия АГ лекар, който да даде мнението си. Каквито и да било таблетки приемани през 9-те месеца първо трябва да се одобрят от специалист.

   Лек и успешен ден
   Мая Ковачева
   https://www.revita.bg

 50. Здравейте,
  интересува ме може ли да се приема повече от една таблетка от този мултивитамин на ден. На американския етикет, който е под българския пише 3 таблетки на ден – защо е тази разлика, предполагам, че таблетките вътре са същите. Интересувам се тъй като имам нужда от сериозно подсилване на имунната защита, и като гледам количествата от съставките в една таблетка не ми се струва достатъчно.
  Благодаря!

  1. Здравейте!

   Допустимите норми в Америка за прием на тези вещества са различни от нормите в България. Българските норми не позволяват приема на повече от една таблетка, която е напълно достатъчна. За да стимулирате допълнително имунната си система можете да приемате Алайв и в комбинация с други имуностимулатори.

   Благодаря ви за интереса и лек ден!

   Мария Радоева
   Ревита ООД
   https://www.revita.bg

 51. много е скъпо. Очевеино е направено така, че само заможните да могат да си позволят тези продукти. За жалост ..

  1. Здравейте Наско,

   Разбирам, че доходите и възможностите на всички са различни. Една опаковка в аптеката струва около 20лв и стига за един месец. Ако трябва да се изчисли за ден, това са по 66 стотинки на ден. Надявам се да не обидя хората, които не могат да си го позволят, но не мисля, че 66 стотинки на ден е фрапираща сума, когато става дума за здравето ви и всекидневната жизненост и енергия. Ако можехме да намалим цената, повярвайте ми, щяхме да го направим.

   Поздрави и чудесно изкарване на празниците!

   Мария Радоева
   Ревита ООД
   https://www.revita.bg

 52. BIHTE LI MI KAZALI MOLIA,KOLKO STRUVAT ;ALAIV MULTIVITAMINI:

  1. Здравейте,

   Mожете да откриете мултивитамините ALIVE! в аптека на цена от около 20лв. за 30 капсули.

   Благодаря ви за интереса и приятен ден!

   Поздрави,

   Мария Радоева
   Ревита ООД
   https://www.revita.bg

 53. Много съм доволна от тези мултивитамини. Когато бях в САЩ ги пиех редовно и бях много доволна. Супер, че вече ги има в България.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart