Органик смути от киви, бергамот, коноп и джинджифил, 200 ml
НАТУРАЛНИ СОКОВЕ И ОЦЕТИ ОТ ИТАЛИЯ
ИСТИНСКИ, СВЕЖИ И ТОЛКОВА ВКУСНИ!
Кое е първото, което ви хрумва, щом чуете името на една от най-красивите държави – Италия…? Романтика, вино, нежна вечер, музика…? Или може би просто вкусна пица или паста? Е, добавете към списъка още няколко неща – ароматните, 100% натурални сокове и оцети, които са не само полезни, но и ще накарат небцето ви да тръпне от удоволствие!
НАТУРАЛНИЯТ ОЦЕТ – ЗНАКОВ ЗА ИТАЛИАНСКАТА КУХНЯ
Италия е сред първенците в производството на различни видове натурален оцет, прочут със своето високо качество и уникалните си вкусови и терапевтични характеристики. Този продукт е неизменна част от богатата кулинарна култура на Repubblica Italiana, базирана на средиземноморската кухня и съчетаваща всевъзможни вкусове от северните, централните и южните райони на страната.
Италианският оцет бива балсамов, ябълков, бял или червен винен, оризов и др. Всеки от тях се отличава с уникални специфики – от начина на приготовление, до вкуса, аромата, хранителното съдържание и конкретното си приложение. Така например, често използваният бял винен осигурява ценни минерали и микроелементи като фосфор, калий, магнезий, желязо. Той има фина киселинност и е отличен избор за овкусяване на мариновани зеленчуци и леки сосове. Известно е, че извън кухнята е ефикасно средство за почистване на дома, премахване на миризми и полиране на стъклени повърхности.
Ябълковият оцет е по-известен със своите ускоряващи метаболизма и подобряващи храносмилането свойства. Освен за овкусяване, може да се приема самостоятелно като тоник за регулиране на апетита, теглото и нивата на кръвната захар.
Италианският балсамов оцет пък, е подходящ за добавяне на нотки елегантност дори към най-опростените рецепти. Любим на майсторите кулинари и любителите на добрата храна, той бива няколко вида, сред които най-силно се откроява традиционният балсамов оцет от Модена.
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena:
„перлата“ на балсамовите оцети!
Сред различните видове балсамов оцет, изпъква Aceto Balsamico Tradizionale di Modena – традиционният балсамов оцет, водещ началото си от Средновековието и произвеждан в град Модена, регион Емилия-Романя. Прави се от бяло грозде Требиано и Ламбруско, а за целта гроздовият сок се сварява до приблизително 30% от първоначалния обем, до получаване на гъст сироп, наречен mosto cotto, който впоследствие се съхранява в дървени бъчви и ферментира в продължение на минимум 12 години, за да стане по-сладък, вискозен и много концентриран. Готовият продукт се отличава с наситено кафяв цвят и съчетава сладко-киселите нюанси на гроздовата мъст с нотките на бъчви от кестен, череша, дъб, черница, ясен или хвойна. Не използвайте Aceto Balsamico Tradizionale за готвене, а като изискан завършек на подходящото готово ястие, супа, салата, качествено сирене или дори сладкиш.
Лечебният ябълков оцет:
в подкрепа на метаболизма и храносмилането!
Освен че придава страхотен вкус на всяко ястие, италианският нефилтриран ябълков оцет е и ефикасно средство за ускоряване на метаболизма, подобряване на храносмилането и контрол на кръвната захар, апетита и теглото.
Какво представлява? Натурален продукт от ябълков сок, преминал през процес на двойна ферментация. В началния му етап, ябълките ферментират и под въздействие на дрождите, захарите в сока се преобразуват в алкохол. След това естествените бактерии ферментират алкохола и той се превръща в оцетна киселина – именно тя е субстанцията, придаваща на ябълковия оцет силния аромат и киселия вкус. След процеса на ферментация се образуват мътни нишки – това е т. нар. „майка“, състояща се от протеини, ензими, бактерии и дрожди. Само нефилтрираният оцет съдържа „майка“, поради което осигурява много по-значими здравни ползи от обикновения.
Чист или в комбинация с билки, ябълковият оцет въздейства благоприятно на храносмилателната система и е перфектно допълнение към всяка диета за детоксикация и намаляване на теглото.
BUONGIORNO AMORE MIO…
Как хубаво би започнал денят с фразата „Добро утро, любов моя!“… А ако добавите и чаша натурален италиански сок, ще чувствате свежест чак до вечерта!
Кафето е перфектният старт на деня, но ако го комбинирате с чаша органичен сок от бергамот, нар или горски плодове, ще получите много повече енергия. Италианските натурални сокове са идеални за целта – те са пълни с витамини, минерали, микроелементи и антиоксиданти, които осигуряват хранителна подкрепа и зареждат организма с необходимото „гориво“.
Италианските сокове са не просто естествени енергийни напитки, но в зависимост от вида си, осигуряват специфични ползи за здравето. Така например, сокът от бергамот е истински еликсир, който се нарежда сред най-ценните природни дарове за понижаване на холестерола. Активно препоръчван и срещу затлъстяване, той присъства в много режими за отслабване.
Какво е бергамот? Citrus bergamia е цитрусово дръвче, широко разпространено в Южна Италия, предимно в региона Калабрия. Плодът му, наподобяващ кръгъл лимон, е част от Средиземноморската диета още от XVII в., а днес се използва и за целите на природната медицина и в козметичната индустрия. От кората му се извлича етерично масло, а от ендо- и мезокарпа се изцежда сокът.
Италианските натурални сокове са концентрирани и изключително ароматни. Те може да се приемат както самостоятелно, така и да се използват за овкусяване на различни алкохолни и безалкохолни коктейли, смутита, фрешове и други напитки.
В Revita ще откриете разнообразие от първокласни натурални оцети и сокове от плодове, зеленчуци и билки от Repubblica Italiana! Автентични и истински, те осигуряват изобилие от хранителни вещества, които перфектно допълват здравословната диета и внасят нотки италиански привкус на вашите ястия и напитки.
100% Органичен сок от Бергамот, 700 ml
100% Органичен сок от Нар, 700 ml
Формула срещу задръжка на течности с ананас - Дренакс - Drenax® Forte Plus – билков...