Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини


Кайсията е вид широколистно дърво, чиито оранжеви плодове са широко използвани като хранителен източник. Не е сигурен произхода на този вид дърво, но се предполага, че това е Средна Азия. Днес кайсията се култивира на много места по света.

С лечебни цели се използват плодовете и ядките на растението. От него се извлича и кайсиево масло. То има силно отхрачващо и нервноуспокоително действие. Кайсията съдържа цианогенни гликозиди, каротеноиди, фибри, витамини, минерали.

С лечебна цел кайсията намира следното приложение:

  • афродизиак;
  • помага при запек;
  • в големи дози може да причини диария;
  • антиоксидантно действие;
  • усилва апетита;
  • предпазва сърцето;
  • намалява „лошия” холестерол;
  • предпазва от рак;
  • възобновява телесните течности;
  • детоксикация на организма;
  • помага за възстановяване на хемоглобина в кръвта (препоръчва се при лечение на анемии).

Кайсиевото масло е богато на витамини и мастни киселини. То е много подходящо при бръчки на кожата, за овлажняване и регенериране на сухата и изтощена кожа.

Освен като лечебно средство, кайсията намира широко приложение при производството на италианския ликьор амарето и бишкоти амарето. Използва се и в парфюмерията и козметиката за производството на парфюми, кремове, шампоани.

Ревита Ви препоръчва:

Плодов антиоксидант, 450 mg

Алайв мултивитамини, 1 g

Вашият коментар

×

Cart