×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Златен коренЗлатният корен е студолюбиво растение от семейство Дебелецови, растящо в райони като Арктика, планинските части на Централна Азия, Алпите, Скандинавския полуостров и Исландия.  Любопитен факт за растението е, че освен традиционната му употреба от населението на Сибир и скандинавските страни като средство за повишаване на жизнеността в суровите условия (ниски температури и висока надморска височина), златният корен е бил използван и от агентите на КГБ за постигане на по-голяма физическа и интелектуална издържливост.

Масов интерес към златния корен обаче предизвиква клинично проучване, извършено в Швеция, според което растението има подчертана способност да подобрява паметта и концентрацията, да облекчава депресия, отнема умствена и физическа умора и като цяло да повишава адаптивните способности на организма в стресови ситуации, като при това притежава изключително ниски нива на токсичност в сравнение с други лечебни растения.

Екстрактът от златен корен е мощен адаптоген, който подобрява съпротивителните сили на организма и едновременно с това нормализира неговите функции, прави го значително по-устойчив на умствено и физическо натоварване.

Той повлиява добре състояния на астения, развили се в следствие на продължително физическо или умствено натоварване, грип или други тежки заболявания. Сред симптомите на астения са нарушения на съня, намалена трудоспособност, липса на апетит, раздразнителност, хипервъзбудимост, умора и главоболие.

Изследвания сочат благотворния ефект на родиола върху сърдечно-съдови смущения на психогенна основа. Златният корен намалява нивата на кортикостероиди, отделящи се от адреналните жлези по време на стрес. Родиола едновременно защитава и стимулира имунната система чрез възстановяване на метаболитния баланс. Благодарение на комплекс от съединения с антиоксидантно действие, тя се бори със свободните радикали в организма и по този начин профилактира туморни образувания.

Златен корен и депресия

В продължение на почти цял век клинични проучвания върху ефекта на родиола като антидепресант учени потвърждават положителното й въздействие при леки до средни по тежест депресии и състояние на тревожност.

Как действа златният корен?

От една страна родиола стимулира биосинтезата на хормоните епинефрин и норепинефрин, които отговарят за усещането за щастие, мотивация и самоувереност. От друга страна екстрактът от златен корен понижава и регулира нивата на кортизол. Той представлява глюкокортикоид, който има ключова роля при борбата на организма с инфекции, травми, тревожност и деменция. Същевременно, повишените му нива могат да предизвикат тимусна инволюция и съответно понижен имунитет, повишаване на телесното тегло и объркване.

Родиола е изключително подходяща като средство за възстановяване силите на организма, поддържане на неговия тонус в условия на натоварване от всякакъв тип.

Ревита Ви препоръчва:

Златен корен, 250 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.