×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Fee Nature продукти

Показани са 1-6 от общо 6 артикул(а)Fée Nature – магията на природата, събрана в животворната сила на брезовия сок

 

Fée Nature е бутикова френска компания, която радва ценители в цяла Европа с пресен брезов сок от дивите гори на Пиренеите. Всъщност търговската дейност на Fée Nature е неразривно свързана с нейната мисия за грижа и уважение към природата, обвързване с високи стандарти за качество при добива на тази уникална естествена суровина, част от огромното биоразнообразие на френските Пиренеи.

Не, клишето за „девствена природа, непокътната от човешката дейност“ в този случай не е лишено от съдържание и обикновен маркетингов трик. Всъщност доста романтично звучи за една съвременна компания, но от Fée Nature разграничават „майката природа“ и говорят за „приказната природа“ на пиренейската гора, в която дърветата сякаш имат своя душа – вярване, дълбоко вкоренено във философията на местното население. То от векове събира всяка пролет живителен брезов сок, който определя като „еликсир на живота и дълголетието“. Технологията с годините не се е променила. И днес от Fée Nature спазват традицията ръчно да събират напролет брезов сок и да избират за целта само специални дървета.

С какво брезовият сок е толкова уникален за здравето

Брезовият сок има дълга традиция на консумация за северните народи, които смятат, че той повишава имунитета им в студа, увеличава жизнените им сили и енергия, пречиства организма от натрупани токсини – особено кръвта, черния дроб и бъбреците, удължава живота, пази ги от много болести и не на последно място – разкрасява.

Признат главно със своите дрениращи и укрепващи качества, брезовият сок носи на тялото цялата сила на пролетта и енергията от пробуждането на растението. Освен полезен, той е изключително вкусен, истински стимулатор за тялото и душата. Казват, че брезовият сок напомня на пролетта – той е мек, приятен и сладък.

Брезовият сок на Fée Nature съдържа (99%) чист брезов сок, обогатен с чист лимонов сок или касис, а продуктът запазва всички полезни свойства на компонентите си след лека пастьоризация при 69°C .

Уникален метод на събиране на течността

От една бреза за денонощие може да се съберат около три литра сок. За добив на брезов сок са подходящи дървета с диаметър на ствола не по-малко от 20 сантиметра, с добре развита корона и растящи само в екологично чисти райони. В ствола на дървото на височина около 20 – 80 см. се пробиват отвори с диаметър 0,3-1,5 см и с дълбочина 3-5 см, и в тях се поставят дървени, метални или пластмасови тръбички, по които брезовият сок се стича в специално поставени съдове. Той тече не в най-вътрешната част на ствола, а някъде между кората и горния слой на дървесината. Най-подходящите часове за събирането му са между 12 на обяд и 18 часа, защото точно в този период движението на соковете е най-активно. Важно е след събирането на сока отворът да се запуши с восък или смола, за да не „боледува“ дървото.

От земята, за хората

Важно е да се знае, че качеството на този сок до голяма степен зависи от качеството на водата, извлечена от корените в подпочвата. Според няколко проучвания по програми за устойчиво развитие, планинските райони в Пиренеите с голяма надморска височина се отличават  с автентична чистота! Затова и може да сте сигурни, че брезовият сок на Fée Nature от Пиренеите е 100 процента органик.

Продуктите на Fée Nature са изцяло натурални, сертифицирани органични от Ecocert sas, гарантирано не съдържат консерванти или химикали.

Продуктът беше успешно добавен в любими.