×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Nutriest продукти

Показани са 1-18 от общо 18 артикул(а)
Nutriest – завръщане към извора на чиста храна на предците ни с органично месо от говежди вътрешности


Звучи като приказка, но имало едно време, когато хората се опитвали да намерят най-питателната храна, която природата можела да им предложи, за да оцелеят. Време, когато консумирали най-чистите продукти, които да дадат максимално сили и енергия на телата им. И така открили, че месото от животински вътрешности може напълно да задоволи нуждите им и на практика им дава всичко необходимо. Защото е най-концентрираният източник на почти всички хранителни вещества, включително важни витамини, минерали, здравословни мазнини и незаменими аминокиселини.

Месото от вътрешностите, основна храна за нашите предци, които оползотворявали всяка част от животното в продължение на хиляди години, за съжаление в днешна дата е пренебрегвано, главно поради променящите се възприятия и съвременните предпочитания към мускулното месо. Мястото му е заето от вредни за здравето  денатурирани, преработени и синтетични храни... „Време е да въведем отново хранителните вещества, от които тялото ни се нуждае“, смятат от компанията Nutriest, която е на ход да промени негативните нагласи към месото от вътрешности и да запълни този хранителен дефицит.

Nutriest е малка семейна естонска компания, която предлага хранителни добавки от 100% лиофилизирани (без термична обработка) говежди вътрешности, добити от изцяло хранени с трева говеда от сертифицирани био ферми. Рагнар и Айвар, собственици на Nutriest и вдъхновители на този амбициозен, сложен и трудоемък процес, влагат цялата си енергия, за да отговорят на все по-нарастващото търсене на лиофизирани хранителни добавки от животински продукти като черен и бял дроб, сърце, далак, панкреас, бъбрек, щитовидна жлеза, панкреас, тестиси, костен бульон, коластра, самостоятелно или в комбинация (плюс екстракт от стриди). Те са абсолютно убедени в невероятните им ползи за здравето и вярват, че именно месото от органи е с най-високо, концентрирано съдържание на хранителни вещества.

Нашата основна цел е да върнем хранителната сила на месото от органи и да осигурим основни и бионалични естествени хранителни вещества в удобна и лесно използваема форма“. Затова Nutriest използва процес на сушене чрез замразяване за оптимално запазване на витамини, минерали, ензими, кофактори, протеини и мазнини. Този процес само отнема теглото на водата, но още повече концентрира важните хранителни вещества. Като цяло месата от органи са между 10 до 100 пъти по-богати на хранителни вещества от съответните мускулни меса. Нещо повече, лиофилизираният черен дроб съдържа повече хранителни вещества на грам от всяка друга храна.

Създаването на Nutriest е своеобразно пътуване във времето, завръщане към традициите и диетата на предците ни, които за разлика от нас са имали само чиста храна. И са били много по-здрави, използвайки всички части от закланото животно – от опашката до главата. Подобно на много учени, Рагнар и Айвар също споделят тезата, че месото е изиграло ключова роля в човешката еволюция и приемът му е особено важен. То е базисен източник на нутриенти и енергия, а ловът е в основата на разработването на сложни инструменти и стратегии, прераснали в нови социални модели. Смята се, че именно тази промяна в диетата е била ключов фактор за способността на хората да се адаптират, оцеляват и да се развиват както физически, така и когнитивно.

Рагнар и Айвар, основателите на Nutriest, споделят: „По време на нашето пътуване в сферата на храненето сме изпробвали безброй диети, режими и експерименти – веган, палео, кето, карнивор…Преживели сме много провали и успехи. Но страстта ни към месото от органи се роди от убеждението, че е наистина най-питателната храна, която природата може да ни предложи. Затова и търсим съмишленици със сходни убеждения, с които да споделим тази страст. А защо не и да намерим нови ентусиасти, които да усетят ползите от това наистина невероятно хранително богатство, към което някои хора все още подхождат скептично“.

Преди всичко надеждни партньори

Запознайте се с Айри Кулвет, партньор на Nutriest, пионер в органичното земеделие, отличена като „Фермер на годината 2023“ в Естония. Тя е двигател на идеята за регенеративно земеделие, вдъхва живот на ливадите, запазва биоразнообразието и произвежда първокласно говеждо месо, от хранени само с трева животни. С разнообразие от породи говеда, включително абърдийн ангус и японско вагу (едно от най-скъпите и вкусни говежди меса), фермата на Айри процъфтява. Нейният ангажимент да помага на колеги фермери й спечелва признанието за най-добрия производител в индустрията. Крайъгълен камък в сектора на органичното говеждо месо в Естония, тя също представлява нацията в мрежата BovINE на Европейския съюз.

Опаковките

За опаковките Nutriest държат да използват само рециклируеми материали като стъкло, метал и картон – „ценим нашата майка земя, тя е единствената, която имаме“, казват те. „Накратко: ние сме компания, чиято основна цел е да осигури основни и бионалични естествени хранителни вещества в удобна и лесно използваема форма“.

Защо месото от говежди вътрешности е толкова полезно

Изследвания сочат, че месото от органи е с много по-висока концентрация на хранителни вещества от мускулното месо, което сме свикнали да ядем. Освен че съдържат всички видове важни витамини и минерали, органите са изключителен източник на витамин D, витамин B12 (и всички други витамини от група B), мед, калий, магнезий, цинк, фосфор, манган и хем- желязо, което е в форма, която се усвоява най-ефективно от тялото.

Като включим повече месо от органи в нашата диета, можем да повишим нивата на жизненоважни хранителни вещества, които трудно се срещат в съвременното меню.

  • Укрепете мускулите си

Органичните меса от вътрешности са източник на висококачествен протеин, който е важен за изграждането и задържането на мускулна маса. Те съдържат много желязо, витамин B12 и В6, основни аминокиселини, които са от съществено значение за развитието на мускулите.

  • Предотвратява дефицита на желязо

Твърди се, че дефицитът на желязо е най-често срещаният хранителен дефицит в света. Над 80 процента от хората по света страдат от недостиг на желязо.

Органите са един от най-добрите източници на хем-желязо, което се усвоява по-лесно в сравнение с не-хем желязото и е с висока бионаличност.

  • Дава усещане за ситост

Много проучвания показват, че диетите с високо съдържание на протеини могат да намалят апетита и да увеличат чувството за ситост. Те могат също така да насърчат загуба на тегло чрез подобряване на метаболизма.

  • Подобрява работата на мозъка и психичното здраве

Месата от вътрешности са сред най-добрите източници на холин в света, който е основно хранително вещество за здравето на мозъка, мускулите и черния дроб, но много хора не го получават в нужните количества. Той влияе върху функцията на черния дроб, здравословното развитие на мозъка, движението на мускулите, нервната система и метаболизма. Холинът е необходим за производството на ацетилхолин - невротрансмитер, който играе важна роля в регулирането на паметта, настроението и интелигентността. Необходим е и за процеса, който синтезира ДНК, който е важен за функционирането и развитието на мозъка.

  • Подобрена когнитивна функция

Във вътрешностите има изобилие от витамин B12 - основен витамин, необходим за неврологично здраве. Ниските серумни нива на витамин B12 се свързват с невродегенеративни заболявания, когнитивно увреждане и намаляване на обема на мозъка.

  • Перфектен източник на коензим Q10

Месата от органи са перфектен източник на свръххранителен коензим Q10, като особено изобилно количество се намира в говеждото сърце (от животни хранени само с трева). CoQ10 е съединение, което помага за генерирането на енергия в клетките. Много невродегенеративни заболявания, диабет, фибромиалгия, мускулни и сърдечно-съдови заболявания са свързани с ниски нива на CoQ10. Доказано е, че CoQ10 спомага за подобряване на здравето на сърцето и мозъка, при физическите упражнения, поддържа кожата млада и регулира кръвната захар, подпомага превенцията и лечението на онкологични заболявания и намалява честотата на мигрена.

  • За безпроблемна бременност

Няколко от витамините, намиращи се в органното месо, са от решаващо значение за насърчаване на здравословна бременност. Витамин B6, например, може да помогне за премахване на „сутрешното гадене“, фолатът е от решаващо значение за растежа и развитието на плода, поради което се намира в почти всички пренатални добавки и диетични планове. Да не забравяме и желязото – желязодефицитната анемия се среща особено често при бъдещите майки.

  • По-добра памет и физическа издръжливост

Органното месо осигурява всички незаменими аминокиселини – една от тях е креатинът, който се съдържа само в животински храни. Естествената функция на креатина в тялото е да снабдява нашите клетки с енергия. Почитан е от културисти и атлети като начин за подобряване на тяхната издръжливост. Но също така е важен за мозъка – проучванията показват, че увеличаването на приема му може да осигури редица ползи, като например по-добра памет за разпознаване и намалена умствена умора.

  • Срещу депресия и по-ниски нива на възпаление

Омега-3 и омега-6 мастните киселини са изключително важни. Те имат много мощни ползи за вашето тяло и мозък. EPA и DHA – биологично активни форми на омега-3, се срещат предимно в животински храни.

Омега-3 могат да облекчат депресията и тревожността. В рандомизирано контролирано проучване е установено, че добавките с омега-3 намаляват възпалението, подобряват здравето на очите, заздравяват костите, увеличават продължителността и качеството на съня.

Доверете се на Nutriest и техните хранителни добавки от лиофилизирано месо от говежди вътрешности (от хранени само с трева животни в био ферми)! Те дават всичко необходимо на тялото и са своеобразно завръщане към корените, към диетата на нашите предци, към чистата храна, която дава здраве, енергия и по-добър живот.

Продуктът беше успешно добавен в любими.