×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Pantovital продукти

Показани са 1-8 от общо 8 артикул(а)
Пантовитал плюс – уникални еликсири за здраве, сила и дълголетие от рога на алтайски елен (марал)


Алтайски марал е изключително животно, адаптирано от хилядолетия да оцелява в суровите природни условия на Севера. За съжаление с днешна дата е застрашен вид – поголовно се унищожава заради ценните му рога, на които от над 2000 години се приписват магически свойства - ключ към здраве и дълголетие. Именно за да се отговори на огромното търсене на този изключителен природен продукт и да се запази биоразнообразието, той се добива във естествени ферми. Като тази на алтайската компания Revital на площ от 3000 хектара, където елените живеят в естествен хабитат и не се отстрелват. Оттук идва и суровината за уникална продукция от екологично чисти натурални съставки от Република Алтай - Пантовитал Плюс - нова философия за здравето, основана на хилядолетни традиции. Вече достъпна и за българския потребител.

Добре дошли в дома на благородния сибирски елен марал, в девствената природа на Алтай, дълбоко на Север, сред студа, безкрайните планини и гори на тундрата, в огромната шир на долината Уимон на едноименната река, приток на пълноводната Об, в необятния простор на резервата Катун – уникален център на биоразнообразието, част от „Златните планини на Алтай“, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Добре дошли в дома на хиляди животински и растителни видове, на коренните народи на Алтай, които се покланят на духовете на природата си, вярвайки, че планините и горите им притежават памет и разум.

Уникалните продукти с еленови рога Пантовитал Плюс

Пантовитал Плюс са продукти, които съдържат рога от марал и ценни лечебни алтайски билки. Зад тях застават две компании ALTAY HERBICA и алтайската Revital, които работят заедно в колаборация от 2021 година и предлагат на европейския пазар набор от висококачествени и високоефективни продукти, които запазват силата на природата на планината Алтай и допринасят за поддържане на здравето и удължаване на дълголетието.

Revital разполага със собствена база от суровини в държавния природен биосферен резерват Катун в долината Уимон - район на непокътната алтайска природа, като в радиус от 300 километра няма нито едно производствено съоръжение.

В рогата на елена марал, живеещ в естествената си среда, съдържанието на биологично активни вещества е няколко пъти по-високо, отколкото в рогата на стандартните селскостопански животни. Те се отстраняват в периода на тяхното максимално насищане с ценни съставки, като се използват целите еленови рога, включително горната им, най-ценната част. В продуктите Пантовитал Плюс рогата на алтайския елен са комбинирани с диворастящи ендемични растения от планината Алтай като червен корен, златен корен и ценни медицински гъби като чага и рейши. Растенията и медицинските гъби в долината Уимон натрупват в пъти повече антиоксиданти, отколкото в низините с мек климат. Често в състава на добавките се включва и екологично чист мед, събран на територията на планината Алтай.

Векове на доказана технология, ценни суровини и съвременни изследвания на учените от Алтай са направили възможно производството на уникални продукти от рогата на елен марал с висока ефективност!

Какво прави рогата на марала толкова уникални

Алтайският марал е наистина уникално животно, а рогата му са силно концентриран източник на различни хранителни вещества, без аналог в растителния или животински свят. Те имат невероятна енергия на растеж - два сантиметра на ден.

Химическият състав на рогата на марал е много богат, съдържа приблизително 40 ключови съединения и 400 активни компонента. Въпреки че тези съставки са общоизвестни, комбинацията им като цяло допринася значително за ефикасността на рогата на мараловия елен: 18 от 22 естествени аминокиселини, толкова много микроелементи, колкото никой друг изкуствено създаден витаминен комплекс, който може да се купи в аптеката, растежни фактори, колаген, гликозаминогликани, липиди, минерали, микроелементи и други съединения.

Полезно действие

Съвременните научни изследвания показват, че рогата на марала могат да имат благоприятен ефект, свързан с:

 • подобрено цялостно здраве
 • повишен кръвен поток и кръвообращение
 • понижено кръвно (артериално) налягане
 • повишени нива на енергия и издръжливост
 • повишено мускулно развитие и сила
 • подобрена гъвкавост и подвижност на ставите
 • подобрено възстановяване на мускулите
 • предотвратява и намалява честотата на възпаление
 • подобрено сексуално здраве
 • развитие на костната система
 • засилена функция на имунната система
 • подобрено психично здраве
 • ефекти против стареене

В какви случаи се препоръчват продуктите с рога на марал

 • Поддържане на баланс (хомеостаза) в тялото

Рогата на марал могат да действат като естествен адаптоген, който възстановява хомеостазата при нарушен баланс в тялото и помагат там, където е необходимо. Въздействат на много системи на организма и благодарение на сложния си химичен състав подпомагат здравословното му състояние.

Еленовите рога са 100% натурален продукт. Не са изкуствено създадено,  чуждо вещество. Ето защо те са по-безопасни и постигат хомеостаза по-добре от всяко синтетично лекарство. Затова и не е случайно, че се използват в традиционната китайска медицина повече от 2000 години. И дори днес те все още са основен неин компонент.

 • За по-добри спортни показатели, мускулна сила, издръжливост, възстановяване

Изследователските дейности показват, че рогата на мараловия елен имат положителен ефект върху спортните постижения, включително повишена мускулна сила, издръжливост, аеробен капацитет и време за възстановяване. Могат да подобрят спортните резултати по много начини, като например чрез увеличаване на силата и издръжливостта, подпомагане на способността на кръвта да разпределя кислород, облекчаване на увреждания на тъканите и укрепване на имунната система.

Изследванията показват увеличаване на сърдечния дебит и обема на разпределената кръв, докато сърдечната честота, средното артериално налягане, пулсовото налягане, централното венозно налягане и други параметри остават непроменени. Изследователите смятат, че полизахаридите в рогата могат да намалят склонността на кръвта да се съсирва, да подобрят кръвообращението, да намалят риска от инсулт и да подобрят общото състояние на сърдечно-съдовата система. Могат да подобрят кръвообращението в мускулите или да действат като противовъзпалително средство, което позволява на спортистите да се възстановяват по-бързо след тренировка.

 • Повишават нивата на хормона на растежа и тестостерона

Въздействието на рогата на марала върху растежа и обновяването на клетките е изследвано от няколко аспекта. Еленските рога могат да се превърнат в естествен източник на хормони за тези, които търсят помощ за мускулен растеж и развитие. Изследванията разкриват различни растежни фактори в рогата на марала, включително IGF-1 (инсулиноподобен растежен фактор-1), IGF-2 (инсулиноподобен растежен фактор-2) и EGF (епидермален растежен фактор).

IGF-1 е отговорен за анаболния отговор на растежния хормон. Той се свързва с рецепторите в мускулните клетки, като по този начин стимулира клетъчния растеж. IGF-1 подпомага както мускулната хипертрофия (растеж), така и хиперплазия (образуване на нови мускулни клетки).

IGF-1 също играе роля в регенерацията и загубата на мазнини. Той ускорява регенерацията на клетките и регенерацията на мускулите и намалява телесните мазнини, така че инсулинът спира да разпределя глюкозата в тялото, карайки тялото да започне да използва мазнините като източник на енергия вместо глюкоза. Следователно повишаването на нивата на IGF-1 в тялото може да увеличи способността на тялото да изгражда мускулатура, да се възстановява от нараняване или след тренировка и да изгаря мазнините.

Изследванията също така показват, че рогата на мараловия елен могат да допринесат за растежа на нови кръвоносни съдове, ускоряване на заздравяването на рани и възстановяването след тежки операции.

Няколко проведени проучвания са фокусирани върху възможната употреба на рогата на елен от марал за заздравяване на рани. Още в СССР препаратът Пантокрин се използва широко при пациенти с хирургични и вътрешни травми. Докладвани са редица положителни ефекти, включително нормализиране на кръвното налягане, намаляване на хирургичните усложнения и по-бързо възстановяване на пациентите.

 • Здраве на костите и ставите

В нормалните стави хрущялът действа като буфер между костите. Тялото обикновено презарежда хрущяла в зависимост от износването му, но когато се появи остеоартрит, хрущялът се разгражда по-бързо от способността на тялото да го замени. С течение на времето костите започват да се трият, причинявайки болка, подуване и загуба на подвижност на ставите. Повечето методи за лечение на остеоартрит се опитват да намалят болката и да запазят функцията на ставите, но тези методи са в малка степен свързани с възстановяването на здравето на ставите.

Няколко проучвания доказват, че рогата от марал могат да намалят или дори да премахнат симптомите, свързани с остеоартрит.

Изследователските дейности показват, че еленовите рога имат силно противовъзпалително действие. Последните клинични изпитвания показват, че пероралната употреба на комплекса от гликозаминогликан и пептид или компоненти като хондроитин сулфат и глюкозамин сулфат, и двата открити в рогата на марала, може да допринесе за регенерацията на хрущяла.

 • За поддържане на здрава сексуална функция

Според съвременни изследвания рогата на марал проявяват гонадотропна активност. Изследванията потвърждават, че могат да повишат нивата на тестостерон при мъжете и могат да помогнат за избягване на определени състояния, свързани със стареенето.

Рогата на елен от марал се използват за повишаване на либидото, коригиране на еректилната дисфункция при мъжете и подобряване на плодовитостта. При жените могат да намалят предменструалните симптоми - облекчаване на спазми, потискане на промените в настроението и повишаване на енергийните нива. Затова и не е случайно, че 40% от потребителите на продукти с еленови рога от марал в световен мащаб са жени - използват се за регулиране на хормоните и компенсиране на хормонален дисбаланс.

 • Против стареене

Изследванията показват, че продуктите от рогата на марала потискат активността на някои ензими, свързани със стареенето. В допълнение, те повишават синтеза на чернодробни и бъбречни протеини чрез стимулиране на активността на други специфични ензими.

 • Контрол на кръвното налягане

Рогата на марала могат да стабилизират анормалните стойности на кръвното налягане. Полизахаридите в рогата на марала подобряват кръвообращението, намаляват съсирването на кръвта и подобряват цялостното здраве на сърдечно-съдовата система.

 • Психично здраве и настроение

Рогата на марала влияят на умствената дейност. Също така се съобщава, че рогата на марал могат да действат като антидепресант и регулатор на настроението.

 • Подсилване на имунната система

Рогата на мараловия елен могат да подобрят състоянието на имунната система и е доказано, че са естествен източник на имуноглобулини, които се борят с инфекциите и болестите. Те активират производството на лимфоцити и увеличават броя на червените и белите кръвни клетки. Всяко от тези действия може директно да допълни способността на тялото да устои или да се бори с различни болести.

Доверете се на Пантовитал Плюс – извор на здраве от девствената природа на Алтай! Ключ към дълголетието, основан на хилядолетна традиция.

Продуктът беше успешно добавен в любими.