×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Şifa Ana продукти

Показани са 1-24 от общо 45 артикул(а)




Şifa Ana Fermente Atölye – „работилница за ферментация“, вдъхновена от кулинарните и лечителски традиции на Южна Турция

Вероятно сте чували за вкусната храна на Адана – градът, считан за кулинарната столица на Турция, пъстър свят, събрал цветовете и ароматите на Ориента. Разположен в южната част на страната, този регион е известен със своите автентични рецепти, пикантни вкусове и богатото си гастрономическо наследство. Тук ще откриете не само прочутия Адана кебап, но и изкусителни подправки, ферментирали храни, лечебни отвари и редки билкови смеси, които се правят от поколения.

Адана е част от обширната равнина Чукурова (Çukurova) – една от най-богатите селскостопански области в Турция. Топлият климат, плодородните почви, благоприятните природни условия и близостта до Средиземно море правят региона идеален за отглеждане на лечебни и ароматни растения, както и за традиционното ферментиране на зеленчуци и плодове. Този регион обхваща провинциите Адана, Мерсин, Османие и Хатай и предлага изобилие от земеделска продукция. Именно тук, сред този природен рай, се намира Şifa Ana Fermente Atölye – компания, вдъхновена от традициите и науката, която създава здравословни ферментирали храни и билкови продукти. В превод от турски, "Şifa Ana" означава "Майка Лечителка" – име, което олицетворява философията на компанията: да използва силата на природата за благополучие и здраве. Отглежданите в Чукурова билки, зеленчуци и плодове се подлагат на ферментация по традиционни методи, вдъхновени от древни техники за запазване на храната, използвани още от времето на „бащата на медицината“ Авицена (на турски Ибн Сина). Всяка съставка е внимателно подбрана, за да предложи чист, натурален и богат на хранителни вещества продукт, който носи както удоволствие за сетивата, така и ползи за здравето.

Традиция и иновация – съчетание на природата и науката

Şifa Ana Fermente Atölye разработва своите продукти чрез ферментационни технологии, вдъхновени от традиционните методи за съхранение на храната. Производственият процес се основава на:

  • Чисто земеделие в равнината Чукурова – отглеждане на зеленчуци и плодове без химикали, с използване само на естествени торове от местните ферми.
  • Устойчиво събиране на диворастящи билки – лечебните растения, включително ароматни подправки и корени, се събират ръчно от естествените им екосистеми, без да се нарушава природното равновесие.
  • Ферментацията е ключ към здравето – процес, който не само запазва хранителните стойности на продуктите, но и създава пробиотични съединения, полезни за организма.
  • Древни рецепти, адаптирани към съвременния начин на живот – компанията черпи вдъхновение от медицинската традиция на Авицена (Ибн Сина) и други известни лечители от региона.

Какви продукти предлага Şifa Ana Fermente Atölye

  • Ферментирали зеленчуци – традиционно приготвено туршия от див чесън, ферментирали люти чушки или шалгам (турска ферментирала ряпа, характерна за региона на Адана).
  • Ферментирали напитки – популярната комбуча, ферментирал ябълков оцет, както и кетчуп от ферментирали домати, който съчетава традиционните вкусове с модерни технологии.
  • Билкови пасти (Мацун) – Османска енергийна паста (Mesir macunu), съдържаща повече от 40 билки и подправки, или специалната черна паста с рожков.
  • Билкови чайове – традиционният турски чай от салеп, билкови смеси с шафран и розови листа, или освежаващ чай с дива мащерка и риган.
  • Мед и пчелни продукти – боров мед от Анадола, комбиниран с черен кимион, прополисова тинктура, или полен с пчелно млечице.
  • Масла и екстракти – студено пресовано масло от семена на нар, черен кимион, етерично масло от див риган, използвано в народната медицина за подкрепа на имунната система.
  • Подправки и смеси – традиционната бахарат (смес от подправки, използвана в ориенталската кухня), сумак (леко кисел прах от смлени плодове), мляна червена капия, и заатар – уникална смес от мащерка, сусам и сумак, характерна за Близкия изток.

Сред най-любопитните и автентични продукти, които са характерни за района на Адана, са:

  • Fermente Nar Ekşisi (Ферментирал наров сос)

Турция е известна със своите нарове, а ферментиралият наров сос е сред най-ценените подправки в местната кухня. Богат на антиоксиданти и естествени органични киселини, този продукт се използва за поддържане на храносмилането и метаболизма. Освен като лечебно средство, той придава дълбочина на вкуса на салати, меса и турски мезета.

  • Fermente Sarımsak Macunu (Ферментирала чеснова паста)

Чесънът има дълга история на употреба в турската кухня и народна медицина, а ферментацията повишава неговите антиоксидантни свойства. Тази паста е предпочитан продукт за подпомагане на имунната система и здравето на сърдечно-съдовата система.

  • Şalgam Suyu (Ферментирал сок от черна ряпа и лилав морков)

Това е една от най-популярните традиционни напитки на южна Турция, особено в Адана. Тъмночервената напитка е известна със своя леко пикантен и кисел вкус, като традиционно се консумира за подобряване на храносмилането и детоксикация.

  • Çörek Otu Yağı (Масло от черен кимион)

Черният кимион (Nigella sativa) е много ценено растение в турската и арабската медицина. Студено пресованото масло от неговите семена има силно антиоксидантно и противовъзпалително действие, използва се за укрепване на имунитета и регулиране на метаболизма.

  • Fermente Lahana Suyu (Ферментирал зелев сок)

Традиционен продукт, познат и в България, който е богат на пробиотици и естествени ензими, подпомагащи храносмилането и чревното здраве.

  • Geleneksel Macunlar (Традиционни билкови пасти вдъхновени от древните рецепти на Авицена)

Компанията произвежда пасти на основата на древни рецепти, включващи комбинация от мед, билки и подправки. Тези продукти са популярни в османската медицина и се използват за енергия, имунитет и поддържане на жизнеността.

Защо да изберете Şifa Ana Fermente Atölye

  • Ферментация по традиционни методи – запазва хранителните вещества и създава полезни пробиотици.
  • Биологично чисти суровини – отглеждани в Чукурова с устойчиви земеделски практики.
  • Диворастящи билки, добити екологично – без вреда за природната среда.
  • Рецепти, вдъхновени от древните лечители – научно обосновани и адаптирани за съвременния начин на живот.
  • Без изкуствени добавки – само естествени съставки, без консерванти и синтетични вещества.

Şifa Ana Fermente Atölye – вкус, който ще обикнете, здравословни ползи, които си струва да усетите, качество и традиции, адаптирани към съвременния начин на живот!

Продуктът беше успешно добавен в любими.