×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

The Greek Olive Estate продукти

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)


The Greek Olive Estate – производител на уникален зехтин с рекордно съдържание на полезни за здравето полифеноли


The Greek Olive Estate
e гръцки производител с отлична репутация, абсолютен рекордьор по награди в производството на натурален, органичен, екстра върджин зехтин с високо съдържание на здравословни полифеноли. Компанията, която разполага със собствени масиви в малкото село Като Ризоспилия в областта Аркадия на полуостров Пелопонес, застава с името си зад изключителен продукт с най-високото ниво на полифеноли в световен мащаб за 4 от последните 6 години. Тя е и е единствената компания, която постоянно произвежда зехтин с над 2000 mg/Kg общи полифеноли, с някои от най-високите нива на определени феноли като олеокантал, олеацеин и лигстрозид, с изключителни здравословни ползи.

През 2010 г., въпреки че знаехме, че нашият зехтин е различен и уникален, открихме, че причината за тази разлика е много високото ниво на естествено срещащи се полифеноли. Над 30 пъти по-високо, отколкото се смяташе за възможно. Прекарахме следващите няколко години в разработване на нашите практики за прибиране на реколтата, обработка на маслините и тестване с помощта на водещи изследователи в областта на здравословния зехтин, а през 2016 г. произведохме първия зехтин с над 3000 mg/kg общо регистрирани някога полифеноли“, разказва собственикът на The Greek Olive Estate Костас Матиопулос. Като пояснение: през 2021 г. Световният здравен център за маслини (организация с нестопанска цел, която измерва фенолното съдържание в зехтина и организира семинари за изследователи на зехтина от цял ​​свят), установила, че само 5% от маслиновите масла съдържат над 1200 mg/ Kg общо полифеноли и затова предлага само зехтин с фенолно съдържание над 500 mg/kg да бъдат идентифициран като високофенолен.

Зехтинът на The Greek Olive Estate се произвежда в изключително чист район с девствена природа, като негов източник са само маслини от сорт Olympia и някои диви маслини, които растат в естествен хабитат. Затова и всичките зехтини на бранда имат средно еднакъв процент полифеноли – около и малко над 2000, независимо от метода на анализ. Нивата варират леко всяка година в зависимост от влиянието на времето върху реколтата.

Защо високофенолният зехтин се радва на такъв научен и потребителски интерес? Тук е мястото да отбележим, че през последните години, след мащабни проучвания, той предизвика истинска революция в диетиката и здравословното хранене, определян е като своеобразно „чудо“ заради мощното си антиоксидантно действие, а учените му възлагат огромни надежди в превенцията на редица заболявания:

  • Свързани с мозъка - Алцхаймер, деменция, множествена склероза, аутизъм (част е от протокола на Немечек);
  • Кръвта и сърцето – намаляване на „лошия“ холестерол, атеросклероза, превенция срещу инсулт и инфаркт;
  • Храносмилането – нарушен чревен микробиом, гастрит, колит, язва, различни храносмилателни проблеми;
  • Защита от оксидативен стрес - полифенолите са природна антиоксидантна и антибактериална защита и предпазват кръвните липиди (мазнини) от окисляване (изследванията в подкрепа на това са същността зад одобрената от ЕС здравна претенция относно полифенолите в маслиновото масло);
  • Подкрепа на костно-скелетната структура – доказано Средиземноморската диета с повишена консумация на зехтин осигурява по-добро задържане на калция в тялото и е превенция срещу остеопороза и други костни заболявания.

Последните проучвания показват също, че полифеноли като олеокантал реагират с глицин, за да създадат съединение, което предпазва от окисление в мозъчните клетки. Ново изследване се фокусира върху това как полифенолите се променят, когато влязат в тялото, отваряйки изцяло нова област на изследване на антиоксидантите.

Именно воден от желанието да предложи на потребителите изключително качество високофенолен зехтин, през 2012 г. Костас Матиопулос създава The Greek Olive Estate – „с визия да популяризирам високофенолния екстра върджин зехтин от нашето малко провинциално село и да споделя любовта ми към нашата гръцка земя“. Признание за усилията му е безкрайният списък с награди за качество от Берлин, Атина, Лондон, Торонто, както и доверието и благодарността на хиляди клиенти, на които високофенолния зехтин е донесъл изключителни здравни ползи и удоволствие за вкусовите рецептори.

​„Има и нещо символично в това, че нашето село е било спирка за пътниците, които се отправяли към Олимпия, за да участват в първите олимпийски игри в Древна Гърция“, не крие гордостта си Костас Матиопулос. Убеден, че упорития труд,  честната игра, и в спорта, и в бизнеса, винаги дават резултат.

Продуктът беше успешно добавен в любими.