Жълт кантарион 420 mg х 90 капс. - естествен продукт тонизиращ нервната система и благоприятстващ съня-Revita.bg


Жълт кантарион 420 mg х 90 капс.
Жълт кантарион 420 mg х 90 капс.
50.91
BGN
1
По категория

Жълт кантарион 420 mg х 90 капс.


Депресия
VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 9.0/10 (от 2 гласа)

50.91лв.

Жълт кантарион 420 mg х 90 капс. – естествен продукт тонизиращ нервната система и благоприятстващ съня

Чист екстракт от жълт кантарион – снема напрежението, подобрява настроението!

Понякога е трудно да се приспособим ефективно към стреса и в резултат нервната система и мозъкът реагират остро – с липса на тонус и енергия, слаба активност през деня, чувство на тъга и потиснато настроение и др. Но преди да пристъпим към по-тежки лекарствени медикаменти, е добре да опитаме с доказаните природни средства, които релаксират ума по естествен начин!

 

Съвременните медицински изследвания показват, че хиперицинът в състава на жълтия кантарион е също толкова ефективен, колкото и антидепресантите с рецепта, предписвани за лечение на лека до тежка депресия.

 

Жълт кантарион 420 mg x 90 капсули е източник на екстракт, стандартизиран до 3% диантрони, измерени като хиперицин. Има положително въздействие върху три важни за настроението невротрансмитери – серотонин, норепинефрин и допамин, спомага за понижаване нивата на хормона на стреса – кортизол и за повишаване синтеза на гама-аминомаслената киселина (GABA), която от своя страна потиска възбудните процеси в главния мозък.

 

Жълт кантарион допринася за трайното възстановяване на нормалния психо-емоционален баланс, насърчава спокойния сън и осезаемо облекчава симптомите при тревожност и депресивни състояния. Подпомага нормалното състояние на нервната система и мозъка. Спомага за потискане на усещането за напрежение.

 

Положителното въздействие на екстракта от жълт кантарион, е подсилено с екстракти от розмарин и спирулина, благодарение на които продуктът не само релаксира нервната система, но същевременно въздейства приятно тонизиращо и освежаващо.

 

 

Описание на продукта:

Свойствата на жълтият кантарион като природен лек срещу нервни вълнения са известни от древността. Днес тези му медицински качества са категорично доказани от науката, поради което той често се препоръчва и от лекари при депресивни и тревожни състояния.

 

В ботаниката жълтият кантарион е познат като Hypericum perforatum. Уникалното му въдействие върху нервната система се дължи на двата фитохимикала в състава му – хиперфорин и хиперицин. От хиляди години хиперицинът е познат като ефективно средство срещу безсъние и безпокойство.

 

Клиничните данни сочат, че хиперицинът противодейства на безпокойството по подобен начин както диазепама (Valium), с тази разлика, че хиперицин не създава зависимост и не уврежда когнитивните функции. Така например, в Германия хиперицинът е най-често предписваният антидепресант за подобряване на настроението, както и при тревожни разстройства. Хиперицинът е източник на биологично активни вещества, комбинацията от които има силно антидепресивно и успокояващо въздействие.

 

Не съдържа ГМО (Non-GMO Project Verified). Съставът му е гарантиран със сертификат от Tru-ID – компания, удостоверяваща липсата на фалшификати в храните и натуралните продукти.

 

 

 

Жълт кантарион 420 mg х 90 капс., 9.0 out of 10 based on 2 ratings

Приложение

Приложение:

Екстрактът от жълт кантарион осигурява клинично изследваната доза диантрони – хиперицин, която допринася за поддържането на доброто настроение.

Забележки:

Не използвайте този продукт в комбинация с други лекарствени препарати, без консултация с лекар. Избягвайте излагането на слънце. Не се препоръчва за бременни и кърмещи. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Странични ефекти:

Няма наблюдавани

Дозировка:

По 1 капсула 2-3 пъти дневно, за предпочитане с храна. Най-добри резултати се постигат с продължителна употреба.

Съдържание
Съдържание: в 1 капс. дн. доза
Екстракт от жълт кантарион
(стебло, лист, цвят)
, в който се съдържат
0,3% диантрони, измерени като хиперицин
300 mg 900 mg
Розмарин (лист) 80 mg 240 mg
Спирулина (водорасли) 40 mg 120 mg

Други съставки: просо, желатин (капсула), магнезиев стеарат.

Допълнителна информация

Производител:

Nature’s Way products, Inc, USA St. John’s Wort

Разфасовка:

90 капсули

Коментари

 1. Красимира Димова

  :

  Звучи чудесно.Съвместим ли е с Конкор кор и В12?

  • д-р Аелита Петрова

   :

   Здравейте,

   Не е описано лекарствено взаимодействие между жълтия кантарион, бета-блокерите/в случая – Конкор кор/ и В12. Жълт кантарион има някои противопоказания – фоточувствителност, оралните контрацептиви, сериозни психични заболявания, включително депресия, тежко протичане, тежка хипертония, несъвместимост с доста медикаменти и др.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Добавете коментар