Search
Филтрирай по...

Забравете за болестите и стареенето с R-алфа липоева киселина! I част

кожа с бръчки

 

 

Част от причината за преждевременното стареене се крие в генетиката.  Но това е само една малка част. Преждевременното стареене се дължи основно на клетъчното увреждане, причинено в резултат от непрестанно образуващите се в телата ни свободни радикали.

Ключът към забавянето на стареенето, е агресивно да противодействаме на окислителното увреждане, с помощта на мощни антиоксиданти. По-добрата форма на алфа-липоевата киселина – т. нар. R-алфа липоева киселина, е перфектното решение в случая!

Свободни радикали и заболявания

Всяка секунда ние сме атакувани от оксидативния стрес чрез реакции, акумулиращи енергия, които се осъществяват в митохондриите на клетките. Последствията от това са изключително опасни.

Теорията за свободните радикали, болестите и стареенето, е подкрепена от водещи световно известни учени и изследователи, един от които е и биохимикът Брус Еймс от Калифорнийския университет, Бъркли. Д-р Бъркли и колегите му твърдят, че вторичните продукти на кислорода или т. нар. оксиданти, причиняват огромни щети на ДНК, протеините и липидите. Увреждането, което причиняват може да бъде сравнено с радиация и то е в основата на различни дегенеративни заболявания, като рак, болести на сърцето, катаракта, дисфункция на мозъка, нарушена имунна функция и др.

R-алфа липоевата киселина е наистина един от най-мощните антиоксиданти, чиито ефект в тялото продължава дълго след приема. Нещо повече – от всички, познати до момента антиоксиданти, тя единствена се отличава с уникалната способност да действа и във водоразтворима и в мастна среда. Това означава, че тя на клетъчно ниво неутрализира свободните радикали, които освен видими признаци на стареене, причиняват и много заболявания, сред които сърдечно-съдови, диабет и др.

R-алфа-липоевата киселина влияе и върху клетъчните мембрани. Преминавайки през кръвно-мозъчната бариера, тя упражнява своя защитен ефект срещу различни когнитивни и неврологични увреждания, като болестта на Алцхаймер.

R-алфа липоевата киселина предпазва митохондриите от увреждане!

Митохондриите страдат изключително много от окислителния стрес. Това не бива да се допуска, тъй като от състоянието на митохондриите зависи цялостното ни здраве, както и това дали ще остареем „бързо”.

Митохондриалното увреждане има огромен принос в процесите на стареене и заболяванията на сърцето и мозъка, диабетът и др. R-aлфа-липоевата киселина противодейства много агресивно на процесите на стареене и защитава митохондриите от свободните радикали.

Теорията за благоприятното действие на R-алфа липоевата киселина при диабет, е категорично доказана от науката. Много изследвания потвърждават, че тя подобрява глюкозния толеранс и намалява увреждането на периферните нерви, свързано с диабета. Но ползите от приема на R-алфа липоева киселина, не се изчерпват само с противодиабетното и действие. Тя предоставя широка гама от ползи за здравето, включително в превенцията и лечението на атеросклеротични съдови заболявания, забавя развитието на невродегенеративни заболявания (болест на Алцхаймер) и има доказан противораков ефект.

R-алфа липоевата киселина е ключов антиоксидант по отношение на много от реакциите, случващи се в митохондриите на клетките. Проучвания върху животни показват, че тя неутрализира свръхпроизводството на свободни радикали в митохондриите и предотвратява техния разпад, причине от оксидативния стрес.

Увреждането на митохондриите се свързва с намалено производство на химична енергия от клетките и свръхобразуване на свободни радикали в организма. Предимствата на R-алфа липоевата киселина по отношение на митохондриалното здраве, са доказани в множество клинични проучвания.

С възрастта нивата на алфа-липоевата киселина в организма значително намаляват, затова е силно препоръчително тя да се приема допълнително. Най-добрата форма на ALA е именно R-изометричната, изцяло природна форма на алфа-липоева киселина – това е R-алфа липоевата киселина, която непрекъснато споменавахме до тук.

Продължението на статията, можете да видите ТУК!

Прочетете още:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top