
Маслото с високо съдържание на Омега 7 се е използвало в китайската и тибетската медицина преди повече от 12 века за подпомагане функциите на храносмилателната и пикочо-половата системи. Според редица учени Омега 7 мастна киселина повлиява благоприятно на най-деликатните тъкани в тялото – кожата и лигавиците. Храносмилателния тракт, както и пикочо-половата система имат огромна нужда от допълнителна доставка на Омега 7 мастна киселина. Стресовото ежедневие, замърсяването на околната среда и неправилното хранене влияят пагубно на чувствителните мембрани. Именно затова продуктите, богати на омега 7, защитават, хидратират и възстановяват тези мембрани и поддържат оптималното им здраве. Маслото от ракитник (най-добрият източник на Омега 7) е богат на каротеноиди, токофероли, стероли и токотриеноли.
Коментари (6)
Нов коментар